N12
פרסומת

"150 אלף דולר בחודש": כך מנסה ויקטוריה בקהאם להציל את האימפריה

דייוויד וויקטוריה בקהאם מתמודדים עם דרמה משפחתית שמסוקרת בהרחבה בעולם • מומחה ליחסי ציבור חשף בריאיון מה קורה בחדרי חדרים של המשפחה המפורסמת: "כדי לגרום לצד אחד להיראות טוב, צריך לגרום לצד אחר להיראות רע"

N12
פורסם: | עודכן:
ויקטוריה ודייוויד בקהאם, ברוקלין בקהאם וניקולה פלץ
צילום: gettyimages, getty images
הקישור הועתק

לאחר שברוקלין בקהאם שיתף ברשתות החברתיות האשמות קשות בנוגע להוריו המפורסמים, שלטענתו שלטו בחייו והשפילו אותו בחתונתו, הסערה סביב ויקטוריה ודייוויד בקהאם לא נרגעת.

מומחה יחסי הציבור הבריטי דן הארי, שעבד בתחום ניהול משברים במשך 10 שנים, סיפר בריאיון ל-CNBC כי מאחורי הקלעים מנהלת משפחת בקהאם "חדר מלחמה". לטענתו, הבקהאמים צפויים להשקיע כ-150 אלף דולר בחודש במטרה לשקם את תדמיתם שנפגעה בעקבות ההצהרה של ברוקלין.

"ההצהרה של ברוקלין הייתה הלם מוחלט עבור הבקהאמים וצוות יחסי הציבור שלהם, אבל אני גם חושב שהם התכוננו לאפשרות כזו כבר זמן מה. הם עבדו עם מיטב מומחי התקשורת ברחבי העולם כדי לבנות אסטרטגיה תקשורתית ותוכנית תגובה למקרה שמשהו כזה יקרה, דנו בכל תרחיש אפשרי".

דייוויד וויקטוריה בקהאם
דייוויד וויקטוריה בקהאם | צילום: AP

המומחה הוסיף כי: "היח"צנים שלהם עובדים קשה מאוד כדי לנהל את התדמית שלהם, בדרכים שהציבור לא יכול לדעת עליהן. הם ישתלו בזמן הקרוב סיפורים חיוביים בתקשורת ויזכירו לציבור איזה בחור נחמד דייוויד, ואיזו אמא טובה ויקטוריה. יראו פרסומים של דייוויד מופיע באירועים שמקדמים את פעילות הצדקה שלו, ותמונות של ויקטוריה מיום בילוי עם הארפר. כדי לגרום לצד אחד להיראות טוב, צריך לגרום לצד אחר להיראות רע".

פרסומת

הארי מסביר כי איש יח"צ טוב ינסה לערער את אמינות הצד היריב, במקרה הזה - בת הזוג של ברוקלין ומשפחתה - והוא יעשה זאת על ידי פגיעה בנקודות הכואבות ביותר. "הציבור הרחב שונא אנשים שמזלזלים במלצרים, או שבוגדים בבני הזוג שלהם, אז היחצנים של הבקהאמים ינסו לחפור בכל דבר מעברם של משפחת פלץ, כדי לגרום להם להיראות רע".

הוא הוסיף כי ברוקלין בחר במכוון לפרסם את ההצהרה שלו בחשבון האינסטגרם האישי שלו, ולא למכור אותה לתקשורת, במטרה לשלוט בנרטיב. הוא ציין כי סיבה נוספת להפצת ההצהרה המטלטלת ברשתות החברתיות היא אלמנט ההפתעה, "שכן אם היה עושה זאת דרך כלי תקשורת הבקהאמים היו עלולים לקבל התרעה מראש".

ויקטוריה בקהאם, ברוקלין בקהאם
צילום: Dave Benett, getty images
פרסומת

ויקטוריה מגייסת עובדים

במקביל, פרסמה ויקטוריה בקהאם מספר משרות בחברת האופנה שלה, בהן משרת עוזר תקשורת, שתפקידו יהיה "להבטיח את התפקוד השוטף והחלק של מחלקת יחסי הציבור". בתיאור התפקיד נכתב בין היתר כי המועמד שייבחר יהיה אחראי "לעקוב מדי יום אחר סיקור תקשורתי וסיקור של ידוענים לעדכן דוחות".

השכר המוצע נע בין 30 ל-50 אלף דולר בשנה. החברה של ויקטוריה מגייסת גם מתמחה לרשתות חברתיות, מתמחי הפקה ומתמחי שיווק דיגיטלי.