הפתרון המושלם לקיץ: מצאנו כמה מקומות שנעים לברוח אליהם דווקא עכשיו
גם בחופש הגדול וגם בשיא החום - מצאנו כמה אופציות טובות למקומות ששווה להגיע אליהם דווקא עכשיו, במיוחד אם אתם משפחה עם ילדים שמחפשת מה לעשות. "החופש הגדול הוא הזדמנות נהדרת לצאת מהשגרה ולגלות מחדש את הנופים המיוחדים של ישראל"


החופש הגדול החל, הטמפרטורות מטפסות, והורים רבים מחפשים איך להעסיק את הילדים מחוץ לבית. דווקא עכשיו, בשעות הבוקר המוקדמות או לקראת שעות אחר הצהריים, היערות, המעיינות והפארקים מציעים מפלט מושלם של טבע – עם הרבה צל, מים, נופים פתוחים ופינות קסומות לכל המשפחה.
"החופש הגדול הוא הזדמנות נהדרת לצאת מהשגרה ולגלות מחדש את הנופים המיוחדים של ישראל", אומר אייל אוסטרינסקי, יו"ר קק"ל. "היערות, הפארקים ואתרי הטבע של קק”ל פתוחים לכל המשפחה ומציעים שילוב של טבע, היסטוריה, נוף וחוויות לכל גיל. אנחנו מזמינים את הציבור ליהנות מהקיץ בצורה אחרת, להתרחק מעט מהמסכים, לנשום אוויר צח ולבלות יחד ברגעים הפשוטים והיפים שהטבע הישראלי יודע להציע".
פארק הירדן
יום שלם של טבע, מים והיסטוריה בצפון

פארק הירדן הוא אחד מאתרי הטבע המרשימים והאהובים בישראל, המשתרע על פני כאלף דונם של צמחייה עשירה לאורך נהר הירדן. לצד פלגי המים, פינות הישיבה המוצלות ואזורי הפיקניק, מציע הפארק גם חוויה היסטורית ייחודית עם שרידי טחנות קמח עתיקות, עדות מרתקת לעבר החקלאי וההתיישבותי של האזור. בין השבילים ניתן לטייל גם במסלול נגיש, המותאם לכל המשפחה ומאפשר לעגלות ולבעלי מוגבלויות ליהנות מיופיו של המקום. לאורך הדרך אפשר לפגוש דגים, צבים ועופות מים, והאווירה כולה משלבת בין טבע חי, מים זורמים והיסטוריה מקומית. זהו יעד מושלם ליום קיץ מלא חוויות, התרעננות וגילוי.
שביל הבעל בסטף
טבע, מעיינות והיסטוריה במרחק קצר מירושלים

בלב הרי ירושלים מסתתר אחד המסלולים היפים בארץ. שביל הבעל בסטף מוביל בין טרסות עתיקות, עצי פרי, בוסתנים, בריכות מים ומעיינות המלווים את המטיילים לאורך הדרך. לצד הנוף ההררי המרשים, אפשר להכיר מקרוב את שיטות החקלאות הקדומות שהשתמרו במקום, לטייל בין ניקבות מים וליהנות מאווירה כפרית ייחודית. לפני או אחרי הטיול מומלץ לעצור לקפה מול הנוף במוקד היער ולהשלים חוויה משפחתית רגועה ונעימה.
תצפית מאגר גלעד
אחת מנקודות השקט היפות בישראל
מי שמחפש לברוח מהרעש ימצא כאן פנינת טבע אמיתית. הליכה קצרה מחניון אורן זמיר מובילה אל תצפית עוצרת נשימה בלב רמת מנשה, המשקיפה על מרחבים ירוקים, חורש טבעי ושני גופי מים המשתלבים בנוף. אחד הדברים המיוחדים במקום הוא שמכל כיוון נשקף רק טבע, ללא יישובים באופק. שני עצי אלון תבור גדולים מעניקים צל טבעי, וספסלי האבן שהקימה קק”ל מזמינים לעצור, לנוח ולהתבונן בנוף. חשוב לדעת כי ההליכה אל המאגר חשופה לשמש, ולכן מומלץ להגיע בשעות הבוקר המוקדמות או לקראת ערב בלבד בימי הקיץ.
נחל אלכסנדר
מסלול קיץ קלאסי בין טבע, ציפורים ובעלי חיים

נחל אלכסנדר הוא אחד ממסלולי המשפחות המוכרים והאהובים בארץ, ומציע ארבעה מוקדי עניין מרכזיים לאורך תוואי הנחל: פארק איטליה, אגמון חפר עם תצפית ציפורים, מאגר ויקר שבאזור המזרחי של כביש 4 וגשר הצבים שבאזור המערבי של הכביש. לאורך הדרך, מפארק איטליה ועד גשר הצבים, משתרע שביל אופניים נוח לצד פינות ישיבה מוצלות ומרחבים פתוחים. המסלול משלב טבע עשיר, צמחיית גדות ובעלי חיים ייחודיים, ומאפשר חוויית טיול רגועה ומהנה לכל המשפחה.