ליאו מסי בכה אחרי השלושער ההיסטורי: "עברתי ימים קשים"
20 שנים בדיוק אחרי השער הראשון שלו בטורניר, הארגנטינאי, שהשתווה למלך שערי המונדיאל בכל הזמנים מירוסלב קלוזה עם 16, דיבר בסיום המשחק: "זה כבוד גדול עבורי להיות מוזכר לצד כל הגדולים האלה"


16 ביוני 2006, ארגנטינה מביסה 0:6 את סרביה במשחק השני של שלב הבתים במונדיאל 2006, כשבדקה ה-88 מבקיע כוכב צעיר בשם ליאו מסי את שערו הראשון אי פעם במונדיאל. 20 שנה בדיוק אחרי, 16 ביוני 2026, אחד משחקני הכדורגל הגדולים בכל הזמנים, ליאו מסי, כובש שלושער בניצחון ארגנטינה 0:3 במשחק הפתיחה שלה במונדיאל 2026 ומשתווה למלך שערי המונדיאל בכל הזמנים, מירוסלב קלוזה, עם 16.
מסי פרץ בבכי בסיום המשחק, והסביר: "למה בכיתי? זה משהו שלא קשור לכדורגל. עברתי ימים קשים, אבל אני אסיר תודה למשלחת ולחברים שלי לנבחרת שתמיד היו לצדי, נתנו לי הרבה כוח ועזרו לי לעבור את זה". על שיא השערים ההיסטורי שהשווה: "זה כבוד גדול עבורי להיות מוזכר לצד כל הגדולים האלה, כולל רונאלדו הברזילאי, שהוא אחד השחקנים שגדלתי עליהם וצפיתי בהם. הוא היה אחד השחקנים הגדולים בכל הזמנים, ובכל זאת הוא לא נמצא במקום הראשון. בסופו של דבר, אלה רק סטטיסטיקות".

"אני אוהב לשחק כדורגל, זו התשוקה שלי מאז שהייתי צעיר", הוסיף הכוכב בן ה-39. "כשאני בכושר טוב, אני נותן הכל על כר הדשא. זה המונדיאל השישי שלי ואני מרגיש בכושר טוב. היום הצלחנו לנצח משחק קשה. חשוב מאוד לפתוח את הטורניר עם ניצחון במשחק הראשון, כי זה אף פעם לא פשוט במונדיאל. התקשינו במחצית הראשונה, אבל למזלנו הצלחנו להתגבר על כך, ובמחצית השנייה יצרנו את ההבדל".
מסי התייחס גם לאוהדים שמלווים אותו ואת הנבחרת בארה"ב: "קודם כל אני רוצה להודות להם, כי הם הוכיחו פעם נוספת שארגנטינה היא מקרה יוצא דופן. הם שוב מילאו את האצטדיון, אני לא יודע אם היו שם 80 אלף צופים או אפילו יותר. אני מודה להם על כל המאמץ שהם משקיעים. לא משנה היכן מתקיים הטורניר, הם תמיד שם - אם זה היה בקטאר ואם זה עכשיו בארצות הברית. אני יודע שהאוהדים עושים הקרבות עצומות כדי להיות איתנו. אני מקווה שהם נהנים מהרגע הזה ונהנו ממה שקרה היום בדיוק כפי שאנחנו נהנינו".

