N12
פרסומת

ישאיר את רונאלדו? מאמן חדש לפורטוגל

ז'סוס, שנחשב קרוב לפנומן ימונה לתפקיד: "לא מתכנן להיפרד מכריסטיאנו"

פורסם:
הקישור הועתק
sportFive1745373
צילום: ספורט 5

פורטוגל רשמה מונדיאל מאכזב במיוחד מבחינתה, הנבחרת ממערב אירופה, שהגיעה לצפון אמריקה עם הסגל המוכשר בתולדותיה, ובריקוד האחרון של כריסטיאנו רונאלדו על הבמה הגדולה מכולן, הייתה רחוקה מלהרשים לאורך כל הטורניר, ושוב הודחה מוקדם מהצפוי אחרי הפסד 1:0 לספרד בקרב בשמינית הגמר. 

ז'ורזיה ז'סוס, הוא מי שיחליף את רוברטו מרטינס על הקווים של הנבחרת, האחרון, מסיים קדנציה כושלת על אף הזכייה בליגת האומות, ולא רק בעקבות הטורניר הרע הנוכחי וביורו 2024, אלא גם לאור היכולת שהציגו חניכיו על כר הדשא.

ז'סוס בן ה-71, יוצג רשמית מחר (שישי) ויוביל את הנבחרת ביורו הקרוב וגם בגביע העולם 2030, אותו תארח פורטוגל יחד עם ספרד ומרוקו. ז'סוס מגיע לתפקיד לאחר עונה מוצלחת באל נאסר הסעודית, אותה הוביל לאליפות, כשבסגל הקבוצה שיחקו בין היתר ז'ואאו פליקס, וכריסטיאנו רונאלדו שעתידו במדים הלאומיים עדיין לוט בערפל. 

בטור דעה שנכתב בא בא בולה המקומי, התייחסו למיניו מבחינתו של CR7: "בסופו של דבר, יש את הפיל שבחדר. ז'ורז'ה ז'סוס לא מגיע לנבחרת עם רעיון להיפרד מכריסטיאנו רונאלדו - להפך. אחרי עוד מונדיאל שעדיף לשכוח, שם רונאלדו השפיע על כל אופן המשחק של הנבחרת, זוהי אחת השאלות המרכזיות בנוגע להמשך".

"אם הפחד של רוברטו מרטינס כבל את השחקנים מבחינה טקטית, הרי שנוכחותו (רנאלדו) בחוד ההתקפה הגבילה אותם אפילו יותר. האם אנחנו באמת מאמינים שכל שחקני פורטוגל שכחו לשחק כדורגל ברגע שנחתו בארצות הברית? ברור שלא. שום דבר לא קורה במקרה".

המאמן הנכנס מעולם לא הסתיר את הקשר המיוחד שלו עם הפנומן, כאשר הגיע לערב הסעודית אמר: "קיבלתי את האתגר הזה רק כדי לעזור לכריסטיאנו לזכות בתארים, זו הייתה המטרה שלי". לאחר הזכייה באליפות, חשף גם את השיחה ביניהם בתחילת הדרך: "אמרתי לכריסטיאנו, 'אני אעזור לך להיות אלוף, נזכה בתואר, ואז אלך לדרכי'".

פרסומת

ז'ואקים דה סילבה, שוער העבר התייחס למינוי: "אני מאמין שיש לו את כל האיכויות כדי לעזור לנבחרת ברגע הזה. נדמה לי שיש חוסר אמונה מסוים מצד הציבור הפורטוגלי, וגם במהלך המונדיאל האחרון לא הורגשה אמונה גדולה בנבחרת. ז'סוס יכול לשנות את התחושה הזו"