אם בעבר משחק מול מצלמה היה תחום ששייך לשחקנים ויוצרים בלבד, היום דומה שכולנו פוגשים את המצלמה באינסטגרם, פייסבוק, טיקטוק או זום ויש לכולנו במה להשתפר. מסתבר שלעמוד מול מצלמה זאת אמנות שכל אחד מאיתנו יכול ללמוד ולככב, כל עוד נשמור על האותנטיות שלנו ונדע להרים לעצמנו את הבטחון. אבל איך עושים את זה בתכל'ס?

קרן ידובסקי חרותי, שחקנית, מנטורית להגשמה ומנחה סדנאות לשחקנים, טוענת שכל מה שאנחנו צריכים זה להתאמן על אהבה עצמית ואז המצלמה כבר תפיץ אתכם במלוא עוצמתכם בהתאם.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by קרן ידובסקי סטודיו למשחק MOVE (@kym_actingstudio)

 

  1. תרגלו עמידת ניצחון
    שדרו למוח את מה שצריך. חרותי טוענת שרגע לפני שאתם ניגשים לעמוד מול המצלמה, תרגלו עמידה מנצחת. "עמדו כאשר הידיים למעלה בצורת V, עם אגרופים קמוצים במשך 2 דקות. אפשר להתהלך או לעמוד בצורה הזו, ואז המוח מאמין שהרגע ניצחנו ולכן מספק אדרנלין ובטחון שזה הכי חשוב כשאתם מול המצלמה".
  2. חייכו לפני
    "רגע לפני שאתם עולים מול המצלמה, חייכו גם כדקה שתיים, זה שולח מסר למוח שאתם נינוחים, רכים וגמישים כלפי עצמכם".
  3. תפאורה מעבירת מסר
    "בסרטוני רילס/טיקטוק לרשתות החברתיות ובעיקר בזום, תכינו את הרקע, את החדר ממנו אתם מצלמים, לתפאורה יש משמעות כאשר אני מעבירה מסר".
  4. הכינו מראש את המסר
    דעו מראש מה אתם רוצים להעביר ולמה. כאשר אתם עולים מול מצלמה ככל שתדעו מה אתם רוצים להעביר ואת הלמה , אתם מתחילים ליהנות מהמצלמה, והיא הופכת להיות הכלי עבורכם ולא המקום המאיים שרבים מאיתנו חוששים ממנו.
  5. שחררו את השופט
    "יש לנו נטייה לשפוט את עצמנו לחומרה, לכן, בבקשה אל תאמינו לשופט הקשוח בתוככם, זכרו אנשים לא רואים את הפגמים שאתם רואים בעצמכם, הם מרגישים את האנרגיה שלכם, לכן אם תתמקדו בכמה שאתם נראים/מעבירים לא טוב, הקהל/אנשים ממול יגיבו בחוסר נוחות ואתם תגדילו את השפיטה ותקבלו תוצאות פחות טובות. אבל אם תעלו למצלמה עם חמלה, שמחה, מיקוד, או כל תדר של אהבה עצמית וסלחנות עצמית אז הצד השני ירגיש אנרגיה גבוהה ויהיה ממוקד במטרה לשמה העליתם את הזום/רילס/ סטורי ואפילו יראה את היופי שבהם בזכותכם".
  6. בואו בהודיה
    "הודו על ההזדמנות ועל כך שאתם יכולים היום להגיע עם המסר שלכם למלא אנשים, זה לא מובן מאליו".
  7. תהיו אתם!
    "יש מספיק אנשים כמו האחר, תרשו לעצמכם להיות אתם, אין דרך אחת לעמוד מול מצלמה, אבל יש דרך אחת שהיא לא - אל תחקו אף אחד! קחו השראה לא השוואה, תביאו אתכם, יש לכם מה להוסיף לעולם".

אדריאנו חאובל, הילר אינטואיטיבי ומנטור להתפתחות אישית טוען שהמצלמה קולטת הכל, אז שעדיף להתחבר לעצמנו ואז הכריזמה כבר תגיע. "תהיו אותנטיים. זה לא מעניין מה חושבים עליכם, זה לא משנה איך אתם נראים, מה הגובה שלכם או המשקל. הכי חשוב שתמצאו את הקסם האישי שלכם, את הכריזמה ואת הבטחון להיות מי שאתם. אנשים אוהבים ומתחברים לאותנטיות, אל תשכחו שנמצלמה קולטת הכל, אז הכי טוב להיות טבעי ונינוח".

