N12
פרסומת

ארוחה לשבת שתשאיר אתכם שמחים ומדושנים

אנחנו מתעלפים מהמנה העיקרית בארוחה הזאת: צלי בקר עשיר בבישול ארוך עם ארטישוק ירושלמי רך ונימוח שימלא את הבית בניחוחות משגעים. ציוותנו אליו אורז משודרג מלא בירקות וטעמים, סלט טרי עם תוספת קראנצ'ית ותיבול מקפיץ ועוגה שעושה כבוד לממתק הלאומי של החורף. עכשיו נלך להתעלף לנו בשקט

ירדן וייס
mako
פורסם: | עודכן:
עיקרית מנצחת. צלי עם ארטישוק ירושלמי
עיקרית מנצחת. צלי עם ארטישוק ירושלמי | צילום: ענת אלישע, mako אוכל
הקישור הועתק

 

סלט פאטוש טרי

זה לא ייאמן כמה פשוט להפוך סלט ירקות סטנדרטי לכזה שזוכרים. במקרה הזה, לירקות ולעשבי התיבול הטריים (ובחייאת, תקפידו על זה). רק מוסיפים תבלין שעושה את כל ההבדל וקרעי פיתה קלויה שמוסיפה מרקם קראנצ'י וכיפי ומתערבבת עם הירקות והרוטב וסופחת את הטעמים שלהם.

פאטוש
סלט פאטוש. שומעים את הקראנץ'? | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

אורז משודרג מלא ירקות

הצלי שנכין לעיקרית חייב תוספת שתספוג את כל הרוטב העשיר שלו, אז כמובן שאורז הוא האופציה המתבקשת. אבל אנחנו לא אנשים של אורז לבן וזהו, אז הלכנו על אורז מלא בטעם, ומה שיפה במנת האורז הזו הוא שהיא סלחנית ומודולרית מאוד: לא רוצים גזר באורז שלכם? הישארו עם ערימת הירוקים. מעדיפים עוד קצת ירק? הוסיפו סלרי קצוץ. הכל הולך. מה שכן, הקפידו על התיבול כי הוא זה שמייצר פה את כל הטעם.

אורז משודרג
אורז משודרג. הכי מודולרי וסלחן | צילום: טליה הדר , EshetStyle

צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי

איזה שילוב מהחלומות – צלי בקר עשיר בבישול ארוך (שלוש שעות בתנור, אז תתחילו מוקדם ואפילו ערב קודם) עם מלא ארטישוק ירושלמי. ללא ספק, שני אלה מחמיאים זה לזה במיוחד. הבשר נימוח ומתפרק, הארטישוק הירושלמי מתרכך עד מרקם כמעט ריבתי, והניחוחות והטעמים מרהיבים. ואנחנו בכלל לא מתחילים לדבר על כמה קל להכין את כל היופי הזה. פשוט מעמיסים הכל לסיר שנכנס לתנור, מערבבים ומשגרים.

פרסומת

 עוגת קרמבו פרווה

עוגת קרמבו היא אולי רק מדרגה אחת של קושי הכנה מעל עוגת ביסקוויטים, אבל התוצאה משודרגת עשרות מונים. קודם כל היא נראית יפה וחגיגית, ושנית – הטעמים והמרקמים פה מתגבשים לקינוח מושלם אחרי ארוחה כבדה. ומי יאמין לכם שכולה הכנתם בסיס דק של עוגה בחושה, הנחתם קצפת מעל ומזגתם שוקולד? רק שימו לב שהיא צריכה קצת זמן מקרר, אז תכננו בהתאם.

עוגת קרמבו פרווה
עוגת קרמבו פרווה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

שתהיה שבת נעימה!