סלאס | המנה: סלמון טרטופו

מבט חטוף בתמונות של שף אור גינסברג מספיק על מנת להבין למה הוא והמסעדה שלו selas פותחים את רשימת המנות המרעננות לקיץ. גינסברג אוהב לבלות בים ולדוג את הדגים שלאחר מכן מוגשים בשיא טריותם כמנות במסעדה.

בנוסף, הקו האסייתי שמגיע באמצעות התבלינים והתיבול המעניין מעניק רעננות למנות רבות במסעדה. אנחנו בחרנו באחת המנות הפופולריות בתפריט, סלמון טרטופו הכולל סלמון קצוץ, סלסת אננס, ויניגרט סויה טרטופו (כמהין), קונסומה תפוחים ועשבים, טוביקו וצ'ילי מוחמץ.

View this post on Instagram

A post shared by Selas סלאס (@selas.rest)

להזמנת מקום:

לונא ביסטרו | המנה: סלט תבולה

מסעדת לונא ביסטרו משלבת באופן מוצלח בין האוכל הנצרתי האותנטי לבין הקולינריה המודרנית ומגישה מנות מיוחדות, צבעוניות שנותנות הרבה כבוד למסורת עם טעמים נהדרים. בתפריט של לונא יש מגוון רחב של מנות מרעננות ומיוחדות, החל מעלי הגפן ועד לשושברק. כמו כן, תמצאו גם סלטים טובים שמתאימים לימי הקיץ החמים, כמו סלט פאלחייה שכולל עגבניות קצוצות דק, בצל, נענע ופלפל חריף עם נגיעות לאבנה, אקראס, זעתר וגבינה או סלט ג'רג'יר עם עלי רוקט, פלפלים כבושים ועוד, אבל כשחושבים על מנה מרעננת שאי אפשר לפסוח עליה יש לציין את סלט התבולה, המתובל בדיוק במידה המרעננת והטעימה. אצל לונא התבולה כולל פטרוזיליה קצוצה דק, נענע, בצל, עגבניות, שקדים ובורגול, בתיבול שמן זית ולימון (מנה טבעונית). התחלה טובה לארוחה טובה.

View this post on Instagram

A post shared by Luna - Arabic Bistro (@luna.bistro)

להזמנת מקום

תלפיות - חיפה | המנה: פלאן סולת

מסעדת תלפיות נמצאת בתוך השוק בשכונת הדר בחיפה ומתבססת על חומרי הגלם הטריים שלשוק יש להציע. המנות בתפריט משתנות מעת לעת, מה שהכניס אותנו לבעיה בבחירת המנה המרעננת לקיץ, כי יש כל כך הרבה! בין מנת כמו הבדריג'אני המורכבת מגלילות חציל ממולאות בתערובת של אגוזי מלך, חמוציות וכוסברה והג'מבו שרימפס ברוטב רימונים, בסופו של דבר בחרנו דווקא בקינוח שלא יכולנו להתעלם ממנו: פלאן סולת על אונגלז שומר ומשמשים צרובים.

View this post on Instagram

A post shared by חמארת תלפיות (@talpiot_hamara)

להזמנת מקום

טרי בראסרי – רחובות | המנה: בוראטה של עברי

במסעדת Tree brasserie ברחובות אפשר לנצל את ימי הקיץ החמימים לבילוי בגינה לצד עץ התות ששוכן בחצר הפנימית. העץ בן כ-120 שנה וסביבו נוצר מקום שונה ומיוחד המעוצב בסגנון רומנטי ומשרה אווירה ביתית ונעימה.

בתפריט של המסעדה תמצאו מנות קלילות כמו סלט עץ הגינה, מנה של סלקים וחציל שרוף שהוא אחד מכוכבי התפריט ואפילו סלט כרובית עם עשבי תיבול ומשמש אוזבקי. אבל פה בחרנו ללכת על מנה מוכרת ואהובה, וכשעושים אותה טוב, זה חלום: מנת הבוראטה - עבודת יד של מחלבת עברי שמגיעה עם פסטו, עגבניות שרי בשני צבעים, בצל סגול, בזיליקום ובלסמי מצומצם. רגע חיתוך הגבינה שווה הכל. 

View this post on Instagram

A post shared by TREE brassiere - טרי בראסרי (@tree_brasserie)

להזמנת מקום

אנימר – ת"א | המנה: תמנון ושרימפס

בימי הקיץ החמימים כיף לשבת במסעדת אנימר ולצפות בחוף הים של ת"א דרך החלונות הגדולים של המסעדה. תוסיפו לכך את התפריט של של שף הלל תווקולי וסגרתם בילוי נעים וטעים. ומה לגבי המנה המרעננת בתפריט? תווקולי דואג למנות מחומרי גלם טריים ואיכותים ואחת המנות היא תמנון ושרימפס עם יוגורט עיזים, תפו"א באטר, במיה, אורגנו, צ'ילי, ויניגרט לימון כבוש ואריסה, זיתי טאסוס ושומשום. הצבעוניות על הצלחת מתבטאת גם בטעימת המנה.