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by HEAL WITH ADRIANO (@healwithadriano)

 

  1. לאן אתה מסתכל?
    עוד טוען חאובל, שיש חשיבות למי אנחנו פונים. טיפ שיכול לעזור להרבה אנשים לשתחרר מהפחד למצלמה. "אני ממליץ לבחור איש קרוב/ חבר/ בן דוד או כל בן אדם שאתן אוהבים אותו ופשוט תדברו אליו או אליה, ברגע שיש חיבור ואתם מדברים למשהו שהוא באמת אמיתי, אתם כבר לא מתייחסים למצלמה וכבר יש חיבור ואהבה ביניכם לקהל".
  2. התמקדו בחיובי
    "כל אחד יכול להסתכל ולשפוט והנה סוד קטן: יש כאלה שישפטו ויצחקו ויגידו דברים- תמיד יהיו כאלה, אבל לא בשבילם אתם מצלמים וידאו- אל תשכחו את המטרה שלשמה צילמתם סרטון. להתמקד בחיובי".
  3. תנו טעם של עוד
    "איך אנשים יכירו אתכם אם אין לכם שום ייצוג ברשת? אנחנו בעידן שבו הכל מצולם, ולקוחות רוצים לראות ולטעום את האנרגיה שלכם, תתנו להם הצצה מגרה ומפתה, הסוד הוא לתת להם לצאת עם טעם של עוד".
  4. חוסר שלמות זה המושלם החדש!
    "אף אחד לא רוצה לראות וידאו מושלם בלי טעויות, אין צורך לצלם שוב ושוב ושוב עד שיהיה טייק מושלם. גם אם טעית במילה אחת או פתאום עשית אפצ׳י או הזזת את השיער, זה התנהגות טבעית, וזה מה שיעשה את הסרטון שלך הכי קרוב למושלם, אל תפחדו להראות מי אתם באמת כי זה מה שבאמת מושך".
  5. השתמשו בקול שלכם
    הרבה מאיתנו מצלמים סרטונים לרשתות ללא הקול שלנו או משתנים כשאנחנו מתחילים לצלם. "מכירים את זה שיש אקשן ואתם מתחילים לצלם וכל הדיבור שלכם משתנה- זה אומר שאתם מנסים להרשים משהו וזה לא מטרת הסרטון, תזכרו להשתמש בקול- ללחוש, להרים את הקול ולדבר בטבעיות- זה מראה על הרבה בטחון".
  6. השאירו מקום לחמלה
    "כל עוד אתם בחמלה ובאהבה עצמית, הכל יהיה בסדר, מי שרואה את הוידאו מרגיש אינטואיטיבית אם אתם דוברים אמת ונינוחים או שיש עצבנות, חמלה לעצמך וחמלה למי שיצפה זה סוד למערכת יחסית טובה ובריאה".

יסמין לביא, שחקנית, יוצרת, מורה למשחק ויוגה מפצירה בכם להיות אתם: משוחררים, חופשיים, אינטואיטיביים ולזכור שיש בכם את הכל. "חשוב שתדע/שתדעו שאתם מעניינים בדיוק כמו שאתם. משחק הוא שחרור וחופש להיות את/ה בסיטואציה על כל גווניך. הכנות והחשיפות מאפשרים לצופה הזדהות והצצה לעולם הפנימי שלך. שאתם נאמנים לעצמכם וסומכים על עצמכם לא תצטרכו להיות עסוק בריצוי או ״במה הם יגידו/ יחשבו עליי״.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by משחק, העצמה, התפתחות אישית (@i.choose.meeee)

 

  1. החולשות שלך הם בעצם החוזקות שלך
    "דעו כי אין עוד כמוכם. הפנים שלכם הם אתם וסך כל הרגשות שלכם והאירועים שעברתם בחיים".
  2. רצו אך ורק את עצמכם 
    "היכולת להיות מרוצים מעצמכם תיתן הופעה בלתי נשכחת".
  3. תהנו!
    טייק נפלא הוא כזה שאתם שלמים איתו ואחד שעשיתם בקלילות ובכיף, חשוב לזכור שלשחק מול המצלמה זה משחק וזה כיף. המצלמה קולטת הכל וכשיש זיופים זה ישר נראה לעין"
  4. היו קשובים לעצמכם ואל תהיו מושפעים מדי
    "אם אתם נעזרים בעצת מורה או חבר או אמא, תלמדו להקשיב אבל בסופו של דבר הקשיבו לעצמכם. אל תיתנו לאף אחד להפיל או להוריד אתכם. תנו מקום לאינטואיציה שלכם. לאנשים תמיד יהיה מה לומר, תהיו בטוחים ונאמנים שהבטן שלכם יודעת הכי טוב, והכי חשוב להיות שלם- אין נכון או לא נכון או יפה או לא יפה יש אותך בצורה המדויקת והמיטבית ביותר".