מצאנו את הפסטה שהיינו מתחתנים איתה
המטבח האיטלקי הוא אחד הפופולריים בעולם. מדובר באוכל טעים, משביע ועסיסי שכמעט כל אחד יכול למצוא בו את המנות האהובות עליו. חובבים פסטות פיצות או ריזוטו? זה זמן מצוין למצוא את המנות האיטלקיות שאסור לפספס ממסעדות שישראליים אוהבים במיוחד, ע"פ מדד ontopo

קפה איטליה
מנה: פטוצ'יני תרד גורגונזולה, צנוברים ורוקט
אי אפשר לדבר על מנות איטלקיות מבלי להזכיר את המסעדה הוותיקה - קפה איטליה. במסעדה התל אביבית תוכלו למצוא את מיטב המטבח האיטלקי החל מהמנות הראשונות, העיקריות וכמובן הפסטות הטריות המיוצרות במקום מחיטת דורום משובחת וביצים טריות, כאשר את הפסטות ניתן לקבל ללא גלוטן או חיטה מלאה. אנחנו בחרנו במנת פטוצ’יני התרד, גורגונזולה, צנוברים ורוקט. זו מנה טעימה, משביעה ושמחה מאוד שתשאיר אתכם עם טעם לעוד.
סמדר ירושלים
מנה: ריזוטו אסור
מסעדת סמדר הירושלמית בבעלות השף ניר לוי (טלביה ובר יין הירושלמיות) כשמה כן היא - נמצאת בתוך קולנוע סמדר המיתולוגי בבירה המציע מנות איטלקיות וישראליות בשילובים מפתיעים, כאשר תוכלו למצוא מנות קלאסיות כמו ניוקי מבצק רבוך, קרם חרדל, אספרגוס, ברוקולי וגרמולטה לצד קפלצ'ו תרד וגם עראייס בורי ודלעת אפויה בהל, קינמון, אגוז מוסקט וסילאן.
בסמדר יש מנות מגוונות, בחרנו את האסור – זהו ריזוטו שחור, קרם שורשים, שום קונפי ופילה מוסר ים.

פרונטו
מנה: פאף טפיוקה, טרטר לוקוס וקימצ'י קולורבי
ג'יוקוסו
המנה: לימונצ'לו שרימפס
בקפיקו
מנה: ניוקי פרימוורה
מסעדת בקאפיקו שנמצאת בשכונת נווה צדק התל אביבית מגישה תפריט מהמטבח הסיציליאני המודרני ומשלבת השראות ישראליות עדכניות. אחת המנות המוצלחות זו קלאסיקה איטלקית שחשוב לדעת להכין בצורה מושלמת, אנחנו מדברים כמובן על מנת הניוקי.
פרטאלי
מנה: פיצה קרבונרה
המטבח של מסעדת FRATELLI (אחים באיטלקית) הנמצאת בנתניה משלב בין האוכל האיטלקי לבין נגיעות ים תיכוניות עם מנות טעימות במיוחד, כאשר הבצק של הפיצות אפוי בטאבון בשילוב עגבניות איטלקיות וגבינת מוצרלה מעולה.
קוצ'ינה הס 4
מנה: רביולי ריקוטה וטרטופו, ביצה עלומה ואספרגוס
קוצ'ינה הס זו מסעדת הבוטיק של השפית הוותיקה והמוערכת תמר כהן-צדק. מדובר במקום קטן וקסום בת"א עם מנות בהשראת חבל אמיליה-רומאנה שבצפון ארץ המגף.
המנות במסעדה איטלקיות מסורתיות עם פרשנות של כהן-צדק, הן מודיקות וטעימות, החל מהלזניה ועד לדגים ולפסטות עבודת יד. עם זאת לא יכולנו לבחור את כל המנות אז הלכנו על רביולי ריקוטה וטרטופו, ביצה עלומה ואספרגוס.
מנואל
מנה: פיצה ירוקה
במסעדת מנואל הכשרה בפ"ת מעידים שהם מציעים אוכל שיזכיר לכם את הטיול שלכם ברומא עם נות פתיחה לצד קלאסיקות איטלקיות ואותנטיות, פיצות עם תוספות מקוריות, דגים טריים ושפע של קינוחים. נשמע טוב? גם אנחנו חושבים.
התפריט מאוד עשיר, אבל בחרנו במנת הפיצה הירוקה שכוללת רוטב שמנת, פסטו, ארטישוק מוחמץ, זוקיני, גבינת עיזים ועלי אורוגלה.
לה רפובליקה
מנה: מלפטי
מסעדת לה רפובליקה נמצאת בלב העיר ת"א, במסעדה האיטלקית מאמינים באוכל מקומי, עונתי וטרי. בתפריט תוכלו ליהנות מפסטה טרייה הנעשית במקום, פיצות הנאפות בעבודת יד, סוגי בשרים המתיישנים במקום ועוד. וכשמדברים על טריות חובה להזכיר את ה’ג’רדינו’ - הגינה האורגנית של המסעדה, אנשי הרפובליקה הם מטפחיה. הם הזורעים, השותלים והקוטפים ממנה מידי יום עבור המנות המוגשות.
פיצה פורטו
המנה: כריך סטייק טוסקני
מסעדת פיצה פורטו מגישה מטבח איטלקי מודרני כאשר כל המנות עשויות עבודת יד. למסעדה שלושה סניפים, בגבעתיים, באיירפורט סיטי וברמת השרון ושלושתן מחזיקות באותו קו של חומרי גלם טריים, עשיה מקומית של הבצק עם שימוש בשישה סוגי קמח איטלקיים המותאמים כל אחד לסוג מאפה שונה ומהם מייצרים את הבצקים והפסטות.
אנחנו בחרנו באחת המנות המיוחדות והטעימות שיש לפיצה פורטו – כריך סטייק טוסקני. אל תטעו ותחשבו שמדובר בכריך רגיל. הוא מגיע בלחמניית הבית עם נתחי שייטל, בצל מקורמל, שום קונפי, גבינת גאודה, חסה ומיונז ומוגש עם קורנישונים. מנה שאסור לפספס.
להזמנת מקום: https://ontopo.co.il/results/?page=1&tag=porto
צ'יקטי
המנה: ארנצ'יני – כדורי אורז פריכים במילוי פטריות וגבינות קשות, סלסה ורדה
מסעדת צ'יקטי הת"א מוכרת בזכות האוכל הטוב והמוקפד וגם בזכות האווירה המצוינת. משמעות המילה צ'יקטי היא "צלחות קטנות" ובהתאם ניתן לבחור כמה מנות ולטעום כמה שיותר מהמנות השמחות והטובות של המסעדה, בין אם זה צלחת משתנה של מנות האיטלקיות או פרחי הזוקיני המטוגנים ממולאים בריקוטה ביתית ופרמז׳ן. אנחנו הלכנו על קלאסיקה. כשמבצעים קלאסיקה כראוי אי אפשר להתחרות במנה. ארנצ'יני – כדורי אורז פריכים במילוי פטריות וגבינות קשות עם סלסה ורדה.
קופינאס
המנה: קלצונה נוטלה ומסקרפונה
פומו
המנה: פסטה ציידים
פומו, שנמצאת באזור רמת החייל בת"א מציגה בישול שנוטה יותר לכיוון דרום איטליה, כשהתפריט במקום נותן מקום של כבוד לירקות, עשבי התיבול הריחניים וכמובן תנור פחמים גדול שמעניק טעם ארומטי למנות הבשר, הדגים ולירקות האנטי-פסטי.