"מקבלים אותי בחום ובאהבה": הישראלי שמסקר את המלונות הכי יוקרתיים במדינות ערביות
עם דרכון ישראלי וערבית שוטפת, בלוגר התיירות איציק בלס מוזמן לסקר מלונות פאר בעולם הערבי ומתקבל כאורח של כבוד. בין הביקורים באיסטנבול, עמאן וקהיר, הוא ממשיך לבנות גשר שקט של קשרים אישיים וחמים, גם כשהמציאות הפוליטית מתוחה, ומפנטז על הרגע שבו יוכל להגיע לסיקור באיראן או בלבנון

איציק בלס, בלוגר התיירות הישראלי, מחזיק בחשבון אינסטגרם מרשים עם למעלה מרבע מיליון עוקבים, מפגין הבנה ודיבור שוטף בשפה הערבית, ומתמחה בסיקור מלונות יוקרה ויעדים במדינות ערב. בשנים האחרונות הוא מוזמן בקביעות לאירוע סושיאל מדיה מפורסם באיחוד האמירויות, שם קטף לא פחות מארבע פעמים את התואר "בלוגר התיירות הטוב במזרח התיכון" כשהתכנים שלו מגיעים למאות מיליוני צפיות.
בלס הספיק לסקר ולבקר במלונות האייקונים והמפורסמים ביותר ברחבי העולם, וביניהם מלונות רשת פור סיזנס, אחוזת הג'ירפות בניירובי, בורג' אל ערב בדובאי, וכאמור מתחמי יוקרה במדינות ערב כמו עמאן, קהיר ובחריין. "תמיד הייתי אוהב לטייל ולנפוש במלונות ברחבי העולם ובמקביל הייתי מפרסם גם תוכן ברשתות החברתיות", מספר איציק בשיחה עם mako. "ב-2020 הייתי בחופשה בקהיר במלון הפור סיזן ופרסמתי תיעודים מהמלון ותייגתי אותם. כמה ימים לאחר מכן פנתה אליי אשת יחסי הציבור של החברה העולמית וביקשה אישור לפרסם אותם בעמוד שלהם, ככה הכל התחיל. עלו לי העוקבים באינסטגרם במהירות מדהימה, ברמה של עשרות אלפים, והתחלתי לקבל עשרות פניות לשיתופי פעולה וליצירת תוכן עם מלונות בכל העולם".

רגע לפני פרוץ המלחמה עם האיראנים, איציק טס לפרויקט מיוחד בטורקיה. "הגעתי לשם מבטומי, עברתי דרך מעבר הגבול הצפוני והתחלנו צילומים בריזה בצפון טורקיה, ומשם עלינו לטיסה של טורקיש איירליינס לאיסטנבול".
"הטורקים פונים אליי כל הזמן, זה לא חדש עבורי. גם במהלך השנתיים האחרונות לא הפסקתי לקבל הצעות, גם מירדן, מצרים ומשאר מדינות ערב והעולם", משתף איציק. "כולם יודעים שאני ישראלי ואני מחזיק רק בדרכון ישראלי. וקיבלו אותי בחום ובאהבה, זה ממש לא הפריע לאף אחד בכל מלונות היוקרה שאני עובד איתם בעולם. כשפונים אליי לפרויקט הם אומרים לי מה התוכן שהם דורשים שאייצר עבורם, ואת כמות הפרסומים שהם רוצים באינסטגרם שלי".
לדבריו של איציק, הקהל הישראלי, שברובו לא הכיר את ריזה בצפון טורקיה, נחשף למקום לאחר הסיקור שלו ומאז הוא מקבל לא מעט שאלות ותגובות נלהבות מישראלים סקרנים. "הרבה אנשים כתבו לי שהם מתגעגעים לטורקיה ורוצים לגלות עוד ועוד מקומות במדינה הזו. שאלו אותי איך ההרגשה להיות שם בתור ישראלי באותם ימים, ואני חייב לציין שפגשתי גם בזמן המלחמה כמה ישראלים שנפשו באיסטנבול ונתקלתי בהם ברחובות, בשווקים, בקניונים וגם במלון. הקהל הישראלי לא ויתר על איסטנבול. הוא נסע, נוסע, וימשיך לנסוע. חלק מהנוסעים מגיעים דרך אתונה, וחלק מבטומי".


במסגרת עבודתו, איציק קיבל בשנים האחרונות גם הצעות מגורמי תיירות בסעודיה, קטאר ואפילו בלבנון. "אלו פרויקטים שאני נאלץ לסרב להם, אבל מי יודע ואולי נזכה לנגב לבנה באחד מן הימים בגגות ביירות בקרוב? אולי אפילו יהיה אפשר לבקר באיראן, הכל יכול להיות".
משיחות שערך עם קולגות וחברים בעולם הערבי, איציק מספר על רצון לשלום ואהבה בין העמים. "כשפרצה המלחמה הנוכחית מול איראן, בוטלה הטיסה שלי מאתונה לתל אביב לאחר הפרויקט באיסטנבול, אז לקחתי טיסה לירדן והקדמתי את הסיקור שם שתוכנן לאפריל במלון ה-W בעמאן וקיבלו אותי באהבה גדולה ובכבוד, בזמן שהמערכה מול האיראנים מתנהלת", משחזר הישראלי. "בערב הראשון הוזמנתי לסעודת איפטר עם צוות המכירות וההנהלה של המלון שכבר הפכו להיות חברים שלי מחוץ לעבודה ולאחר מכן המשכנו לבלות בעמאן עד אור הבוקר".

