כמו 78 איש בשנה: יומן המסע המטורלל של ג`יאני אינפנטינו
נשיא פיפ"א טס יותר מ-50 אלף קילומטר בבתים, ותועד בשני משחקים במקביל
פורסם:


גוף התקשורת הבריטי עקב אחר המטוס הפרטי המקושר לפיפ"א ולאינפנטינו, אשר ביצע לא פחות מ-27 טיסות במהלך שלב הבתים, לערים בהן תועד הנשיא.
המונדיאל הנוכחי מתפרס כידוע על פני שלוש מדינות והוא הגדול ביותר, עם 48 נבחרות שהשתתפו בשלב הבתים. בכנס אסטרטגיית הקיימות וזכויות האדם של פיפ"א לקראת מונדיאל 2026, אמר הנשיא: "בין אם אנו מדברים על אקלים, זכויות אדם, מחלות או מוגבלויות, אנו מחויבים למלא את חלקנו".
אך ממול לדבריו של אינפנטינו, ההשפעה האקלימית של מטוסו לאורך השבועיים הראשונים של הטורניר הייתה שווה לכמות ממוצעת של 78 אנשים לאורך שנה שלמה.
כמה זה בקילומטרים?
אינפנטינו נכח בשני משחקים ביום מספר פעמים במהלך שלב הבתים של הטורניר, לעיתים קרובות בערים המרוחקות מאות מיילים זו מזו. בימים מסוימים הוא לקח שלוש טיסות נפרדות. ב-BBC ביקשו את תגובת פיפ"א, שלא הגיבה לדברים, אך זה לא מנע מגוף התקשורת למפות את טיסותיו של הנשיא.
הטיסה הארוכה ביותר שאינפנטינו לקח בשבועיים הראשונים הייתה לאורך 4,507 ק"מ מוונקובר למיאמי ב-13 ביוני, לאחר שצפה במשחק בין אוסטרליה לטורקיה.
הוא ביצע גם כמה טיסות קצרות יותר כמובן, למשל ב-22 ביוני מפילדלפיה לניו ג`רזי (148 ק"מ). אינפנטינו לא נכח שם במשחק, אך הוא התראיין בבוקר שלמחרת באולפן פוקס ניוז בניו יורק השכנה, לפני שטס לצפות במשחקים בבוסטון ובטורונטו מאוחר יותר באותו יום.
יום הנסיעות הארוך ביותר שלו, לא כולל טיסות לילה, היה ה-15 ביוני, כאשר טס יותר מ-4,000 ק"מ לרוחבה של ארה"ב ממיאמי לסיאטל, כדי לצפות במשחק בין בלגיה למצרים. לאחר מכן הוא נסע כ-1,545 ק"מ דרומה ללוס אנג`לס, שם נכח במשחק בין איראן לניו זילנד בערב.
באופן כללי המטוס הפרטי עבר יותר מ-50,122 ק"מ ובילה יותר מ-66 שעות באוויר מאז תחילת הטורניר ועד ה-27 ביוני.
מצאתם טעות לשון?
