דבר ראשון אתם נהדרים, באמת. ההתגייסות הזאת יפהפייה ומרגשת, ומזכירה לכולנו שלא משנה איזה אויב יקום עלינו - אנחנו יכולים לו, כי כשבאמת צריך כולנו איש אחד. וכעת לגופו של עניין:

את כל הלב אנחנו רוצים להכניס בכריכים שאנחנו מכינים לאנשי העוטף או חיילי צה"ל. אם רק היה אפשר, היינו שמחים להכניס להם לפיתה צלי בקר עסיסי, פירה, אנטיפסטי, סלט טרי טרי ואיזה מוס שוקולד לקינוח. אבל אי אפשר, וחלק מהכוונות הטובות שלנו אנחנו צריכים להקדיש למלאכת ההתאמה של הכריך למצב הנוכחי. אז קודם כמה טיפים, ואחר כך המלצות ספציפיות לכריכים.

קציצות בשר בפיתה ביתית (צילום: מאסטר שף, קשת)
פיתה עם קציצות. אחד התענוגות | צילום: מאסטר שף, קשת

עשו ואל תעשו בכריכים

  1. נראה שזה ברור מאליו, אבל הקפידו להכין רק כריכים כשרים. מכיוון שאתם לא יודעים למי הכריך הזה יגיע, חשוב להישאר בצד הבטוח ולא לגרום מפח נפש. זה אומר כמובן להימנע מצירופים כמו פסטרמה וגבינה צהובה, אבל גם להקפיד על ממרחים גנריים, מהסוג שנמכר בסופר, ולא להשקיע, נגיד, בנקניקים משרקוטרי מיוחד. עוד כדאי לשים לב למרכיבים של הממרחים שמשתמשים בהם; פסטו שקונים בסופר הוא לפעמים חלבי, למשל.
  2. עוד בעניין הכשרות: הדביקו על הכריך מדבקה שמסמנת אם הוא פרווה, חלבי או בשרי (ומוטב גם טבעוני, כלומר פרווה ללא ביצים), וציינו שהוא כשר - אחרת ייתכן שיש רבים שיימנעו מלאכול את הכריך, ואז לא הועלתם בדבר.
  3. היזהרו ממרכיבים רטובים. בכריך שאתם מכינים בבית כיף שיש פרוסות עגבנייה, למשל, אבל כמה שעות אחרי זה סביר שאותה פרוסה לא תרענן את הכריך אלא רק תרטיב אותו ותהפוך אותו למעוך ולא מפתה, לשון המעטה. מתעקשים על עגבנייה? השתמשו רק בחלקים הקשים שלה, בלי השחלות והגרעינים.
  4. הימנעו ממוצרים שמתקלקלים מהר כמו ביצים או טונה. נכון שזה מוריד מהרשימה המון צירופים טעימים, אבל זה פשוט לא שווה את זה. זאת הזדמנות טובה להכיר את עולם הממרחים בסופר ולנסות כאלה כמו אריסה, חומוס, פסטו או עגבניות מיובשות.
  5. תגוונו. הכינו גם כריכים בשריים, גם פרווה וגם טבעוניים, גם כאלה שמתאימים לילדים וגם כאלה מורכבים יותר. ככה הסיכוי שלכם לקלוע לטעמם של כמה שיותר אנשים שזקוקים לזה יגדל. אם תוכלו לגוון גם בלחמים אתם בכלל קדושים, אבל זה לא קריטי.
  6. אם אתם בעניין של אקסטרה השקעה - צרפו לכריכים ירקות לנשנוש. הקפידו על ירקות קשים כמו גזר, סלרי וקולרבי.
ערוק - לביבות ירק עיראקיות (צילום: נמרוד סונדרס,  יח"צ)
ערוק. מעולה לכריכים | צילום: נמרוד סונדרס, יח"צ

המלצות לכריכים

כריך שניצל - עם חומוס, אריסה, צ'ימיצ'ורי, פסטו לא חלבי או אפילו בלי כלום, בתוספת מלפפונים חמוצים. אפשר גם בפיתה.

כריך קציצות (מטוגנות) - עם חומוס או טחינה, מלפפון חמוץ וחסה.

כריך נקניק וחרדל - נקניק איכותי (אבל לא מדי - הישארו בגבולות הסופר), שכבה דקה של חרדל דיז'ון ושני עלי חסה. איזה כריך.

כריך פסטרמה - הכי טוב עם חומוס וזהו, או לכל היותר חומוס וחמוצים, לטובת הילדים שבחבורה. רוצים להתחכם? הוסיפו פלפלים קלויים (אבל קודם יבשו אותם בנייר מגבת).

כריך דל שומן של פסטרמת הודו ביתית  (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
כריך עם פסטרמה זה תמיד טוב | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

כריך קציצות ירק - אם אתם בעניין של השקעה, הכינו את קציצות הירק האלה של רות סירקיס או את הערוק של אבי ביטון (עם או בלי עוף טחון), והכניסו אותם בין שתי פרוסות. הקציצות עצמן כל כך עשירות, שהתוצאה תהיה מופלאה.

כריך גבינת פטה ופסטו - הקפידו על פטה עם אחוזי שומן גבוהים, שהיא עמידה יותר. אפשר להכניס לכריך כמה נבטים, לרעננות, ואפשר להוסיף ליד מלפפון או מלפפון מיני.

כריך חומוס ומלפפון חמוץ - ועדיף פיתה, כי ככה רוב הילדים רגילים לצרוך את השילוב הזה.

נקניקייה בלחמנייה - לא הכריך הכי מזין בספר, אבל בזמני מצוקה לחמנייה כזאת יכולה להסב הרבה שמחה, ולא רק לילדים. מה עם הקטשופ? אם יש לכם שקיק קטשופ מאחד המשלוחים שהזמנתם, פשוט צרפו אותה. אם לא - מרחו שכבה דקיקה.

הפקת סנדוויצ'ים כריך פטה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
כריך פטה. את הירקות הרטובים מחליפים בחסה או נבטים | צילום: אסף אמברם, mako אוכל
כריך חמאת בוטנים וריבה (צילום: עמרי אנדרס צורף)
חמאת בוטנים וריבה. בוסט של אנרגיה | צילום: עמרי אנדרס צורף

כריך חמאת בוטנים וריבה - מיליוני אמריקאים לא טועים. מדובר בשילוב שהוא גם טעים מאוד (לילדים ובכלל), וגם יכול לספק בוסט יפה של אנרגיה.

כריך שוקולד - חובה, עדיפות לפיתות או חצאי פיתות. אפשר להוסיף סוכריות קונפטי (כמו בעוגת יום הולדת), בשביל האפקט המשמח.  

כריך חמאה וגבינה צהובה - עם או בלי חסה, נבטים או פלפל קלוי. 

** תודה ליולי אבן על העזרה בהכנת הכתבה (והכריכים).