כולנו חולמים לעוף, לעבור דרך קירות, או לפגוש את המפורסם האהוב עלינו לקפה אחד על אחד. אבל מה אם נגיד לכם, שאתם יכולים להגשים את החלומות הכי פרועים שלכם כל לילה, בלי לצאת מהבית? הדרך להגשים אותם היא פשוטה, חינמית וכיפית – חלימת חלומות צלולים בשינה.

"חלומות צלולים הם חלומות בהם החולם מודע לכך שהוא נמצא בחלום, ויכול להכווין את העלילה", מספרת נילי ברגידה, פסיכותרפיסטית גופנית שמשלבת עבודה עם חלומות וחלימה צלולה, "התופעה הזאת מתרחשת באופן טבעי. 20 אחוז מהאוכלוסייה חולמים חלום צלול פעם בחודש ו-50 אחוז חלמו חלום צלול פעם בחיים".

לדבריה, בקרב ילדים התופעה שכיחה יותר. "ככל שאנחנו מתבגרים החלומות הצלולים הופכים לנדירים יותר, כי הראש שלנו עמוס בדברים אחרים ואנחנו מקדישים לחלומות פחות תשומת לב", מסבירה ברגידה. אבל יש לה גם חדשות טובות – עם קצת השקעה, כל אחד יכול לחלום צלול: "95 אחוז מהאנשים שיתמידו בטכניקות במשך חודש יחוו חלום צלול ראשון". מדובר ברגע יוצא דופן שכדאי לנצל. "חלום צלול זה למעשה משקפי המציאות הרבודה המושלמת. אפשר לטעום ולהרגיש טעם, לשמוע ולגעת. כל החושים שלנו פעילים", היא מספרת, "אפשר לנסות לזמן דמויות בחלום ולומר לעצמך בקול רם לדוגמה: 'אני אפתח את הדלת הזאת ויופיע מאחוריה בודהה'. יש טכניקות מדהימות".

רוצים גם? הטיפים הבאים הם בשבילכם.

  1. נהלו יומן חלומות

    השלב הראשון בדרך לחלומות צלולים, הוא לזכור את החלומות שלך. "שימו ליד המיטה מחברת בה תכתבו בכל בוקר את החלומות שאתם זוכרים", ממליצה ברגידה, "זה דורש התמדה והתכווננות. נכון שהמטרה שלנו היא לחלום צלול אבל גם לחלומות הרגילים יש ערך גדול. בסוף הם הדרך לעבר החלימה הצלולה ואי אפשר לוותר על כך".

    אבל לא לכולנו קל לזכור את החלומות בבוקר. "כשמתעוררים אל תיכנסו מיד למחשבות היומיומיות של מה צריך לעשות, תישארו באותה התנוחה בה התעוררתם ותשאלו את עצמכם איפה הייתם עכשיו, מה עשיתם ומה הרגשתם", היא מסבירה, "גם אם אתם לא זוכרים, תכתבו במחברת מה הייתם חולמים אם הייתם זוכרים. הרעיון הוא לשדר מסר לעולם החלומות שזה חשוב לכם".

  2. פיל בשמיים? כנראה שזה חלום

    השלב הבא הוא להתחיל לשים לב מה מוזר בחלומות שלכם. "זהו השער לחלום הצלול. צריך להבין אם קרה משהו שיכול להדליק בכם ספק רגעי שאולי אתם בכלל חולמים ומה שאתם חווים לא קורה במציאות", מתארת ברגידה ומסבירה, "אם אתם רואים פיל בשמיים, בחלום רגיל המוח ישכנע אתכםי למה זה הגיוני, אבל השאיפה להיות ברמת מודעות שמתעורר בנו ספק".

    לאט לאט, זה יהיה פשוט יותר. "עם הזמן אנחנו לומדים את החלומות שלנו ומגלים 'סימני חלום'. אם לדוגמה, אני חולמת כל הזמן שסבתא שלי שנפטרה מבקרת אותי, אני אחפש אותה בחלומות שלי וכך אזהה שמדובר בחלום".
  3. בדיקות מציאות – גם במהלך היום יום

    בדיקות מציאות הן הדרך לזהות באופן סופי שמדובר בחלום. "השיטה היא להסתכל מסביב ולבדוק האם אני ערה או ישנה. ישנן מספר דרכים נוספות כמו להסתכל על כף היד. בחלום כנראה שתראו 6 או 8 אצבעות. אפשר גם לקרוא טקסט, להסיט את המבט, ולחזור לקרוא אותו שוב. 98 אחוז שבחלום לא תצליחו לקרוא את אותו הטקסט".

