עונה מאוד מוצלחת של "חתונה ממבט ראשון" הגיעה לסיומה ואנחנו צריכים עוד רגע לסיכום כל מה שקרה בחודשים האחרונים על המסך הקטן שלנו. אז רגע לפני שמסכמים את העונה המוצלחת, אנחנו רוצים לשתף בכמה טיפים ומחשבות שעלו לנו מתוך הצפייה בפרקי השבוע. 

מה קרה בין עידית רפאל אחרי שבעה חודשים? (צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון", קשת12)
לאט ובטוח. עידית ורפאל | צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון", קשת12
  1. ותודה לעידית ורפאל שלימדו אותנו קצב נכון מהו

    רוצים להגיע מהר? לכו לבד. אבל אם אתם רוצים להגיע ביחד, לכו לאט
    עידית ורפאל מוכיחים לנו שוב ושוב שזוגיות נבנית לאט ובסבלנות. זוגיות היא לא רק להיות ביחד. זוגיות היא למצוא את האדם שייכנס לתוך הלב ויהווה עבורנו משענת, ביטחון, יציבות וחברות. ידוע ומובן שאחרי שנים של בדידות - מאוד קשה לאפשר למישהו להיכנס ללב, ואין באמת מתכון שמלמד אותנו איך לעשות את זה נכון.

    כל אחד ואחת זקוקים לגישה ולדרך שונה. אבל כאשר לוקחים את הזמן ומבינים שמדובר במסע ארוך, אפשר לא להילחץ מיד אם הדברים הם לא בדיוק כמו שדמיינו. אפשר לחכות ולראות מה קורה אצלנו ואצל הצד השני אחרי שהמתח יורד ואפשר להיעזר באנשי טיפול או מלווים שיעזרו לתווך בינינו את ההתחלה, כדי שלא ניפול לבורות שקשה לזהות בתחילת הדרך כשעוד לא מכירים מספיק אחד את השני.
  2. ותודה לבן שלימד אותנו כמה חשוב לא לברוח

    אחרי אירוע משמעותי בזוגיות נשארים ביחד
    בן אביבי ומעין דורי (צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון", קשת 12)
    שיעורים חשובים לחיים. בן ומעין | צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון", קשת 12
    בן היקר, אנחנו כותבים לך באופן מפורש כי אנחנו מחבבים אותך. רגע אחרי שאתה עובר חוויה משמעותית עם בת הזוג הפוטנציאלית שלך או עם כל אדם אחר שחשוב לך ליצור איתו מערכת יחסים משמעותית, אתה לא יכול להגיד "טוב, אני הולך ותתמודדי עם זה". אחרי אירוע משמעותי בזוגיות (כמו ההחלטה להישאר ביחד בסיום התוכנית), חשוב לאפשר לעצמכם את הזמן המשותף לדבר, להתחבק ולחוות ביחד את מה שקורה. הבחירה שלך ללכת עם חברים למרות שידעת שמעין רוצה להיות איתך, הייתה מהלך מאוד מאכזב.
  3. ותודה שוב לבן שלימד אותנו את חשיבות הטיפול עצמי

    כדי להצליח בזוגיות צריך לטפל בעצמך
    עוד טיפ קטן אך חשוב מאוד לבן ולהרבה מאוד אנשים שם בחוץ.
    כולנו מכירים את המשפט "זו לא את זה אני". נכון שלפעמים אנשים משתמשים בו כשקר לבן כדי לא לפגוע בצד השני, אבל במקרה של בן ומעין, לאור דבריו של בן בפרק הסיכום, אנחנו נוטים לחשוב שהוא באמת היה יכול למצוא את עצמו בזוגיות נפלאה עם מעין אילו רק היה דואג לטפל כמו שצריך במחסומים הפסיכולוגיים שמקשים עליו להיכנס לזוגיות מחייבת.

    להיות מודע אליהם זו חצי מהדרך, אבל רק חצי. אם לא נעשה מאמץ אמיתי להשתחרר מהמחסומים שלנו, זה שנדע להגיד שהם קיימים לא באמת יעזור לנו להגיע לאן שאנחנו שואפים להגיע.
  4. ותודה למשה ומאי שלא נבהלו ממשברים

    מאי ומשה, איפה הם היום (צילום: קשת 12, צילום מסך)
    תודה שצמחתם מהמשברים. מאי ומשה | צילום: קשת 12, צילום מסך
    מאי ומשה התקוטטו והשלימו לאורך כל העונה והוכיחו לנו שממשברים בהחלט אפשר לצמוח. ריבים שהיו נראים כבלתי פתירים הפכו לזיכרון רחוק כמה ימים אחרי שחלפו. מילים ומעשים שהיו נראים ככאלה שאותם הם לא ישרדו, הפכו עבורם לנקודות צמיחה של הזוגיות. ריבים יכולים להיות מקור ללמידה של עצמנו ושל הפרטנרים שלנו אם נבחר לנהל אותם נכון, והדבר המרכזי שצריך לעשות הוא פשוט להתייחס אליהם ככה ולא להילחץ מהם. הבנה זו של עוצמתו וחשיבותו של הריב, צריכה להתנחל בראשו של כל בן/בת זוג וכל מי שמחפש זוגיות. לא עוד לברוח מריבים. אם ריב מגיע אמרו לו ברוך הבא ונסו להוציא ממנו את המירב.
  5. תודה לקטיה וליאור שלימדו אותנו שיש סיפורי אגדה עם כוכבית

    קטיה אברבוך וליאור אורן (צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון", קשת 12)
    לא סיפור אגדה וטוב שכך. קטיה וליאור | צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון", קשת 12
    קטיה וליאור מנסים להראות לנו שיש דבר כזה אהבה ממבט ראשון, אבל רק בחלומות זה באמת עובד חלק וללא אתגרים וקשיים. כל הסיפור של קטיה וליאור נראה כאילו לקוח מספר אגדות. אבל במציאות זה פשוט לא ככה. אין ספק שגם קטיה וליאור כמו כל זוג בתחילת דרכו, עברו קשיים ולבטים ואולי לא הכל צולם ושודר. מה שכן ברור הוא שהם היו כל כך נחושים למצוא את אהבת חייהם והאמינו שהם מתאימים, שהם נתנו לקשיים ביניהם משקל יותר נמוך מאשר זוגות אחרים ולכן צלחו אותם כמעט בלי ליפול לבורות גדולים (עדיין זוכרים לליאור את ההתדרדרות עם האוטו לתעלה).

נדב נישרי ונגה זיו פרידמן הם בני זוג בפרק ב' ומגשרים זוגיים המתמחים בגישור גירושין, הורות משותפת ובהסכמי זוגיות, העובדים וגרים יחד (קומה מעל קומה). לנדב תואר ראשון במשפטים ותואר שני ביישוב סכסוכים והוא מחבר הספרים להתגרש בשלום ושותפות חדשה. לנגה תואר ראשון בפסיכולוגיה ובמשאבי אנוש ותואר שני בפסיכולוגיה ארגונית-תעסוקתית.