N12
פרסומת

המזללה הזו רק חיכתה שמישהו ימציא אותה

השף עלאא מוסא ממשיך לחדש, והפעם עם תוספת מסקרנת לסצנת האוכל הפורה של חיפה. הכירו את SALT, מזללת רחוב מגניבה שכל התפריט שלה מבוסס על דגים ומאכלי ים בפיתה, כולל כמה טוויסטים מהמטבח הערבי. ואחרי שטעמנו אפשר לומר בבטחה: לא סתם יש פה תור כזה ארוך

לין לוי
פורסם: | עודכן:
קריספי דג
קריספי פיש של סאלט | צילום: לין לוי, mako אוכל
הקישור הועתק

הוא היה הראשון שזיהה את הכמיהה שלנו לאוכל ערבי מהמטבח של אמא, והתחיל את דרכו כששילב מאכלים מעניינים באל מארסה בעכו. אחר כך פתח השף עלאא מוסא את LUX, בר אוכל הכי מגניב בעיר התחתית בחיפה, שם הוא מגיש פיוז'ן ערבי מחומרי גלם מקומיים.

אחרי שהוא הבין את החיבור המעולה בין אוכל ערבי לאיטלקי נולד גם בר האוכל האיטלקי קרודו, וכשכנאפיות היו להיט גדול, הוא והקבוצה שאיתה הוא עובד הוסיפו לקולקצייה גם כנאפייה.

אבל מוסא החליט שעכשיו די עם המתוק, והפך את הכנאפייה למקום חדש שכבר ניכר שהוא אחד הלוהטים באיזור: מזללה בשם SALT שכולה על טהרת הדגים ופירות הים, אבל בפיתות. נראה שנרשמה התלהבות מהמקום כי פה יש תור בכל איזור - בדרך לקופה ובדרך למסך הזמנות ורק צריך לקוות שגם יהיה שולחן פנוי.

סלמון בול. סאלט
סלמון בול | צילום: לין לוי, mako אוכל

פאסט פוד היי אנד ורק עם דגים. סאלט
מנות אוכל רחוב מגניבות שאפשר לקבל גם בצלחת | צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

סוד הקסם של סאלט

במקום יש דלפק שמאחוריו מכינים את האוכל, תנור ג'וספר, כמה שולחנות קטנים בפנים ועוד כמה בחוץ ומיתוג מגניב. העיצוב הכחול מתאים לקונספט הימי, ובתפריט תמצאו מנות כיפיות של דגים ופירות ים שמוגשות על גבי צלחות נירוסטה לבנות עם קו מתאר כחול, בדיוק כמו הלוגו של סולט. המנות קלילות, יפות ומגרות, ושלושת העובדים שעוזרים פה לעלאא עושים עבודה מקצועית ויעילה. הכל עובד מהר, רץ, ממש כמו שצריך אוכל רחוב להיות, אלא שהחוויה פה מרגישה מקצועית כמו במקום של שף שמבין עניין ויודע גם איך לבצע.

עלאא מוסא
השף עלאא מוסא | צילום: מיכה בריקמן, יחסי ציבור
פרסומת

את הבשר מוסא החליט להשאיר בחוץ מתוך רצון להמשיך את המורשת של הקבוצה שלו. לג'וספר יש תפקיד חשוב, ורוב המנות עוברות בו בדרך ללקוחות. יש על הדלפק פס של ניגובים, פתיחים ורטבים שכל אחד מוזמן להעמיס ולקחת לעצמו לשולחן, כך שגם זמן ההמתנה יכול לעבור עם נשנוש כיפי, ואת מרבית המנות אפשר לקבל בצלחת או בפיתה.

סאלט החדשה של עלאא מוסא. עראיס דגים
פיש קבב פשוט מעולה | צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

 

בין המנות בתפריט יש דג לברק שלם בג'וספר (84 שקלים לצלחת); עראייס דגים הכי טעים שאכלתי, בתוך פיתה עבה וכיפית עם קציצת דג ורדרדה ג'וסית עם תיבול לא משתלט (58 שקלים); קריספי פיש, שזה פשוט שניצל דג מעולה בציפוי קריספי ביותר ( 58 שקלים בפיתה או 84 שקלים בצלחת עם תוספת). במידה שתזמינו אותה בצלחת, כדאי מאוד לבקשת תוספת של פריקה ורוטב סלסה מיוחד. יש גם פיש קבב (56 שקלים לפיתה או 78 שקלים לצלחת); קריספי שרימפס/קלמרי מצופה בציפוי פריך (74 שקלים); דואט שיפודים של דג ושל שרימפס בג'וספר (84 שקלים); תבשיל עולש בר עם בצל מקורמל שמוגש עם ציזיקי ורבעים של אותה פיתה מעולה שבה משתמשים גם לעראייס. זו נשמעת אולי מנה פשוטה או לא קשורה כי היא היחידה בתפריט ללא תוצרת ימית, אבל היא פשוט מעולה (44 שקלים בתוך פיתה או 58 שקלים בצלחת).

עולש בר. מהתפריט של סאלט
עולש בר | צילום: לין לוי, mako אוכל
פרסומת

עיצוב תעשייתי מינימליסטי. סאלט
עיצוב שמתאים בול לקונספט | צילום: לין לוי, mako אוכל

יש בסולט גם מבחר מנות בקטנה כמו סלמון בול, קערת עלים ירוקים עם קוביות רכות של סלמון מצופות בפירורי לחם ואבוקדו (44 שקלים); פיש נאגט, שהיא יופי של מנה לילדים שמחליפה כאן את הפיש אנד צ'יפס רק בלי הצ'יפס (38 שקלים); קריספי אנשובי (38 שקלים) ושיפוד שרימפס פשוט וטעים בזכות הצלייה בג'וספר. הוא מוגש עם ציזיקי וסלט רוקט (34 שקלים).

שיפוד שרימפס. סאלט
שיפוד שרימפס | צילום: לין לוי, mako אוכל

אפשר להוסיף לכל מנה גם תוספות כמו צ'יפס עם זסט לימון ומלח (12 שקלים); תפו"א צלוי בג'וספר (12 שקלים); אורז (10 שקלים) ופריקה לימונית (12 שקלים). עם כל מנה מוגשים מיני איולי שמכינים במקום, וזה כיף נורא כי הדגים המטוגנים הולכים מעולה עם מטבלים חמצמצים.

פרסומת

שרימפס וקלמרי קריספי
קריספי שרימפס/קלמרי | צילום: לין לוי, mako אוכל

סולט ממוקמת על הציר הראשי והסואן מאוד של חיפה, והמקום פתוח לרחוב לרווחה. זה מתחבר נהדר וזה מתאים מאוד לאופי האוכל כאן. פייר, אני כבר מחכה לאכול שם שוב. האוכל היה מעניין וטעים, ואת הקונספט שעוטף אותו מישהו פשוט היה חייב להמציא. מזל שמוסא והצוות שלו עשו בדיוק את זה.

העצמאות 33, חיפה. ראשון-שבת 11:30-23:00. 04-6033848