    כדי שתזכרו לעשות זאת בזמן חלום, צריך לתרגל את זה ביום יום. "צריך להרגיל את המיינד שלנו לשאול את השאלה הזאת כל הזמן – 'יכול להיות שאני חולמת?' ההמלצה היא לעשות בדיקות מציאות בין 8 ל-12 פעמים ביום", היא ממליצה. עם זאת, חשוב לציין שזה לא מתאים לכל אחד: "לכל אדם שבריא בנפשו אין בעיה להרהר במקום הזה, אבל אם אנשים שסובלים מדיכאון מז'ורי, התקפי חרדה פעילים או התקפים פסיכוטיים, חשוב להיוועץ עם איש מקצוע לפני שניגשים לחלימה צלולה".

  4. תביעו כוונה

    לפני שאתם הולכים לישון, תזכירו למוח שלכם שאתם רוצים לחלום צלול הלילה. "אני לא מדברת על התכווננות רוחניקית - יש אזור במוח שזוכר אילו דברים אנחנו מתכננים לעשות. תגידו לעצמכם: 'הלילה בחלומותיי אהיה מודע לעבודה שאני חולם'", מסבירה ברגידה, "אפשר לעשות דמיון מודרך ולדמיין איך ארגיש בחלום הצלול. הסיבה לכך היא שכשרגש מצטרף לזיכרון, הזיכרון חזק יותר".
  5. למשקיענים – תתעוררו באמצע הלילה

    למי שרוצה לקחת את המשימה הזו לשלב הבא, יש לנו טיפ בונוס בשבילכם: "תתעוררו אחרי 5 שעות שינה, תישארו ערים בין חצי שעה ל-40 דקות ותחזרו לישון", ממליצה ברגידה ומסבירה "בתחילת הלילה, כשמחזורי השינה שלנו עמוקים, הסיכוי לחלום צלול קטן. אבל לאחר 4 מחזורי שינה, אם תתעוררו, האזורים במוח שלכם שאחראים על מטא קוגניציה וקבלת החלטות יופעלו, והסיכוי לחלום צלול לאחר מכן גדל במאות אחוזים".
  6. נכנסתם לחלום צלול? Keep it chill

    אנשים רבים מצליחים להיכנס לחלום צלול, וכל כך מתרגשים עד שהם מתעוררים. "תנסו להירגע. אם תתלהבו תאבדו את הריכוז ותתעוררו", מסבירה ברגידה ומוסיפה, "גם אם התעוררתם בתוך סיוט, אל תחליטו להעיר את עצמכם. תישארו בחלום ותהפכו אותו למשהו אחר".

  7. תיהנו מכל רגע

    "אי אפשר לשלוט במאה אחוז מהדברים בחלום, אבל אפשר להכווין אותו", מתארת ברגידה ומפרטת, "בעולם המערבי חולמים צלולים מספרים שהם עושים בעיקר 3 דברים: סקס, עפים, ומדברים עם דמויות אחרות בחלום".

    החלום יכול להימשך זמן רב. "יש חולמים צלולים שחלמו אפילו שעה ויותר", מספרת ברגידה ומוסיפה,  "תשחררו את האמונות המגבילות שלכם במהלך החלום ותבינו שהכל אפשרי. החלום מתקיים במרחב אחר ושום דבר לא יכול להגביל אתכם".

    אם אתם מרגישים שהחלום חומק מכם, יש גם לזה פתרון: "תנשמו עמוק, תסתכלו מסביב על הסביבה ואל תתמקדו בדבר ספציפי. אפשר להסתובב במקום או להסתכל על הידיים כדי למצוא קרקוע, אבל לא לבהות. אפשר גם לשיר לעצמכם 'זה חלום, זה חלום, זה חלום' במנגינה שמתאימה לכם".