אבודים בבחירת מתנה למארח? לכו על הכי בטוח: בקבוק יין. יין הוא ללא ספק אחד מהשחקנים הראשיים בשולחן וחלק מרכזי מהחגיגה בהרמת כוסית חגיגית. אבל לא רק בשולחן האירוח, אלא גם בקרב סועדים שחוגגים את השנה החדשה במסעדת שף מפנקת, או סתם יוצאים לבראנץ' בחול המועד סוכות. למי שפחות מבין ביינות ותוהה האם היין שהביאו לו במתנה לחג או הגישו לו במסעדה הוא באמת איכותי, פנינו לאחד שמבין ומבעבע: דורון רנד, מנכ"ל יקב אמפורה עם כל הטיפים 'כיצד תדעו אם חסכו עליכם בבקבוק יין?'

כיצד תוכלו לדעת אם חסכו עליכם בבקבוק יין?

1. הכל מתחיל בתווית של הבקבוק
ישנם כמה דברים שחשוב לשים לב אליהם ברמת התווית. ראשית, חשוב שהתווית תהיה שלמה ונקייה – אינה קרועה או כתוביות מחוקות. שנית, אם התווית מעוצבת לרוב זה יעיד על איכות היקב.

2. הגדרות איכות של יינות תוצרת חוץ
אם קיבלתם יין מחו"ל, למדינות רבות יש תו תקן המגדיר יין איכותי כמו: צרפת, ספרד, אוסטריה והונגריה. מומלץ לבדוק באתר של כל מדינה מה ההגדרה שלו ובכך לדעת אם היין שקיבלתם יוקרתי. למשל, מדינות מסוימות מגדירות בתווית סדרה איכותית ע"י ציון של ריזרב או סופרים.  

  

3. צבעו של היין הלבן
חשוב לשים לב שהיין הלבן שקיבלתם נשאר בצבעו, ולא מתחיל לקבל גוונים חומים. במידה וצבעו משתנה זה מעיד על יין שיתכן והתחמצן. למקצועניים וליסודיים מבינכם, אתם מוזמנים לקרוא על היין ו/או היקב שממנו הוא הגיע בפלטפורמות הסוקרות יין וכך תוכלו לקבל עליו יותר מידע. למשל: VIVINO- אפליקציה בה אנשים משתפים את חוות דעתם על יינות אליהם הם נחשפו; WINE SPECTATOR- אתר מגזיני בארה"ב ומהחשובים בעולם הסוקר יינות; DECANTER- אתר מגזיני פופולארי בבריטניה הסוקר יינות; בלוגרים וקבוצות בישראל בפייסבוק

איך תבחרו יין למארחים

 

  1. המפתח ליין מוצלח מתחיל מהמקום בו אתם רוכשים.
    היום, במקומות רבים, ניתן למצוא יינות לקניה, אולם את היינות המובחרים והאיכותיים לרוב תוכלו למצוא בעיקר ביקבים, חנויות יין בוטיקיות. אם כי בחלק מהסופרים בהם יש מבחר גדול של יינות ורואים שהם מתמחים גם בקטגוריה הזו.
  2. אל תתביישו לבקש עזרה.
    היום בחנויות יין וביקבים ניתן לבקש הכוונה בבחירת היין לפי הסגנון והטעם של המארח שרוצים לתת לו מתנה, למשל: לפי הסגנון שהוא בדרך כלל שותה, האם הוא אוהב טעמים חזקים או חלשים? טעמים פירותיים? יין לבן או אדום? ועוד.
  3. התאימו את היין לסגנון הארוחה.
    מומלץ שטעמו של היין יהיה עוצמתי בדומה לאוכל. למשל: אם מדובר בארוחה כבדה של בשרים, מומלץ לרוב לבחור ביינות אדומים בטעמים חזקים. לעומת זאת, אם מדובר בארוחה קלילה וחלבית מומלץ יין לבן ועדין. 
  4. פשוט תטעמו.
    בקשו טעימה מהיין אותו אתם רוצים לרכוש, תסמכו גם על הטעם שלכם ותראו אם מדובר במשהו איכותי 

     

    ומה קורה במסעדות?

  • תפריט לא ארוך ולא קצר
    תפריט היין ממוקד, אינו קצר מאד ואינו ארוך ועמוס. זה מצביע על כך שהמסעדה מתמקדת ביינות בוטיק איכותיים, ולא "מתפזרת" ליינות בינוניים.
  • תפריט יין
    בתפריט יש הסברים קצרים על היינות וממה הם עשויים
  • סומליה
    במסעדה יש מלצר יין (סומליה) או שצוות המלצרים מכיר היטב את היינות ויודע להתאים את סוג היין למנה שבחרתם
  • מתאימים כוסות לסוג היין
    המלצרים לא מגישים לכם יין בסתם כוס קיימת, אלא הכוסות ליין מוגשות לשולחן לאחר בחירת היין, בכדי להתאים את הכוס לסוג היין. זאת בכדי שתוכלו לקבל חוויה מלאה מטעימתו ושתייתו עם האוכל.