לא רק טורבו: מה עומד מאחורי האייקונים בתנור?
מהי הפונקציה שתגרום לפיצה שלכם להיות קריספית ונהדרת? ומה עושים אם רוצים שהאפייה תסתיים אבל התבשיל יישאר חם בזמן לאורחים? השף גולן ישראל מעביר לנו תדריך יסודי על הסימנים החשובים שאנחנו מזניחים בתנור האפיה
נטע צחנובסקי
TIP12פורסם: | עודכן:

חושבים שאתם יודעים איך לאפות, אבל בתכלס מפעילים את התנור בכל פעם באותה צורה? במרבית התנורים בישראלי ישנם סימנים וכפתורים שונים ומשונים, שעבור רבים מאיתנו נראים כאילו נכתבו בסינית. ובכן, לא מדובר בסימנים שמצוירים על התנור ליופי – ולכל אחד מהם יתרונות וחסרונות, ועל מנת לשפר את יכולות האפייה והבישול שלכם, כדאי לכם להכיר אותם.
כדי ליישר קו אחת ולתמיד, פנינו לאחד שידו קלה וחכמה על התנור: גולן ישראליי, שף רשת מלונות דן אכדיה. רוצים לדעת מה בדיוק עושה כל פונקציה? ומתי נכון להשתמש בה? הכתבה הזו עבורכם.
-
הפונקציה הנפוצה ביותר: בישול עם מאוור טורבו
אז נתחיל מפונקציית האפייה בה כנראה השתמשתם לפחות פעם אחת בחייכם: בישול עם מאוורר טורבו. ״בישול טורבו היא הפונקציה הנפוצה ביותר, כאשר היא מתאימה לאפייה של 3 תבניות בו זמנית״, מתאר ישראליי ומרחיב, ״הפונקציה מתאימה לכל חימום סטנדרטי אם המטרה היא לחמם את המוצר במהירות. היא מתאימה לכל סוג מזון שיוצא מהמקרר, כאשר אתם רוצים לחמם אותו בצורה טובה ולא במיקרו, בין אם זה לחם, פיתה, שניצל ,תפוח אדמה וכל מוצר מזון אחר. מומלץ להניח את המוצר על רשת התנור, על מנת שיקבל אוויר חם מכל הכיוונים״.
גולן ישראלי: בישול עם מאוור טורבו -
גריל סיבובי – מושלם למנות שמתחילות בבישול על כיריים ומסיימות בתנור
אם איי פעם תהיתם מהו הציור שמופיע על התנור שבמרכזו מופיע מאוורר, ומעליו פס זיגזג – הכירו את הגריל הסיבובי. פונקציה זו מפעילה את מצב הגריל, במקביל להפעלת מאוורר חום שנע בצורה מעגלית. ״הסימן הזה שימושי מאוד להכנת ירקות קלויים, חצילים ופלפלים קלויים. הוא גם מומלץ להקרמות, ולהשלמת מנות שמתחילות להתבשל על כיריים ומסיימות את תהליך ההכנה שלהן בתנור״, ממליץ ישראליי.
גולן ישראלי: גריל סיבובי



מצאתם טעות לשון?
