המזללה הזו רק חיכתה שמישהו ימציא אותה
השף עלאא מוסא ממשיך לחדש, והפעם עם תוספת מסקרנת לסצנת האוכל הפורה של חיפה. הכירו את SALT, מזללת רחוב מגניבה שכל התפריט שלה מבוסס על דגים ומאכלי ים בפיתה, כולל כמה טוויסטים מהמטבח הערבי. ואחרי שטעמנו אפשר לומר בבטחה: לא סתם יש פה תור כזה ארוך

הוא היה הראשון שזיהה את הכמיהה שלנו לאוכל ערבי מהמטבח של אמא, והתחיל את דרכו כששילב מאכלים מעניינים באל מארסה בעכו. אחר כך פתח השף עלאא מוסא את LUX, בר אוכל הכי מגניב בעיר התחתית בחיפה, שם הוא מגיש פיוז'ן ערבי מחומרי גלם מקומיים.
אחרי שהוא הבין את החיבור המעולה בין אוכל ערבי לאיטלקי נולד גם בר האוכל האיטלקי קרודו, וכשכנאפיות היו להיט גדול, הוא והקבוצה שאיתה הוא עובד הוסיפו לקולקצייה גם כנאפייה.
אבל מוסא החליט שעכשיו די עם המתוק, והפך את הכנאפייה למקום חדש שכבר ניכר שהוא אחד הלוהטים באיזור: מזללה בשם SALT שכולה על טהרת הדגים ופירות הים, אבל בפיתות. נראה שנרשמה התלהבות מהמקום כי פה יש תור בכל איזור - בדרך לקופה ובדרך למסך הזמנות ורק צריך לקוות שגם יהיה שולחן פנוי.


סוד הקסם של סאלט
במקום יש דלפק שמאחוריו מכינים את האוכל, תנור ג'וספר, כמה שולחנות קטנים בפנים ועוד כמה בחוץ ומיתוג מגניב. העיצוב הכחול מתאים לקונספט הימי, ובתפריט תמצאו מנות כיפיות של דגים ופירות ים שמוגשות על גבי צלחות נירוסטה לבנות עם קו מתאר כחול, בדיוק כמו הלוגו של סולט. המנות קלילות, יפות ומגרות, ושלושת העובדים שעוזרים פה לעלאא עושים עבודה מקצועית ויעילה. הכל עובד מהר, רץ, ממש כמו שצריך אוכל רחוב להיות, אלא שהחוויה פה מרגישה מקצועית כמו במקום של שף שמבין עניין ויודע גם איך לבצע.

את הבשר מוסא החליט להשאיר בחוץ מתוך רצון להמשיך את המורשת של הקבוצה שלו. לג'וספר יש תפקיד חשוב, ורוב המנות עוברות בו בדרך ללקוחות. יש על הדלפק פס של ניגובים, פתיחים ורטבים שכל אחד מוזמן להעמיס ולקחת לעצמו לשולחן, כך שגם זמן ההמתנה יכול לעבור עם נשנוש כיפי, ואת מרבית המנות אפשר לקבל בצלחת או בפיתה.

בין המנות בתפריט יש דג לברק שלם בג'וספר (84 שקלים לצלחת); עראייס דגים הכי טעים שאכלתי, בתוך פיתה עבה וכיפית עם קציצת דג ורדרדה ג'וסית עם תיבול לא משתלט (58 שקלים); קריספי פיש, שזה פשוט שניצל דג מעולה בציפוי קריספי ביותר ( 58 שקלים בפיתה או 84 שקלים בצלחת עם תוספת). במידה שתזמינו אותה בצלחת, כדאי מאוד לבקשת תוספת של פריקה ורוטב סלסה מיוחד. יש גם פיש קבב (56 שקלים לפיתה או 78 שקלים לצלחת); קריספי שרימפס/קלמרי מצופה בציפוי פריך (74 שקלים); דואט שיפודים של דג ושל שרימפס בג'וספר (84 שקלים); תבשיל עולש בר עם בצל מקורמל שמוגש עם ציזיקי ורבעים של אותה פיתה מעולה שבה משתמשים גם לעראייס. זו נשמעת אולי מנה פשוטה או לא קשורה כי היא היחידה בתפריט ללא תוצרת ימית, אבל היא פשוט מעולה (44 שקלים בתוך פיתה או 58 שקלים בצלחת).


יש בסולט גם מבחר מנות בקטנה כמו סלמון בול, קערת עלים ירוקים עם קוביות רכות של סלמון מצופות בפירורי לחם ואבוקדו (44 שקלים); פיש נאגט, שהיא יופי של מנה לילדים שמחליפה כאן את הפיש אנד צ'יפס רק בלי הצ'יפס (38 שקלים); קריספי אנשובי (38 שקלים) ושיפוד שרימפס פשוט וטעים בזכות הצלייה בג'וספר. הוא מוגש עם ציזיקי וסלט רוקט (34 שקלים).

אפשר להוסיף לכל מנה גם תוספות כמו צ'יפס עם זסט לימון ומלח (12 שקלים); תפו"א צלוי בג'וספר (12 שקלים); אורז (10 שקלים) ופריקה לימונית (12 שקלים). עם כל מנה מוגשים מיני איולי שמכינים במקום, וזה כיף נורא כי הדגים המטוגנים הולכים מעולה עם מטבלים חמצמצים.

סולט ממוקמת על הציר הראשי והסואן מאוד של חיפה, והמקום פתוח לרחוב לרווחה. זה מתחבר נהדר וזה מתאים מאוד לאופי האוכל כאן. פייר, אני כבר מחכה לאכול שם שוב. האוכל היה מעניין וטעים, ואת הקונספט שעוטף אותו מישהו פשוט היה חייב להמציא. מזל שמוסא והצוות שלו עשו בדיוק את זה.
העצמאות 33, חיפה. ראשון-שבת 11:30-23:00. 04-6033848

