כמה הייתם מוכנים לשלם אם היו מציעים לכם ״כוח על״ שהיה מאפשר לכם להתמודד עם המשקל שלכם ולשמור על התוצאה למשך שנים באופן אוטומטי בלי מלחמות, בלי ייסורים, בלי תפריטים, בלי ספירת קלוריות או נקודות. ועם המון שמחה, סיפוק וחופש? האמת היא שזה יותר פשוט ממה שחשבתם. 

מודלינג שנעשה ב-NLP מצא צורת חשיבה והתנהלות מסוימת, המאפיינות אנשים שמצליחים לשמור באופן טבעי על משקל תקין ויציב לאורך שנים. על הבסיס הזה זוהתה אסטרטגיית ״רזים טבעית״. 

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by A D I K A H A N A N אמא - חזקה (@adi_kahanan_strong_mom)

נמצא שאנשים ״רזים טבעית״ מחוברים לתחושות הרעב והשובע הפנימיות שלהם, ובהתאם לכך הם מקבלים את החלטות האכילה שלהם. כאשר ״רזה טבעית״ נתקל בטריגר (בפיתוי) שמאותת לו לאכול, הוא בודק קודם כל את רמת הרעב שלו, ועושה השוואה בין תחושת הגוף הנוכחית שלפני האכילה לתחושה שתהיה לו לאחר האכילה. תכלס, עוד לפני שהוא אוכל את המזון, הוא מדמיין איך הוא ירגיש בגוף אחרי שיאכל אותו.
ואז - בהתאם לתחושה שהוא חווה בדמיון, הוא מחליט האם לאכול, מה וכמה, כך שהוא ירגיש טוב לאחר מכן. זה בעצם מה שמאפשר לו לעשות את הבחירות הכי נכונות לאותו רגע. כל התהליך הזה נעשה באופן אינטואיטיבי ולא מודע. 

>> בפעם הקודמת: 6 הצעות לצלחת המנצחת

ישנו הבדל מהותי במודעות הפנימית של אנשים רזים טבעית לעומת אנשים המתמודדים עם עודף משקל. אנשים רזים טבעית רואים את האכילה כמו סרט, הם מדמיינים את המצב הנוכחי, את תהליך האכילה עצמו ולבסוף את ההרגשה שתהיה להם לאחר האכילה. לעומתם אנשים המתמודדים עם עודף משקל רואים תמונה סטטית, הם מדמיינים רק את המאכל הנחשק ללא התפתחות או המשכיות של התהליך וללא מיצג פנימי של מה שיקרה לאחר האכילה. 

 

הבשורה הטובה: מדובר באסטרטגיה שבהחלט ניתן לאמץ ולתרגל וכאשר תלמדו ותתרגלו אותה, היא תאפשר לכם לאכול בצורה מדויקת, עד דרגת השובע הנוח, ולפתח שליטה באכילה ובמשקל ביתר קלות.  בבלוג של "מיכל ירון - הרזיה מהראש"' היא מדברת על הטיפים של אנשי ה"רזים טבעית". הנה 8 טיפים שיעזרו לכם לחיות את החיים כמו ״רזים טבעית״ 

  1. בדקו מה מידת הרעב שלכם לפני שאתם אוכלים
    תתמידו ותרגלו את זה לפני כל ארוחה או נשנוש כך שעם הזמן זה יקרה באופן אינטואיטיבי ואוטומטי, שאפילו לא תהיו מודעים לכך שזה מה שאתם עושים! חלום נכון?
  2. לפני שאתם מחליטים מה וכמה לאכול, דמיינו איך זה ירגיש לכם בבטן אחרי האכילה
    בחרו את סוג המזון והכמות שלו בהתאם למה שיעניק לכם תחושה טובה, לא רק במהלך האכילה אלא גם אחרי.
  3. תעשו טובה, כשאתם רעבים – תאכלו
    אל תדחו את הארוחה בנסיון למשוך את הזמן או לחסוך קלוריות. אתם לא מרעיבים את עצמכם במשך היום רק כי בערב יש אירוע “ועדיף לשמור את הקלוריות”. אתם מקשיבים לקיבה שלכם. כשאתם רעבים ויש לכם אפשרות, אתם עוצרים את מה שאתם עושים והולכים לאכול.
  4. תפסיקו לאכול כשאתם שבעים
    גם אם נשאר עוד בצלחת וחבל לזרוק. גם אם זה בחינם או שאתם כבר ממילא שילמתם על זה. גם אם זה משהו מיוחד או הזדמנות חד פעמית. גם אם אחרים עדיין אוכלים. גם אם מישהו ממש מבקש מכם לאכול עוד. אתם מפסיקים כשאתם שבעים אפילו אם זה ממש טעים. אתם קשובים לקיבה שלכם ומפסיקים לאכול כשהיא מאותתת לכם שמספיק.
  5. תפסיקו להשתמש באוכל כדרך להתמודד עם אתגרי החיים
     ל״רזים טבעית״ אין פחות אתגרים, וזה לא אומר שהם מתמודדים עמם בהצלחה, זה כן אומר שהם לא מצפים שהאוכל יעזור להם בכך או יפתור להם את ההרגשה הלא נעימה. הם לא מצפים שהוא יעיר אותם. הם לא מתייחסים לאוכל כפיצוי או נחמה. הם לא משתמשים בו כדרך לקבל אהבה או להפיג בדידות. הם מתייחסים לאוכל כאל אוכל – כהזנה לגוף וכאמצעי להשתיק את הרעב. הם לא מצפים ממנו לשום דבר מעבר לטעם טעים ולהשגת תחושת שובע. אוכל הוא רק אוכל. 

