עם כל הכבוד לסלסלאות הפיקניק והמשלוחים המפנקים (ויש בהחלט הרבה כבוד), פתיחתן המחודשת של המסעדות הייתה כמו אוויר לנשימה עבור אנשים רבים שארוחה בחוץ הייתה חלק משגרת חיים, בימי טרום קורונה. אט אט, המפות נפרשו על השולחנות, כוסות היין צוחצחו והסרוויס חזר לפעילות מלאה אחרי חודשים רבים של בטלה כפויה.

גם הקהל התרגש מהמאורע והזמין בהמוניו מקומות בכל הארץ, בהתאם להנחיות משרד הבריאות. עם זאת, לצד האווירה השמחה והאופוריה שאפפה את עולם הקולינריה, יש מסעדות שבחרו באופן מודע לדלג על ההתלהבות ההתחלתית, ולהמתין מעט עד לפתיחת הדלתות שלהן. חלקן החליטו להישאר עוד קצת במתכונת המארזים והמשלוחים, אחרות פשוט לא מצליחות לגייס מספיק צוותים על מנת לפתוח באופן שהן רוצות ויש מסעדות שרוצות לראות מה יקרה בפסח ולפתוח לאחר מכן. הנה 7 מסעדות שעדיין לא פתחו, והקהל כבר ממתין מאוד שזה יקרה. 

במסעדת השף פופינה המטבח הפתוח הממוקם במרכז המסעדה, הוא הלב של המקום, בו הסועדים יכולים לראות את המנות של שף אוראל קמחי וצוותו מתבשלות ואפילו לקיים עם הצוות דיאלוג. קמחי בחר להמתין עם פתיחת המסעדה שלו בנווה צדק, ולפתוח בתחילת חודש אפריל. טיפ מאיתנו, יש כבר הזמנות לימי הפתיחה, אם אתם רוצים לאכול את מנות הדגל של קמחי, הזמינו מראש.

פופינה - תפריט קיץ (צילום: חיים יוסף,  יח"צ)
פופינה | צילום: חיים יוסף, יח"צ

להזמנת מקום מראש: https://ontopo.co.il/popina


השילוב בין הנוף עוצר הנשימה של הרי ירושלים שסובב את המסעדה, למנות שבצלחת גורם לרבים לחכות בקוצר רוח לפתיחת המסעדה של רמה בן צבי בנטף. תפריט המסעדה הוא סגור ולא ניתן להזמין מנות לבחירה, כאשר במקום טוענים שהדבר מדמה הזמנה לביתם עם ארוחה שלמה שבה לא צריך להחליט או להתלבט, וכך מתאפשר להם לתת את מה שיש למטבח ולאדמה להציע. המטבח של רמה ייפתח בסוף החודש לימים מסוימים, ולאחר פסח ישובו לעבוד בימים הרגילים של המסעדה (חמישי ערב, שישי בוקר וצהריים, ושבת צהריים).

המטבח של רמה נפתחת מחדש  (צילום: יעל אילן, יחסי ציבור)
המטבח של רמה | צילום: יעל אילן, יחסי ציבור

להזמנת מקום: https://ontopo.co.il/ramaskitchen 

המסעדה של שף רז רהב מגישה ארוחת טעימות מוקפדת לכמות אנשים מדויקת, כאשר המנות משתנות לפי חומרי הגלם באותה התקופה. OCD עדיין לא פתחה את שעריה, וצפויה לעשות זאת בסוף אפריל. בינתיים ניתן ליהנות מהכריכים וההמבורגרים של רהב במשלוחים.

אווירה (צילום: חיים יוסף)
OCD | צילום: חיים יוסף

להזמנת מקום מראש: https://ontopo.co.il/ocd 

מסעדת הבשרים הדסון ידועה במנות דגל כמו "חלונות ניו יורק". המסעדה התל אביבית בחרה להמתין עם הפתיחה מעט ולא עשתה זאת בתחילת החודש. עם זאת, כנראה שגם בהדסון הבינו שפסח הוא זמן טוב לחגוג את האביב ושמחנו לגלות שהמסעדה הפתיעה בפתיחה מחודשת ממש השבוע. מוזמנים כבר לשריין לעצמכם מקום . 

הדסון בורגר (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
הדסון בורגר | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

להזמנת מקום מראש: https://ontopo.co.il/hudson 


קבוצת המסעדות הכוללת את משיה, קיטצ'ן מרקט, אונזה, ומגרב המציאה את עצמה בצורה מעוררת התפעלות בקורונה עם מערך מארזים מצוין, ועם תפעול של עסקים נוספים כמו אבו ג'מיל ועסק המרקים שמגיע במשלוחים. 
נכון לעכשיו, הקבוצה ממשיכה עם המשלוחים ופותחת לאט את המסעדות שלה, כשמסעדת אונזה שמביאה איתה מנות מהמטבח הטורקי במיקום השוקק של שוק הפשפשים היפואי פתוחה כבר מעכשיו בסופי השבוע

מסעדת השף, משייה, שמספקת מנות מיוחדות מחומרי הגלם המקומיים תפתח את שעריה באמצע אפריל. 

מסעדת אונזה - עכשיו במשלוחים (צילום: דן גוליק, יחצ)
אונזה | צילום: דן גוליק, יחצ
פיש מרקט בראנץ' (צילום: מירי משה,  יחסי ציבור )
פיש מרקט | צילום: מירי משה, יחסי ציבור

הזמנת מקום לאונזה - https://ontopo.co.il/onza
הזמנת מקום למשייה - https://ontopo.co.il/mashya

מסעדת פיש מרקט התל אביבית החליטה בקורונה לקחת את הזמן לחשוב ולשנות קונספט ובהתאם המסעדה הכשרה לא פתחה בתחילת מרץ עם שאר המסעדות, וצפויה לפתוח באמצע אפריל, אחרי פסח. לפני הקורונה מרכז התפריט של הפיש מרקט היה חלבי, ים תיכוני ומושתת בעיקר על דגים, עשתה תפנית. הדגים מאמנם נשארו בתפריט, אך במקום הכיוון הים תיכוני, התפריט יהיה אסייתי עם תוספת של בשרים. מעתה תוכלו למצוא בפיש מרקט סושי, ואפילו בשרים במרינדות אסייתיות. שינוי נוסף הוא שהמסעדה צפויה לפתוח גם בשעות הבוקר. למי שחושש שהערבי המוזיקה המוכרים של המקום עם הדי ג'יי והזמר האורח חלפו עקב הקורונה, אתם יכולים להירגע. הם ממשיכים בימי שלישי, חמישי ושישי. _OBJ
להזמנת מקום: ontopo.co.il/fishmarket 

לפני הקורונה שף ברק יחזקאלי היה נוהג לפתוח את מסעדת בורק לערב חוויתי כמה פעמים בשבוע, שכללו בישול ארוחת טעימות מתפריט מתוכנן מראש, באמצע המסעדה לעיני האורחים. סוג של ארוחה ומופע שבו יחזקאלי מבשל ומדבר עם האורחים. נכון לעכשיו המסעדה עוד לא נפתחה, ובינתיים הוא מתעסק בפופ אפ המשלוחים הספרדי שלו יחד עם וולט.

View this post on Instagram

A post shared by Studio Mees (@meesvandenekart)



**את כל ההזמנות למסעדות ניתן להזמין מראש באתר ontopo.co.il