אני לא הולכת לכתוב לכם כאן מה לאכול, כמה ומתי כדי לשמור או לרדת במשקל בחג הפסח. יש מספיק כתבות כאלו, אבל אני כן אומר שזו הזדמנות מצוינת לאכול בריא ואפילו גם לרדת ולשמור על המשקל. הרעיון נעוץ בשינוי נקודת המבט. אם בחג הזה נפנה את תשומת הלב שלנו פנימה לרגע הזה של האכילה - זה ייצור לכם שקט והקשבה אמיתית לצורכי הגוף ויאפשר אכילה רגועה. כשאנחנו נוכחים לגמרי באכילה, כל האכילה שלנו משתנה. כשאנחנו באמת מתרכזים במה שאנחנו אוכלים, אנחנו חווים את חווית האכילה ונהנים מהאוכל. זה נקרא Mindful-Eating וזה לקוח מעולם המיינדפולנס - כלומר, תשומת לב לא שיפוטית למה שקורה בזמן שזה קורה.  

ישנם 7 מפתחות לאכילה קשובה שמבחינת החג הזה הם  למעשה 7 הדיברות. אם תשתמשו בהן בארוחת החג ולאורך חול המועד אתם יכולים להגיע לפריצת דרך אישית במערכת היחסים שלכם עם האוכל.

>> עדיין רוצים לדייק את מה וכמה לאכול? כנסו לצלחת המנצחת

7 הדיברות לאכילה קשובה לערב החג ובכלל: 

  1. עם כל האוכל, איך בכלל בוחרים מה הכי נכון לשים על הצלחת?
    לפני שאתם מתחילים לאכול קחו מספר נשימות מרגיעות, התבוננו במזון שנמצא על השולחן, ורק תתרשמו ממנו. דמיינו איך כל דבר ירגיש בקיבה שלכם בזמן האכילה ואיך זה ירגיש לכם כמה שעות לאחר האכילה, האם זה יעשה לכם טוב או פחות. וכך תחליטו מה אתם שמים בצלחת וכמה.
  2. באמת תתענגו על האוכל
    כמה מאיתנו קורעים את עצמנו על הכנת ארוחת חג מיוחדת ואז מתיישבים לאכול את כולו בזמן השיא, בלי לטעום ממש? אולי הדבר החשוב ביותר שאנו יכולים לעשות כדי לאכול בתשומת לב הוא ללמוד להאט ולהתענג על האוכל שלנו. כשאתם יושבים לאכול, קחו רגע לראות באמת את האוכל לפניכם, להריח את הניחוחות, לתת לטעמים לנוח על הלשון שלכם לפני שאתם בולעים או אוספים את הביס הבא. אכילה מודעת היא לא למנוע מעצמכם את הנאות האכילה, זה בדיוק ההיפך.
    הכול עניין של ליהנות באופן מלא מכל מה שאנחנו אוכלים. אתם לא רוצים לפספס את הטעמים של החג. המפתח הוא להכיר בכך שאתם עושים בחירה מודעת לעשות זאת ואז באמת להתענג על החוויה מבלי להרגיש אשמה על כך. 

     

     

  3. אכלו לאט ולעסו היטב
    אל תמהרו לסיים. שימו לכם בצלחת את כל מה שאתן רוצים לאכול ומלאו אותה רק פעם אחת. ואז אל תמהרו לסיים קחו את הזמן ולעסו היטב.
  4. התמקדו רק באכילה ורק בביס הנוכחי
    כולנו יודעים שכאשר אנו מעורבים חברתית, אנחנו לא יכולים להיות מרוכזים באמת במה שאנו אוכלים ושותים. מחקרים מראים שכאשר אנשים אחרים סביבנו מתפנקים, גם אנו נוטים להתפנק יותר מדי.
    נסו להיות מודעים לנטייה הזו כשאתם אוכלים עם אחרים.
    החליפו כוסות שתייה של יין עם כוסות שתייה של מים או סודה.
    הניחו את המזלג בין ביס לביס וגם תוך כדי שיחה.
    לחלופין, במקום לקיים מפגשים חברתיים ממוקדי אוכל בכלל, הציעו דרכים אחרות להיפגש עם החברים והמשפחה שלכם, כמו לצאת לרקוד או לטייל. לא משנה מה תעשו, תהיו מוכנים להיות מוסחי דעת במצבים חברתיים, ותפעלו בהתאם. 

     

     

  5. בצעו עצירות יזומות במהלך האכילה
    ושאלו את עצמכם האם אני עוד רעב/ה או ששבעתי? זה יאפשר לכם להיות באמת באכילה קשובה ואולי בכלל לא לסיים את מה ששמתם לעצמכם בצלחת, וכך תגלו שאתם שבעים עם פחות אוכל.
  6. התעורר בכם הרצון לאכול עוד
    במידה והרצון הזה מתעורר, תעצרו, המתינו מספר דקות, היו קשובים, האם אתם עוד רעבים? ורק אז תבחרו אם להמשיך לאכול או לא.
  7. השאירו משהו קטן בצלחת
    אפילו רק פירור, כדי לאותת למוח שאתם משתנים. 

     

     

     

  8. העסיקו את עצמכם
    בנוסף אני ממליצה שברגע שהקשבתם לעצמכם והחלטתם לסיים, קחו את המפית המלוכלכת שימו אותה בצלחת שלכם תרחיקו אותה מכם ואם אתם יכולים קומו מהשולחן ותתעסקו בדברים אחרים, עזרו לפנות, לשטוף כלים, שחקו עם הילדים, דברו עם משפחה או חברים כדי להיות רחוקים מהפיתויים.

    **הכותבת עדי כהנן "אמא חזקה", מובילה נשים להיות חזקות פיזית, מנטלית, רגשית ואנרגטית דרך אכילה קשובה, שינוי הרגלים, כושר ותזונת האיזון ההורמונלי.