בראש השנה קוראים לזה "חשבון נפש". בתחילת השנה האזרחית, מכנים את זה "New Year's resolution" ובתרגום למציאות: כל שנה אנחנו מנסים להיות טובים יותר, ממוקדים יותר, מדוייקים ונכונים יותר על מנת לחיות חיים מלאים, בריאים ומהניםו. הצבת יעדים וקבלת החלטות הן יופי של התחלה משום שהן בהכרח מבקשות לקדם אותנו בחיים למען המטרות שלנו, השאלה היא לא רק מה הם היעדים שלנו, אלא גם איך מגיעים אליהם  ואיך מצליחים בסוף גם לסמן את ה"וי" המיוחל?

מקס בלובנד הוא יזם סדרתי שהקים בחייו מספר חברות וגייס מעל 14 מיליון דולר שיודע דבר או שניים על יעדים, משימות וסימוני "וי", ולטענתו התהליך מתחיל כבר בשאלה "מה". "אני מאמין שאדם צריך אדם לשאול את עצמו: 'מה אתה רוצה לעשות?'.  ללא התשובה הזו, יהיה קשה מאוד לדעת ולהגדיר יעדים. אז אם אתם כבר בתחום שאתם אוהבים  - אפשר כמובן להתחיל, אם לא - היעד הוא להתחיל לעשות פעולות מיום ליום על מנת להתקרב למקום שאליו אתם שואפים להגיע". אז מה עושים? אלו השלבים שמציע בלובנד:

  1. הגדירו יעד כמותי

    יעדים כלליים כמו "אני רוצה להעלות את הרווחים" או "אני רוצה לרדת במשקל עד הקיץ" אינם יעדים קלים ליישום ולרוב נידונים לכישלון. חשוב להגדיר יעדים מבחינה כמותית ומדוייקת, כך שניתן לבדוק שאכן עמדתם בהם, כמו למשל: ''השאיפה היא להעלות את הרווחים ב 30% לרבעון” או "עד מאי ארד 5 קילו". 
  2. הגדירו סיבה ליעד

    אחרי שהגדרנו את היעד, תנו לו סיבה טובה שתדרבן אתכם לעמוד בו. ענו על השאלה: למה חשוב לכם להעלות את הרווחים? את ההכנסות? האם זה כדי שתוכלו לקנות דירה גדולה יותר או אולי כדי לצאת לחופשה משפחתית ביעד שתמיד חלמתם? ואם ניקח את דוגמת הירידה במשקל - שאלו את עצמכם האם אתם רוצים בזה זה כדי להרגיש טוב יותר עם עצמכם מול המראה? כדי לעלות במדרגות מבלי להתנשף? להיכנס לג'ינס אהוב? בהיעדר סיבה טובה - המוטיבציה לא תגיע. בלובנד מדגיש כי ככל שהסיבה תהיה רגשית ועמוקה יותר, כך יש יותר סיכוי שנעמוד ביעד.

  3. כתבו את כל המשימות שקשורות ליעד

    עכשיו כשיש לנו את היעד והסיבה שמדרבנת אותנו להשיגו, חשוב לכתוב את כל המשימות שקשורות אך ורק ליעד. אם נתייחס ליעד של העלאת הרווחים ב-30% לרבעון למשל, המשימות יהיו: לבדוק איפה אפשר לקצץ בכוח אדם או במשכורות; היכן אפשר לקצץ בהוצאות הלוגיסטיקה; לקבוע פגישה עם רו”ח; לבדוק מהם המוצרים הכי נמכרים, להביא מוצר חדש במחיר שלא ניתן בשום מקום אחר ועוד. בכל הנוגע לירידה במשקל, קבעו משימות ברורות: 2 אימוני כושר בשבוע, הליכה ברגל, הכנת אוכל ביתי על פני רכישת מזון מהיר וכן הלאה. הכניסו משימות אלו ללוח הזמנים שלכם והתחייבו לבצען.
  4. כתבו דד ליין

    כעת הוסיפו התחייבות וכתבו תאריך סיום ביצוע משימה. לבסוף נדפיס את דף המשימות הזה (או נשמור דף משימות בסמארטפון על מנת להתחשב בסביבה) הכולל את היעד והמטרה על מנת שיהיה למול עינינו כל יום. שאר המשימות “שבשגרה” נקטין אותן ככל היותר כדי שיהיה לנו כמה שיותר זמן למטרה שלנו.

    via GIPHY/a>

  5. התייחסו למשימה כשבועית ולא שנתית

    על מנת לחולל שינוי, להגשים חלומות ולעמוד ביעדים - הראייה צריכה להשתנות מראייה שנתית ולרדת לרמה השבועית, ממש כמו צעדי תינוק בדרך להצלחה הגדולה. בכך למעשה, הדרך לצליחת השנה החדשה היא פשוט לא להתייחס לשנה החדשה.