גילינו את הסוד הכמוס של זיכרון יעקב
המושבה המנומנמת עם היקבים וההיסטוריה מתעוררת לחיים: שני אחים פתחו בית קפה ומאפייה ארטיזנלית במדרחוב הוותיק, והמקום מושך אליו המוני מבקרים ובני המקום שבאים בשביל הכריכים המעולים והעוגות המפתות, שמפארות את אחת הוויטרינות השוות שפגשנו. רק בואו מוקדם, כי עד 11:30 לא נשאר פירור

הבשורה האחרונה שיצאה מכיוון זיכרון יעקב הייתה הפתיחה של זיגו קפה. זה היה לפני שנה. המושבה הוותיקה והציורית (טוב נו, מועצה מקומית), שכולם אוהבים לחשוב עליה כעל יעד תיירות פנים אולטימטיבי, אינה שוקקת חידושים קולינריים, בלשון המעטה. לכן כמה שמחנו לגלות שלאחרונה נפתח פה מקום חדש וכיפי, לומא שמו, בית קפה ומאפייה ארטיזנלית, והתמקם בפריים לוקיישן של המדרחוב העתיק. כשעברנו פה באחד הבקרים המקום היה עמוס עד אפס מקום, עד כדי כך שהיה קשה למצוא כיסא פנוי.


מבחוץ לומא נראה כמו בית קפה רגיל, עם מקומות ישיבה מתחת לעץ ענק. כשנכנסים פנימה מגלים ויטרינה עם כריכים מטורפים בתוך לחם פניני, ואז הכל נהיה ברור: מדובר בבוטיק האפייה של תום יצחקי (בוגר "בייקאוף") ושל אחיו מור יצחקי. המיקוד שלהם הוא בכריכים, וגם בכמות מצומצמת של עוגות שאפשר לראות בוויטרינה - כמו עוגת תפוזים, פולנטה ופיסטוק, עוגת בוסטוק, עוגה באסקית, בננה ברד קרמל מלוח ושוקולד, בחושה לימון בזיליקום, בחושה גזר קרים צ'יז ועוגת שקדים עם קרם שקדים (22-36 שקלים).

לפעמים יש גם מאפי ספיישל כמו סינבון ובריוש מחמצת, שהיא הבסיס של רוב המאפים כאן. לפני המלחמה היו מגישים כאן בשעות הצהריים פיצות מבצק מחמצת שהאחים פיתחו בעצמם, והן צפויות לחזור בקרוב.
הכריכים של לומא הם למעשה ארוחה שלמה בין שתי פרוסות של לחם פניני עבה. מדובר במגה-כריכים כבדים ועמוסים כל כך, שקשה להחזיק אותם ביד אחת. כל כריך נכנס עם ההזמנה לחימום או צריבה בתנור שמאחורי הדלפק.


כשהגענו ללומא השעה הייתה 10 בבוקר, ומהכריכים נשארו רק ארבעה סוגים, כל אחד מהם הוא יצירה: כריך סום עם חמאת שום, 5 גבינות ופלפלים; פניני תרד עם לאבנה, מחית צנוברים, גבינות וזעתר שהוגש כטוסט ענק; פניני סטרצ'טלה עם ממרח פסטו ביתי, קונפי עגבניות שרי, פרמזן מגוררת, ריקוטה פרסקה ובלסמי מצומצם; והמלך של כל הכריכים – כריך סלט ביצים. עם יד על הלב, כזה סלט ביצים עוד לא יצא לי לטעום וכזאת כמות של מילוי בכריך עוד לא ראיתי. חוץ מהביצים היו בסלט גם בצל מקורמל, מלפפון חמוץ בכבישה ביתית והמון חסה לליק.
מה שלא הספקנו לטעום, כי כבר נגמר, זה פניני סלקים וגבינות; פניני קראנץ' תרד; פניני זיתים עם ריקוטה, זעתר וסומאק; וכריך פניני צ'דר עם פסטו אדום, זיתי קלמטה, אורוגולה, פלפל קלוי, ריקוטה פרסקה ופרמזן מגוררת. טווח המחירים של הכריכים נע בין 46 ל-50 שקלים.

גם עמדת הקפה לא מפסיקה לעבוד, ומבחר המשקאות שיש בתפריט מקורי ומגוון. תמצאו שם יוקו מאצ'ה קרה, דירצ'י צ'אי, משקאות תה מיוחדים כמו היביסקוס וליים, שוקו פרלינים, סיידר תפוחים חם, מאצ'ה יפנית טקסית וקמבוצ'ה בטעמים. הקפה עצמו מקצועי וטוב.
מעבר לאווירה השכונתית, המשקאות והכריכים המעולים יש בלומא גם פסקול כיפי, שגורם לגפיים לזוז מעצמן. חידוש קסום ומשמח ללב זיכרון העתיקה, וצריך להעריך את זה כי זה לא משהו שקורה הרבה.
המייסדים 52, זיכרון יעקב. ראשון-חמישי 08:00-16:00, שישי 08:00-14:00. כשר

