N12
פרסומת

מסתבר שהמנה הזו נוצרה בכלל עבור הנגאובר

כשהאוכל טעים, אנחנו נוטים לא לשאול יותר מדי שאלות, אבל דווקא ממש מגניב לעצור רגע ולשאול: למה לסלט קיסר קוראים ככה ומי היה סלופי ג'ו בעצם? הנה כמה מהמנות המפורסמות והאהובות כל כך שלא ידעתם מה הסיפור מאחורי השם שלהן

לין לוי
פורסם: | עודכן:
אגז בנדיקט בנדיקט
אגז בנדיקט בנדיקט | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור
הקישור הועתק

סלופי ג'ו, כריך רובן, סלט וולדורף ואגס בנדיקט הם מאכלים מושרשים כל כך בתרבות המערבית שאף אחד כבר לא שואל מי הוא ה-ג'ו והאם הוא באמת היה סלופי, או: מיהו וולדורף שאחראי על הסלט המיוחד עם תפוחי העץ ומה הקשר בין מנת הביצים הטעימה לבין השם בנדיקט. מאחורי המנות האייקוניות ביותר מסתתרים סיפורים מרתקים בין השאר כי השמות שקיבלו אינם חושפים ולו במרומז את מרכיביהן למשל. מה דעתכם שנכיר אותם קצת יותר לעומק?

ביף סטרוגנוף

כריך רובן

לגבי המצאתו של כריך נקורנביף והכרוב הכבוש ישנן מספר גרסאות ועל פי Saveur לכולם מכנה משותף אחד - כולן גורסות כי המנה הומצאה בתחילת המאה ה-20 בארה"ב. אם להאמין לגרסה אחת הכריך הומצא על ידי השף של מסעדת "רובנס" שבבעלות ארנולד רובן, כאשר הרגיש צורך בגיוון אחרי שאכל יותר מדי המבורגרים.

סלט וולדורף

סלט קיסר

פרסומת

ביצים בנוסח בנדיקט

קלאב סנדוויץ

פטוצ'יני אלפרדו

סלופי ג'וז

פרסומת

פיצה מרגריטה