בכל אופן, בגיל 35, אקס הצהובים חווה את אחת העונות הטובות בקריירה שלו בליגה הראשונה בהולנד. אחרי שעזב את ישראל חתם בגירסונספור הטורקית ומשם עזב לוולנדאם, עימה עלה לליגה הבכירה בהולנד בעונה שעברה.
במחזור האחרון מול זוולה הוא בישל וכבש בדקה ה-91 את ה-1:2 החשוב של העולה החדשה בחוץ - שהרחיק אותה עוד יותר מאיזור הירידה והעניק לה את הניצחון החמישי בסך הכל העונה.
FC Volendam kleurde Zwolle zaterdag oranje. Brandley Kuwas had het over zijn rol als gelegenheidsspits (`Maar wat Henk doet, dat kan ik niet), Michael Dingsdag over zijn computerervaring (`Dat was vroeger voornamelijk Tetris`).https://t.co/g5VUPRwyv9
— Rob Aarts (@aartsvi) February 8, 2026
מאזנו עומד כעת על שישה שערים וארבעה בישולים ב-25 הופעות, כמות זהה למספרים שהיו לו במכבי בכל תקופתו בצהוב. הוא מלך השערים ומלך הבישולים של וולנדאם, אם כי במשותף, אך מוביל לבדו את טבלת המעורבויות בשערים של הקבוצה.
מעבר לכך שמדובר על כמות גבוה יותר מזו שכבש בליגה השניה אשתקד, זו העונה הפוריה ביותר שלו מאז 2018/19. אז, סיים עם דאבל דאבל של 10 שערים ו-11 שערים במדי הרקאלס.
Late drama as Kuwas seals the win #PECVOL pic.twitter.com/51oOKKbv0L
— Eredivisie (English) (@EredivisieEN) February 7, 2026
סך הכל זו העונה השלישית הכי טובה שלו מבחינת מספרים, אך אנחנו כמובן רק באמצע העונה. העונה השניה בטיבה כללה 13 מעורבויות בשערים, כך שקובאס זקוק ל-3 שערים/בישולים נוספים כדי לעקוף אותה.
אגב, קורסאו כזכור עלתה בצורה הירואית למונדיאל. קובאס אמנם לא זומן בחלון האחרון, אך לא מן הנמנע כי היכולת הטובה שלו תעניק לו את המקום בסגל הסופי לקראת הטורניר הגדול בקיץ. עד כה יש לו 2 שערים ב-32 הופעות בין לאומיות.
