(GETTY) (צילום: ספורט 5)
(GETTY) | צילום: ספורט 5
אוריין גורן הוא אחד הכישרונות הגדולים ב`לה מאסיה`, כאשר הוא משחק בקבוצת הנוער הבכירה של ברצלונה עוד לפני גיל 17 ומסומן כמי שיכול לעשות בהמשך את הקפיצה לקבוצה הראשונה. ב-`Cule Mania`, אתר חדשות שמסקר את ברצלונה, הקדישו לקשר הישראלי כתבה מחמיאה במיוחד. 

"לברצלונה יש תוכנית עבור הפנינה של ה`לה מאסיה` משנתון 2009, שמסומן לקבוצה הראשונה", נכתב בכותרת הכתבה, "הקשר בן ה-16, אחד השחקנים הקטנים מבחינה פיזית בקבוצת הנוער, ניחן בכישרון שונה מכל השאר ומכריע משחקים סמוך לרחבה".
"הגיל המורכב ביותר בכדורגל הוא גיל הנוער, שבו מתערבבים כישרונות בני 16, 17 ו-18. זהו השלב האחרון שבו בדרך כלל רואים אילו שחקנים יוכלו להפוך למקצוענים, וגם אילו ילדים ניחנו במשהו מיוחד. בקבוצת הנוער יש כמה `נבחרים`, כולל אברימה טונקארה בן ה-15 ושלושה נוספים משנתון 2009". 

אחד מהשלושה הוא כמובן גורן, עליו נכתב: "גורן הוא כנראה הטכני מכולם. כקשר אמצע בצד שמאל, הוא מפגין ראיית משחק מצוינת וטכניקה מעולה כשהוא מתקרב לרחבה. בקיץ האחרון הוא חתם על חוזהו המקצועני הראשון, שקושר אותו לבארסה עד 2028. בברצלונה כבר הכינו תוכנית עבור הקשר בעל האזרחות הכפולה, צ`כית וישראלית. הסקאוטים של מחלקת הנוער של בארסה זיהו את כישרונו כבר במכבי פתח תקווה, וההתקדמות של גורן היא מטאורית".

בהמשך, נכתב כי גורן `נמצא על הרדאר של האנזי פליק`. "ההתקדמות שלו כל כך גדולה שבגיל 16 בלבד הוא כבר התאמן עם הקבוצה הראשונה של בארסה", הוסיפו, "שיקול הדעת שלו במיקום על המגרש, ההצטרפות לרחבה, המסירה והטכניקה שלו, הן יכולות שמוערכות מאוד על ידי ההנהלה הספורטיבית של המועדון".