N12
פרסומת

תופין אמיתי: כששף-קונדיטורית פותחת מאפייה

הקונדיטורית טל יניב התחנכה במטבחים של מסעדות שוות בארץ ובעולם. עכשיו היא פתחה מאפייה מרהיבה משלה עם ויטרינה יפהפייה מלאת הפתעות מלוחות ומתוקות. לא נתפלא אם נצטרך לעמוד בתור

לין לוי
פורסם: | עודכן:
תופין - בייקרי חדש בתל אביב
באבא א רום טל מספיגה במזקל הדרים | צילום: לין לוי, mako אוכל, mako אוכל
הקישור הועתק

לא עובר שבוע ללא פתיחה של בייקרי או קונדיטוריה חדשה ולא פשוט להתבלט עם משהו חדש שעדיין לא ראינו או טעמנו. מאפים מדופפים, מילויים של קרמים, בצקים כרוכים, סנדוויצ'ים וכדורי שוקולד יש אצל כולם. מה שטל יניב מניחה מדי בוקר בוויטרינה שלה, לא דומה לשום דבר.

תופין - בייקרי חדש בתל אביב
מאפה ביאלי בריושי עם שום קונפי וזרעי כוסברה | צילום: לין לוי, mako אוכל, mako אוכל
תופין - בייקרי חדש בתל אביב
עוגיות ריבת תות | צילום: לין לוי, mako אוכל, mako אוכל

כמי שעבדה לצד מוטי טיטמן במלגו ומלבר ולצד יוסי שטרית בקיטשן מרקט ובמשייה ואז חיה ועבדה בקונדיטוריות בקופנהגן ובפראג, תופין החדשה שלה דומה יותר למטבח של מסעדת שף. יש בה אלגנטיות של אירופה ואיפוק של סקנדינביה שמחליפים את הוויטרינות המנקרות עיניים שרואים היום בכל מקום של פחמימות ומתוקים.

תופין - בייקרי חדש בתל אביב
מאפה בצק קרואסון מדופדף ממולא בטפנד קלמטה וקרם ריקוטה מעוטר באנשובי אורטיז | צילום: לין לוי, mako אוכל, mako אוכל
פרסומת
תופין - בייקרי חדש בתל אביב
בורקס לאבנה ופטה | צילום: לין לוי, mako אוכל, mako אוכל

כך למשל בריוש תמרים ושוקולד לבן (22 שקלים); קנלה מושלם (16 שקלים); עוגיית מדלן קטנה עם ניחוח לימוני עדין וחמאה חומה, מתובלות בזרעי שומר ומצופות בשוקולד לבן; עוגיות ריפעת עם זרעי אניס (12 שקלים); וריבוע יום הולדת שאולי נשמע תמים אבל מדובר על חיתוכיות רכות וענוגות של בצק פריך, פיננסייר וקרם שוקולד לבן (22 שקלים).

תופין - בייקרי חדש בתל אביב
קאנולי מושלם | צילום: לין לוי, mako אוכל, mako אוכל
פרסומת
תופין - בייקרי חדש בתל אביב
מדלן קטן עם ניחוח לימוני עדין וחמאה חומה, מתובלות בזרעי שומר ומצופות בשוקולד לבן | צילום: לין לוי, mako אוכל, mako אוכל

את הקווין אמאן של תופין יניב משדרגת עם הל ירוק שמעניק לו טעם עוצמתי ומשכר (22 שקלים); מאפה בצק קרואסון מדופף ממולא בטפנד קלמטה וקרם ריקוטה מעוטר באנשובי אורטיז שהיה זה אחד הביסים המיוחדים שטעמנו לאחרונה (22 שקלים). יש בוויטרינה גם שוסון יפהפה שבמקום תפוחי עץ ממולא בביצה קשה (14 שקלים); בורקס מבצק חמאתי ממולא בתרד או בלאבנה וגבינת פטה (24 שקלים); ומאפה בריוש עם שום קונפי וזרעי כוסברה שבהחלט עשוי להיות הלהיט הבא של תל אביב תרצה לטעום (26 שקלים). את הבאבא א רום (יכולים לקרוא לה סברינה אם חייבים) טל מספיגה במזקל הדרים ארומטי (32 שקלים), ויש גם רוגלך קטנים ומפתים.

על המדפים מחכות עוגיות ריבת תות מבצק פריך שנאפה ביד אומן, קרקרים מלוחים נדירים ועיגולי בצק מתובלים בתערובת שומשום וקצח שבמרכז של כל אחד מהם מתחבא זית קטן (בית לזית בישראלית מצויה).

תופין - בייקרי חדש בתל אביב
ריבוע יום הולדת | צילום: לין לוי, mako אוכל, mako אוכל
פרסומת
תופין - בייקרי חדש בתל אביב
קרקרים מלוחים | צילום: לין לוי, mako אוכל, mako אוכל

מבחר הקרואסונים כולל קרואסון חמאה (18 שקלים); קרואסון שוקולד (22 שקלים); ומאפה סוטלאץ' עם ריבת גויאבה במילוי קרם פטיסייר (26 שקלים). יש גם מאפה עם קוביות דלעת מזוגגות במייפל, קרם זרעי דלעת וזרעי דלעת מסוכרים, עם גבינת קראמבל ועם פטה דבש וקצח. כל ההיצע של יניב בתופין אלגנטי, לא מתחנף, מיוחד וזועק "תטעמו אותי". יש כמובן גם לחמים ועוגות כמו טארט טאטן מתובל בתימין, אבל הוויטרינה היא ללא ספק מוקד המשיכה המרכזי כאן והיא בעלת פוטנציאל ממשי להעמיד כאן את כל תל אביב בתורים ארוכים.

תופין - בייקרי חדש בתל אביב
בית לזית | צילום: לין לוי, mako אוכל, mako אוכל
פרסומת
תופין - בייקרי חדש בתל אביב
ספולט לוהט בלב של הסיטי | צילום: לין לוי, mako אוכל, mako אוכל

תופין הוא לא מקום שעוברים בו על הדרך כדי לחטוף משהו מהיר, אלא היכל אפייה שמגיעים אליו להתענג מרמת הביצועים על הבצקים, השילובים המיוחדים ולהשתכר מהטעמים והניחוחות.

תופין. יבנה 28, תל אביב. שני-שישי 07:30-14:00