בנגיחה נדירה: ליאו מסי שבר עוד שיא והוביל את מיאמי לתואר
"הפרעוש" כיכב עם שער ובישול ב-0:2 של קבוצתו על קרוז אזול שנתן לאמריקנים את "גביע האלופות" של צפון ומרכז אמריקה • הארגנטינאי הוא שיאן השערים בגמרים עם 36 וזוכה בתואר 5 עם מיאמי ו-49 בקריירה


ליאו מסי עובר חודשים מאוד מטלטלים. מצד אחד, מונדיאל מדהים - אותו סיים עם הפסד מאכזב בגמר, התמודדות עם מותו בטרם עת של אביו, פרישה מנבחרת ארגנטינה. מצד שני, החיים כשחקן באינטר מיאמי נמשכים כל העת והלילה (בין רביעי לחמישי) הוא התייצב לגמר "גביע האלופות" נגד קרוז אזול, סיפק שער ובישול בדרך ל-0:2 וזכייה בתואר 5 עם האמריקנים ו-49 בקריירה.
וזה לא היה סתם גול. בין כל מאות השערים של מסי בקריירה, מאוד נדיר למצוא אחד בנגיחה. הלילה הוא עשה את זה בצורה אומנותית והעלה את מאזנו ל-36 שערים בגמרים - הכי הרבה בהיסטוריה. זה גם היה שערו ה-100 של הפרעוש במיאמי - השחקן שהגיע הכי הרבה למספר כזה בתולדות מועדון ב-MLS. כן, בגיל 39 הוא פשוט לא מפסיק לשבור שיאים.
מסי הוסיף גם בישול בדקה ה-81, כשקרן שלו מצאה את ראשו של קאסמירו, שנגח את ה-0:2 וסגר את הסיפור. המקסיקנים אומנם יצרו יותר מצבים, אבל לא הצליחו להכניע את דיין סנט קלייר, ששמר על רשת נקייה. "גביע האלופות" נערך מדי שנה מאז 2018 ומפגיש בין אלופת ה-MLS לזוכת "אלוף האלופים" של הליגה המקסיקנית. עבור אינטר מיאמי זו הייתה הופעה ראשונה במפעל, והיא הסתיימה מיד עם תואר.
אגב, מאז ה-16.8, שמונה ימים לאחר מותו של חורחה מסי, ליאו נמצא ברצף של 8 משחקים בהם הוא מספק לפחות שער או בישול ובסך הכול ב-8 שערים ו-5 בישולים ב-8 משחקים. כעת תחזור מיאמי לליגה המקומית ותנסה לשמור לפחות על המקום ה-2 בדרך למאבקי הפלייאוף.