"תחייכו, זה בחינם". אנחנו מסכימים בלב שלם שמדובר באחד המשפטים המעיקים שיש וכזה שגורם ב-99% מהמקרים לפעולה ההפוכה בדיוק. אז אנחנו לא נטיף לכם לחייך ככה סתם, ודאי שלא בתקופה שרובנו כבר שכחנו איך מפעילים את השריר הזה מלכתחילה, וגם לא חלילה כדי שהחיים יחייכו אליכם בחזרה. בקטע אגוצנטרי לחלוטין - מצאנו לא מעט סיבות לחייך, גם אם זה אומר במקרים מסוימים לזייף. שחררו את הפוקר:

  1. חיוך גורם לנו להיות בלתי נשכחים

    כנראה שהמשפט 'תהיו יפים ותשתקו' לא כזה מופרך. על פי מחקר של האקדמיה האמריקאית לרפואת שיניים קוסמטית, כמעט מחצית מהאמריקאים מאמינים שחיוך הוא התכונה הבלתי נשכחת ביותר. בעוד 48% מהאנשים יזכרו את החיוך שלכם, רק 25% יזכרו את הדבר הראשון שאמרתם. 

    אנחנו זוכרים את החיוך של הקרובים אלינו לטווח ארוך במיוחד. מריאן לאפרנס, פסיכולוגית מאוניברסיטת ייל, גילתה משהו מעניין בזמן שערכה מחקר עבור ספרה, שירות שפתיים: חיוכים בחיים, מוות, אמון, שקרים, עבודה, זיכרון, סקס ופוליטיקה: "מצאתי שבהספדים אנשים לעתים קרובות, יותר מכל תכונה אחרת, הזכירו את החיוך של יקירם". 



  2. חיוך מרגיע

    חיוך יכול להפחית לחץ גם אם לא בא לכם לחייך או אפילו אם אתם מזייפים חיוך שקרי לגמרי. בתור התחלה, חיוך מפעיל את שחרור הנוירופפטידים הפועלים כדי להתמודד עם מתח. נוירופפטידים הם מולקולות זעירות שמאפשרות להעביר מסרים לכל הגוף כאשר אנחנו שמחים, עצובים, כועסים, מדוכאים או נרגשים. מסתבר שהנוירוטרנסמיטורים שאחראיים על התחושה החיובית שלנו - דופמין, אנדורפינים וסרוטונין - כל אלו משתחררים כאשר אנחנו מחייכים.

  3. חיוך הופך אותנו לאטרקטיביים

    אנחנו נמשכים באופן טבעי לאנשים שמחייכים בעוד שהבעות פנים חמורות יותר פועלות באופן הפוך. לא שזה תמיד נכון אבל אנשים עשויים אפילו להניח שיש לכם תכונות אישיות חיוביות יותר אם אתם מחייכים. במחקר משנת 2013, החוקרים הציגו למשתתפים סוגים שונים של פרצופים וביקשו מהם לבחור את המושך ביותר. החוקרים גילו שהאטרקטיביות של הפרצופים שנבחרו הושפעה ישירות מ"עוצמת החיוך המובע על הפנים". בנוסף הם טוענים כי פרצוף שמח יכול אפילו לפצות על חוסר אטרקטיביות יחסית.



  4. זה מדבק

    לחיוך יש לא רק את היכולת להעלות את מצב הרוח שלנו, אלא הוא גם יכול לשנות את מצבי הרוח של אחרים לטובה. במחקר השוודי הזה הראו לנבדקים תמונות של מספר רגשות: שמחה, כעס, פחד והפתעה. כשהוצגה תמונתו של מישהו מחייך, החוקרים ביקשו מהנבדקים להזעיף את פניהם. החוקרים גילו שהבעות הפנים השתנו באופן אוטומטי לחיוך ונדרש מאמץ מודע כדי לשנות את החיוך. בקיצור, אם אתם מחייכים למישהו, סביר להניח שהוא לא יכול שלא לחייך בחזרה. אם הוא לא עושה זאת, הוא כנראה עושה מאמץ מודע לעצור את החיוך.

  5. חיוך מאריך את תוחלת החיים

    על פי המחקר הזה עוצמת החיוך שזוהתה בתמונות שונות נמצאה מנבאת את תוחלת החיים של המצולמים. בפעם הבאה שינדנדו לכם לעשות צ'יזזז בתמונה המשפחתית, תזרמו.

  6. אבל אל תגזימו

    עד כמה לזייף אושר? אם זה ממש לא זורם לכם זה עלול לגבות מחיר. מחקר שפורסם ב-2007 מצא שנבדקים בסימולציה של מוקד שירות לקוחות שנאמר להם להתלהב ולהסתיר את תסכולם היו מותשים יותר ועשו יותר טעויות בעבודה. החוקרים מתייחסים לכמות האנרגיה שמוציאים עובדים שמנסים להתנהג כאילו הכול ממש טוב בזמן שממש לא.