N12
פרסומת

ותודה לקנדל ג'נר: איך לחתוך מלפפון נכון?

לא פשוט להיות מיליונרית כשכולם צופים על כל דבר קטן שאת עושה. קנדל ג'נר תועדה כשהיא חותכת מלפפון בצורה, איך לומר, משונה, שלא לומר מסוכנת. זמן טוב לתת כמה דגשים לגבי חיתוך ירקות, ומלפפון בפרט. וזכרו: יש היום אחלה קוצצי סלט שיחסכו מכם את המבוכה

נטע צחנובסקי
TIP12
פורסם:
קנדל ג'נר, "הקרדשיאנס"
קנדל ג'נר, "הקרדשיאנס" | צילום: Hulu, צילום מסך
הקישור הועתק
  1. הכינו תשתית נוחה לחיתוך

    לפני שאתם מתחילים במלאכת חיתוך הירקות, דאגו לתשתית נוחה ויציבה שתאפשר לכם לחתוך אותם ללא הפרעות. אם קרש החיתוך שלכם מחליק לכם בזמן החיתוך מתחת לידיים, כל מה שאתם צריכים לעשות זה למקם מתחתיו חתיכה של נייר ספוג. פתרון הקסם הזה ימנע מהקרש לזוז לכל עבר בזמן שאתם חותכים. טיפ נוסף - לאחר שאתם שוטפים את הירקות, יבשו אותם. אולי זה נראה לכם כמו שלב מיותר, אבל מים גורמים לירקות להחליק, דבר שעלול להפריע לכם בהתאם בעת החיתוך. מאותה הסיבה בדיוק, ייבוש הירקות שומר גם על הבטיחות שלכם.
  2. איך עובדים נכון עם הסכין?

    על מנת לשמור על עצמכם מתאונות כואבות, וכדי לחתוך ירקות בצורה היעילה ביותר, חשוב לעקוב אחר מספר טיפים חשובים הקשורים לעבודה עם סכינים. עם היד החזקה שלכם החזיקו את הסכין, ועם היד השנייה החזיקו את הירק. ראשית, עקמו את אצבעות כף היד הנוגעת בירקות מעט פנימה, לצורה המזכירה אגרוף. באשר ליד שמחזיקה את הסכין, החזיקו את הסכין לפני החלק החד שלה. עכשיו מגיע החלק הטריקי - אל תרימו את הסכין מעלה ומטה בזמן החיתוך, אלא הניעו אותה אחורה וקדימה באופן בו הסכין כמעט לא משתחררת מהמשטח, למעט החלק האחורי שלה המוחזק בידכם.

  3. שמרו על סכין חדה

    יכול להיות שהבעיה היא בכלל לא בכם, אלא בסכין שיש לכם בבית. על מנת לחתוך ירקות בצורה יעילה ומהירה, חשוב להשתמש בסכין חדה מספיק. אולי זה ישמע לכם מוזר, אבל סכין חדה היא גם פחות מסוכנת. הסיבה לכך, שסכין שחוקה מגבירה את הסיכויים לכך שהסכין תחליק בזמן החיתוך ותפגע בכם. על מנת לוודא שהסכין שלכם חדה מספיק, החזיקו אותה אל מול תאורה ובדקו האם האור משתקף דרך הסכין בחזרה לעיניכם. אם האור משתקף חזרה במקומות מסוימים בקצה הסכין, דעו שאלו הם מקומות בהם הסכין נשחקה ונדרש שיוף על מנת לטפל בהם. איך משייפים סכין? מומלץ להביא את הסכין לשיוף מקצועי אחת לשנה. בין לבין טיפולים מקצועיים אלו, ניתן לשייפה בזהירות לבד בבית, באמצעות כלים שונים שניתן לרכוש בכל חנות טמבורייה כזו או אחרת.
  4. הניחו את הירקות כלפי מטה

    על מנת לשמור על הירקות יציבים בזמן החיתוך, הניחו את הירקות כאשר הצד השטוח שלהם מונח כלפי מטה, מעל קרש החיתוך. כך, תבטיחו שהירקות יזוזו פחות בזמן החיתוך ויאפשרו לכם לחתוך אותם בצורה מהירה ובטוחה יותר. על מנת ליצור צד שטוח בירקות, כמו בצל לדוגמה, פשוט חתכו אותם לחצי. לאחר החיתוך הראשוני, הניחו את הירק עם הצד השטוח כלפי מטה, ותתחילו לחתוך אותו לחתיכות קטנות יותר.

  5. אז איך חותכים מלפפון?

    קנדל ג'נר עשתה את כל הטעויות האפשרויות כשהיא חתכה את המלפפון בסרטון המוכר. כל מה שהיא הייתה צריכה לעשות הוא לחתוך את המלפפון לחצי (כפי שהסברנו בטיפ הקודם), להניח את החלק השטוח שלו על קרש החיתוך, ולחתוך אותו לחתיכות קטנות יותר לאחר מכן. שיטה אחרת לחיתוך מלפפון, היא לאחר שחוצים אותו, לחצות שוב את החתיכות לרבעים ארוכים. למשקיעים שבנינו, ניתן להוציא את גרעיני המלפפון מהמקלות הארוכים שנוצרו. לאחר מכן, ניתן לחתוך את המקלות הללו לחתיכות קטנות אף יותר.



    ואם אתם מקצועניים באמת, ישנן גם טכניקות מורכבות (ומסוכנות) יותר לחיתוך מלפפונים בצורה יצירתית למדי. באמצעות קילוף המלפפון בעדינות למשל, תוכלו ליצור חתיכות ארוכות, רחבות ושטוחות של מלפפון וללפף אותן סביב עצמן בצורה של פרח.
  6. זו לא בושה להשתמש במכשיר חיתוך

    אם אין לכם זמן, ידע או רצון לחתוך ירקות כמו שצריך בעצמכם, זכרו שזו לא בושה להשתמש במכשיר חיתוך שיעשה את העבודה הזו בשבילכם. ישנם שלל מכשירים בשוק שיחתכו עבורכם את הירקות, וכל מה שתצטרכו לעשות זה לשטוף אותך ולהכניס אותם למכשיר. עדיף להודות בתבוסה, מאשר להסתכן כמו קנדל ג'נר ולחתוך ירקות בצורה משונה שכזו.