View this post on Instagram

A post shared by animar (@animartlv)

להזמנת מקום

הרברט סמואל – הרצליה | המנה: סלט עגבניות

מסעדת הרברט סמואל הכשרה במלון ריץ קרלטון בהרצליה משקיפה על המרינה ועל הים וביקור בה מעורר תחושה של חופשה לצד אוכל משובח. המסעדה מתבססת על חומרי גלם מקומיים וטריים ואת הרעננות אפשר למצוא במנות כמו מנת ה- 'לא גבינה' עם שקדים, תפוחים ועלים או טרטר בצבעי אביב הכולל טונה נא, מסבחה קולורבי צלוי ושקדים, פאקוס וגרידת לימון . אך בבחירה שלנו הלכנו על הקלאסיקה, המנה הוותיקה הטעימה והמרעננת שאי אפשר להתעלם ממנה - סלט העגבניות המפורסם שיש בו כל כך הרבה טעמים טובים שחובה להזמין אותו.   

View this post on Instagram

A post shared by Herbert Samuel (@herbertsamuel_rest)

להזמנת מקום 

שיינע – ת"א | המנה: סביצה בקרפצ'יו מלפפון

במסעדת הדגים לרוב לא קשה למצוא מנות מרעננות. מנות של דגים יכולות להגיע בחלק הראשון של התפריט עם רטבים מרעננים וגם בעיקריות דג יכול להופיע בגרסה טעימה ולא מכבידה.  במסעדת שיינע לקחו את מנות הדגים והוסיפו כל מיני חיבורים מעניינים ובעיקר מאוד מרעננים בימי הקיץ. אחת המנות כוללת סביצ'ה מוסר ים שאותו עוטף קרפצ'יו מלפפון ובפנים מחכה הכוסברה שמוסיפה פרשיות למנה. הבעיה? המנה כל כך טעימה שהיא מסתיימת מהר.

View this post on Instagram

A post shared by sheine restaurant TLV (@sheine_tlv)

להזמנת מקום 

הלנה – קיסריה | המנה: סלט אבטיח

מסעדה נוספת שקרובה לים ומאוד נעים לשבת בה בתקופה זו של השנה זו מסעדת הלנה בנמל קיסריה. המבנים העתיקים והנוף של הים משתלבים מצוין עם התפריט המגוון של המסעדה. בתפריט ניתן למצוא לא מעט מנות טובות, אבל לא יכולנו לפספס את סלט האבטיח החריף שמגיע עם פלפלים צלוים ומותססים, קליפת אבטיח כבושה, גרעיני דלעת וגבינת טולום. מנה כזו פותחת את התיאבון.

סלט אבטיח - הלנה – קיסריה (צילום: שרית גופן)
סלט אבטיח מרענן חריף | צילום: שרית גופן

להזמנת מקום 

מנסורה | המנה: סטייק חציל

במסעדת מנסורה לא חסר מנות מרעננות. בתפריט יש לא מעט שילובים נהדרים של דגים עם סלסת שזיפים וזוטא לבנה או קרפצ'יו דג עם אפרסק מלפפון וזעתר. אבל פה חיפשנו את המנה העיקרית המרעננת וגם פה לא היה קשה למצוא. הבחירה שלנו היא סטייק חציל, שמגיע עם שקדים, עשבים טריים וענבים. יש יותר פרש מזה?

View this post on Instagram

A post shared by Mansura (@mansura_noga_tlv)

להזמנת מקום

לחם בשר ירושלים | המנה: סלט פרגיות ישראלי

מסעדת הבשרים הירושלמית הכשרה מציגה את הקשר בין הנתחים לאפייה של לחמים. כאן מצאנו שילוב נהדר של סלט ופרגיות. מנה מעניינת שמצליחה לצאת מהקופסה ובה הפרגית מחמיאה לירקות וההיפך. מדובר בנתחי פרגיות במרינדת אריסה והדרים, צרובים בגריל ומוקפצים עם פטריות, גלדי בצל, שום קונפי ושעועית ירוקה. על מצע עלים ירוקים, עגבניות שרי, מלפפון, בצל ירוק, קוביות בטטה וסלק. בתיבול ויניגרט הדרים. זו מנה ראשונה משביעה ומעניינת ובהחלפ אופציה טובה לפתיחת ארוחת בשרים משובחת.

View this post on Instagram

A post shared by Lehem Bassar לחם בשר (@lehem_bassar)

להזמנת מקום

מסעדת 1910 | המנה: פנתרה רוסה

1910 שנמצאת בדגניה א', היא מסעדה איטלקית-ים תיכונית  המגישה תפריט עונתי ומשתנה המציע מנות מגוונות. על אף שאנחנו אוהבים מאוד פיצות טאבון איטלקיות, יש מספר מנות מאוד מרעננות בתפריט כמו פילה לברק עם ריזוטו ירוק ולאבנה או קרפצ'יו עגבניות הכולל עגבניות צבעוניות, צנוניות, עשבים טריים, גבינת טולום, קרמבל זיתים, שמן זית ולימון. אנחנו בחרנו דווקא את הקינוח - פנתרה רוסה: מוס פטל, בצק פריך שחור, קראנצ' פיסטוק, טוויל שקדים, קצפת שמנת חמוצה, קולי פירות יער, קרמבל שוקולד לבן, פירות יער טריים. מנה טעימה מתוקה ומעולה לסיום ארוחה טובה.

View this post on Instagram

A post shared by מסעדת 1910 (@restaurant1910)

להזמנת מקום