ויש עוד: השימוש המושלם שלא הכרנו לקולפן
טיקטוק ושאר רשתות חברתיות הפכו לזירת קסם של טריקים, טיפים והפתעות קטנות שמקילות את החיים במטבח (ובכלל) – מקילוף בטטות וביצים ללא מאמץ ועד שימוש חכם בצ’ופצ’יקים, מגבים וצנצנות. כי תמיד יש דרך חכמה יותר לעשות את הדברים הפשוטים

טיקטוק ורשתות חברתיות בכלל הן זירה גועשת להאקים, טיפים ודברים שלא ידענו עד שפתחנו חשבון או קיבלנו סרטון לצפיית חובה. "בני כמה הייתם כשגיליתם?" היא שאלה שנשאלת בלי הפסקה כשחשופים לחוכמת ההמונים. ידענו, למשל, שאסור לזרוק שמן אחרי הטיגון לכיור כי הוא עלול לגרום לסתימת צנרת, אבל מי ידע שבמקום לחפש צנצנת או שקית, אפשר פשוט לפרוס בפתח הניקוז שבכיור נייר כסף, ליצור בו שקע ולהזרים לתוכו את השמן שנשאר.
הצ'ופצ'יק של הקולפן
המטבח מלא בטריקים חכמים שמסתתרים בכלים בהם אנחנו משתמשים, ואפילו לא ידענו עליהם. כמו שבשדכן הניירות המשרדי יש צ'ופצ'יק שעוזר להוציא את הסיכות שכבר שודכו ולא בטוח שידעתם על זה, כך יש צ'ופצ'יק בילט-אין שעוזר לנבור בירק או בפרי ולהוציא את החלקים שסרחו או השחירו. יאנה דרום, יזמית סופרת ומרצה, קילפה בטטות להכנת לביבות ותוך כדי קילוף נזכרה פתאום בסרטון שראתה ברשת, שאת השחורים אפשר להוציא עם צ'ופצ'יקו של הקולפן (או ה"מקלף", אם להיות מדויקים) ולא להתייסר או להסתכן עם חפירות בעזרת חוד הסכין. היא הייתה בשוק וגם אנחנו.
חור בידית להקלה בניגוב המשטח
יוצר התוכן וההנדימן zeprakti קנה מגב קצר עם חור בידית ותמיד התבאס שהוא מתמלא מים ומרטיב אותו. "בגיל 36 וחצי הבנתי שזה לא באג, זה פיצ'ר. איך לא גיליתי על זה קודם?", בישר לעוקבים. התגלית המסעירה היא שהחור בידית מאפשר למלא בה מים, וכך לנגב את המשטח המלוכלך כשהוא רטוב. המים במגב עוזרים בניגוב קל יותר – טיפ שאפילו בתגובות לא תיארו לעצמם שיכול להיות. "חשבתי מיועד להשחיל מקל להגיע למקומות רחוקים", כתב מגיב, או "כבר עשור שיש לי כזה בבית ובחיים לא השתמשנו בזה ככה". תובנה של משתמשת בשם אביגיל השלימה את התמונה: "זה מגניב לאללה, אבל תקפידו לשטוף באקונומיקה, אחרת אותם המים שמצטברים שם מגדלים זוהמה ואתה שופך את זה על השיש ו.... יו נואו".

קילוף ביצה בקלות
הנה אביזר שלא תמיד יודעים מה לעשות איתו, ויכול להיות שימושי מאוד כדי לקלף ביצה קשה ולשמור עליה נקייה - צנצנת עם מכסה. אחרי שמבשלים את הביצים, מכניסים אותן לצנצנת עם קוביות קרח אחדות, סוגרים את המכסה ומתחילים לשקשק. הניעור מנער את כל הקליפה, וכשפותחים את המכסה, הביצה יוצאת חלקה וחמה.
להסיר שמנוניות מהסיר
יש הרבה שיטות להבריק תחתית של מחבת או סיר, אבל את שיטת הסבתא הבאה טרם הכרנו. כשהסיר מטונף מבפנים ושומני עד שלא מתחשק להעביר עליו אפילו את הסקוץ', מקפלים נייר מגבת, שופכים מעליו נוזל כלים וממלאים את הסיר במים. בשלב הבא מכסים אותו עם המכסה, משקשקים טוב טוב, מנדנדים לצדדים ומקבלים קצף מימי גועש. זה הזמן לפתוח את המכסה ולשפוך את המים המטונפים יחד עם הנייר. הסיר, תאמינו או לא, יצא נקי ברמה של שטיפה קלה בברז וייבוש.
לשפוך את המים בלי הפסטה
עדיין עם הסיר, מגלים לנו שיש שיטה לשפוך את מי הפסטה לאחר הבישול, בלי שהפסטה תישפך יחד איתם ובלי לבזבז עוד כלי (מסננת). שוב מכסים את הסיר במכסה, והפעם דוחפים לקצה שלו קיסם. מחזיקים אותו סגור, ועכשיו ניגשים לשפוך את המים. החריץ הקטן של הקיסם משאיר פתח קטנטן ליציאה מהירה וחלקה של המים, והם נשפכים כמעיין במקום בזרזיף איטי וחסר תוחלת.