     

     

  6. תפסיקו לשפוט את עצמכם בהתאם למה שאכלתם
    נקודה חשובה מאוד היא לא לתת לאוכל להגדיר אם אתם טובים או רעים, חלשים או חזקים, מוצלחים או גרועים לפי מה וכמה אכלתם. ״רזים טבעית:״ גם לא מרגישים רגשות אשם אחרי האכילה. אפילו אם הם אכלו יותר מדי או משהו לא בריא. עבורם אכילה היא רק אירוע, ולא מה שמגדיר אותם וכמה הם שווים. אם הם אכלו יותר מדי הם פשוט יהיו פחות רעבים בהמשך, ואז זה כבר יתקזז מעצמו. מה שחשוב זה שה”קיזוז” קורה באופן טבעי ומתוך הקשבה לגוף, ולא מתוך חישובי קלוריות והלקאה עצמית.
  7. תפסיקו לאכול בסתר
    ברגע שתיישמו את הסעיף הקודם, תיווכחו לדעת שגם אחרים לא עושים מזה עניין, ולא תרגישו צורך לתרץ או להסתיר. אתם לא תחכו לאכול אוכל “אסור” אחרי שהילדים או בן הזוג יצאו מהבית או ילכו לישון. אתם לא תנקטו בשלל שיטות להעלמת עדויות. אתם לא תתנפלו על המקרר בבית אחרי שתחזרו מאירוע חברתי בו התאפקתם וכמעט ולא נגעתם בכלום. ״רזים טבעית״ אוכלים בגלוי ובהנאה מה שמתאים להם ובכמות שמתאימה להם, בלי קשר למה אנשים אחרים אוכלים או חושבים.
  8. הכי חשוב: תפסיקו עם הדיאטות
    רוב אנשי ״רזים טבעית״  אף פעם לא התחילו עם זה, והודות לכך גם לא קלקלו לעצמם את המנגנונים הפיסיולוגיים והפסיכולוגיים שקשורים לאכילה. הם אוכלים לאו דווקא אוכל דיאטטי, דל שומן או דל פחמימות. חלקם אוכלים יותר בריא, חלקם פחות. העניין המהותי הוא שהם לא גוזרים על עצמם חוקים נוקשים ואיסורים, הם לא מחשבים שעות בין הארוחות ומתי כבר יהיה “מותר” שוב לאכול. הם לא נצמדים לתפריט או סופרים קלוריות, נקודות או מנות. מה שבעיקר קובע את החלטות האכילה שלהם זה מודעות והקשבה לגוף, והשאיפה להרגיש טוב לאורך זמן.

אז מה אתם הולכים לעשות שיעזור לכם?

בחרו דפוס מחשבה או התנהגות אחת של רזים טבעית שאתם מחליטים לאמץ. משהו שקל לכם יחסית להתחיל ליישם כבר מעכשיו, ובשבועות הקרובים התמקדו רק בו.

מה שחשוב להבין זה שהמוח שלנו הוא גמיש, וזה אומר שכל דפוס מחשבה או התנהגות ניתנים לשינוי. הכל עניין של פיתוח מודעות, שינוי גישה, כלים מתאימים – ותרגול. הרבה הרבה הרבה תרגול.  

והכי חשוב: קבלו החלטה אמיצה להפסיק את האשליה של הדיאטות. על כל סוגיהן. כולל הדיאטות בתחפושת. גם אם קוראים לזה אורח חיים בריא או שינוי הרגלים, אבל בסופו של דבר משאירים אתכם בעולם של כמויות מדודות מראש, ספירת שעות, “מנה מותרת” ושאר תכתיבים חיצוניים שגורמים לתחושות חסך, להתעסקות יתר באוכל ולניתוק מהגוף.

זכרו שהמטרה של האכילה היא להזין את הגוף ולהרגיש טוב לאורך זמן. כשמתחילים להתאמן יום יום באכילה מודעת וקשובה, זה מה שמאפשר לאכול בצורה מדוייקת ותומכת הרזיה. זה מה שעושים אנשים ״רזים טבעית״. 

הכותבת עדי כהנן "אמא חזקה", מובילה נשים להיות חזקות פיזית, מנטלית, רגשית ואנרגטית דרך אכילה קשובה, שינוי הרגלים, כושר ותזונת האיזון ההורמונלי.