הגוף שלנו מדבר כל הזמן וביודעין או לא, אנחנו מעבירים מסרים באופן תדיר. לא סתם קוראים לזה "שפת גוף". זה יכול להיות במבט קטן, בפלבול העיניים ובאופן שבו אנו יושבים. היום, נתמקד באיברים שלא מפסיקים לזוז עבור רבים מאתנו: הידיים.

ידיים הן רכיב מרכזי בתקשורת שלנו ורצוי להשתמש בהן כדי להסב תשומת לב למה שאנחנו אומרים.
אם צפויה לכם מצגת חשובה בקרוב או הרצאה בפני קהל וכבר הכנתם כבר את הפיץ' וחשבתם מה תלבשו -  זמן טוב לתת את הדעת גם על איך תזוזו וכיצד תגרמו לתנועות הידיים שלכן לעבוד עבורכם כך שהצופים בהם יהיו מרותקים ומעורבים. 

"חשוב לדעת שהעין קולטת את תנועות הידיים פי 7 יותר מכל שאר האיברים בגוף יחד", מסביר רונן רהב גולן, מומחה בין לאומי לשפת גוף. "בשימוש נכון אנחנו יכולים להשפיע על איכות ואופי המסרים שלנו וזה הכול עניין של אימון. כמו כל אספקט אחר, חשוב שתתכננו ותתרגלו את שפת גופכם".

עם זאת, מדגיש רהב גולן שזה לא אומר בהכרח שצריך לעמוד ולנפנף בידיים בהגזמה, אלא לעשות שימוש נכון בכלי הזה. "המטרה היא למנוע משפת הגוף שלכם להראות לא מהימנה או מרוחקת, כפי שמתקבל לעתים כתוצאה מתנועות לא מודעות כגון, שילוב הידיים או נגיעה בפנים בעת דיבור. לכן, נסו לתרגל דיבור עם הידיים בשיחה עם חבר, בשיחת וידאו או אפילו הקלטת עצמכם נואמים". 

 

כנה כמה כללים עיקריים שכדאי לזכור, לפי רהב גולן. 

1. הימנעו מידיים בכיסים

תמיד הקפידו לשמור את הידיים שלכם פעילות כאשר כפות הידיים מופנות כלפי מעלה כדי למשוך את הקהל ולגרום לו לתפוס אתכם  כאנשים פתוחים וכנים ולהפוך את המסר שלכם לבלתי נשכח. גם כשאתם לא מדברים, הימנעו מלהכניס את שתי הידיים לכיסים עם האגודלים החוצה, מכיוון שזה עלול לגרום לכם להיראות סתמיים או חסרי עניין, במקום זה, הקפידו לשמור את הידיים שלכם פעילות. היו מודעים לתדירות שבה אתם מצליבים את ידיכם, מכיוון שזרועות שלובות עלולות לגרום לכם להיראות סגורים הימנעו מתנועה של סחיטת הידיים, מכיוון שזאת עשויה לאותת לצופה על עצבנות, חוסר ביטחון או היסוס. 

 

2. הימנעו מזיוף תנועות הגוף

השתמשו בתנועת "הצריח" כאשר קצות האצבעות מייצרות יחד מעיין משולש כדי לשדר ביטחון, רוגע ואינטליגנציה. נקודה חשובה היא להקפיד לא להשתמש יותר מדי בטכניקה זו או באחרות, שכן על שפת הגוף להיות זורמת. הימנעו מזיוף תנועות ידיים או כל היבט אחר בתקשורת שלכם, שכן האותנטיות מוערכת מאוד וכל ניסיון לזייף מחוות עשוי להשפיע לרעה על ההופעה. 

3. משמעויות התנועות

תנועות ידיים יכולות להעביר מגוון רחב של משמעויות ורגשות. לדוגמה, כפות ידיים פתוחות יכולות להעיד על כנות ופתיחות, בעוד שהצבעה באצבע אחת יכולה לשמש להדגשה או לסימון. אולם בהקשר שגוי, אותה תנועה עשויה להיראות תוקפנית או מאשימה. תנועות ביד קפוצה יכולות להצביע על כך שמחזיקים או מציעים משהו. חשוב להיות מודעים למשמעויות הספציפיות של תנועות ידיים שונות כדי להשתמש בהן כראוי. 

 

4. סיפרו ביחד אתנו 

בעת דיבור המכיל ספירת פריטים ("ראשית...,שנית..."), השתמשו בתנועת יד תואמת כדי להבהיר את הנקודה. זה עוזר לבנות את המסר ומוסיף קצת התרגשות. אנשים ירצו לשמוע את הנקודה השנייה, השלישית וכו' שלכם כשאתם סופרים יחד עם הידיים. באופן דומה, השתמשו בתנועות ידיים כדי להבדיל בין רעיונות שונים. זוהי טכניקת שכנוע רבת עוצמה. כאשר אתם רוצים להביע הסכמה, אתם יכולים להשתמש בתנועת " נעיצת סיכה" עם האגודל והאצבע. זה משדר, "זה מסר חשוב". השתמשו בזה כאשר אתם רוצים להפנות תשומת לב לנקודה מסוימת".  

על ידי שילוב הטיפים האלה בתקשורת שלכם, אתם יכולים להשתמש ביעילות בתנועות ידיים כדי לשפר את המסר שלכם ולעניין את הקהל. אז בפעם הבאה שתערכו מצגת או הצעה, אל תשכחו את הכוח של תנועות הידיים שעוזרות לכם לתקשר ביעילות ולהתחבר עם הקהל.