ארוחה לשבת שתשאיר אתכם שמחים ומדושנים
אנחנו מתעלפים מהמנה העיקרית בארוחה הזאת: צלי בקר עשיר בבישול ארוך עם ארטישוק ירושלמי רך ונימוח שימלא את הבית בניחוחות משגעים. ציוותנו אליו אורז משודרג מלא בירקות וטעמים, סלט טרי עם תוספת קראנצ'ית ותיבול מקפיץ ועוגה שעושה כבוד לממתק הלאומי של החורף. עכשיו נלך להתעלף לנו בשקט

סלט פאטוש טרי
זה לא ייאמן כמה פשוט להפוך סלט ירקות סטנדרטי לכזה שזוכרים. במקרה הזה, לירקות ולעשבי התיבול הטריים (ובחייאת, תקפידו על זה). רק מוסיפים תבלין שעושה את כל ההבדל וקרעי פיתה קלויה שמוסיפה מרקם קראנצ'י וכיפי ומתערבבת עם הירקות והרוטב וסופחת את הטעמים שלהם.

אורז משודרג מלא ירקות
הצלי שנכין לעיקרית חייב תוספת שתספוג את כל הרוטב העשיר שלו, אז כמובן שאורז הוא האופציה המתבקשת. אבל אנחנו לא אנשים של אורז לבן וזהו, אז הלכנו על אורז מלא בטעם, ומה שיפה במנת האורז הזו הוא שהיא סלחנית ומודולרית מאוד: לא רוצים גזר באורז שלכם? הישארו עם ערימת הירוקים. מעדיפים עוד קצת ירק? הוסיפו סלרי קצוץ. הכל הולך. מה שכן, הקפידו על התיבול כי הוא זה שמייצר פה את כל הטעם.

צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי
איזה שילוב מהחלומות – צלי בקר עשיר בבישול ארוך (שלוש שעות בתנור, אז תתחילו מוקדם ואפילו ערב קודם) עם מלא ארטישוק ירושלמי. ללא ספק, שני אלה מחמיאים זה לזה במיוחד. הבשר נימוח ומתפרק, הארטישוק הירושלמי מתרכך עד מרקם כמעט ריבתי, והניחוחות והטעמים מרהיבים. ואנחנו בכלל לא מתחילים לדבר על כמה קל להכין את כל היופי הזה. פשוט מעמיסים הכל לסיר שנכנס לתנור, מערבבים ומשגרים.
עוגת קרמבו פרווה
עוגת קרמבו היא אולי רק מדרגה אחת של קושי הכנה מעל עוגת ביסקוויטים, אבל התוצאה משודרגת עשרות מונים. קודם כל היא נראית יפה וחגיגית, ושנית – הטעמים והמרקמים פה מתגבשים לקינוח מושלם אחרי ארוחה כבדה. ומי יאמין לכם שכולה הכנתם בסיס דק של עוגה בחושה, הנחתם קצפת מעל ומזגתם שוקולד? רק שימו לב שהיא צריכה קצת זמן מקרר, אז תכננו בהתאם.

שתהיה שבת נעימה!
