N12
פרסומת

"תודה לך ארדואן": אלוף העולם עבר לטורקיה, המועדון הודה לנשיא

ברגע האחרון של חלון ההעברות, אנגולו קאנטה חזר לאירופה אחרי 3 שנים באל איתיחאד מערב הסעודית וחתם בפנרבחצ'ה הטורקית • מסתבר שמי שהיה אחראי למעבר הוא לא פחות מהנשיא הטורקי, שמנע קריסה של העסקה • נשיא פנרבחצ'ה כתב: "תודתי העמוקה נתונה לו"

בן גולדפריינד
פורסם: | עודכן:
אנגולו קאנטה פנרבחצ'ה
אנגולו קאנטה | צילום: האתר הרשמי
הקישור הועתק

לא מערבים פוליטיקה וספורט? אתמול (שלישי) התבצע מתחת לרדאר מעבר משמעותי בכדורגל העולמי: אנגולו קאנטה, אחד הקשרים הטובים בעולם בעשור האחרון, חזר לאירופה אחרי 3 שנים בערב הסעודית וחתם בפנרבחצ'ה הטורקית. אלא שמסתבר שמי שאחראי לא מעט למעבר הזה הוא נשיא טורקיה, רג'יפ טאיפ ארדואן, כפי שנשיא המועדון חשף.

"מועדוננו השלים בהצלחה את תהליך העברתו של אנגולו קאנטה, אחד השמות הבולטים בכדורגל העולמי", כתב נשיא פנרבחצ'ה, סאדטין סראן. "ברצוני להביע את תודתי, בשם עצמי ובשם מועדון פנרבחצ׳ה, לנשיאנו מר רג׳יפ טאיפ ארדואן, על התמיכה החשובה שהעניק כדי שתהליך זה, אשר יתרום הן להתפתחות פנרבחצ׳ה והן לכדורגל הטורקי, יסתיים בצורה חיובית".

לפי דיווחים בתקשורת הטורקית, העסקה בין אל איתיחאד, שם שיחק קאנטה ב-3 השנים האחרונות, כבר קרסה ונראתה "מתה", אלא שאז הנשיא הטורקי התערב והפעיל לחץ על המועדון לשחרר את הקשר בן ה-34. אל איתיחאד, שאיבדו לאחרונה את החלוץ קארים בנזמה, הסכימו בתמור לחלוץ יוסף אן-נאסרי והעסקה יצאה אל הפועל ברגע האחרון.

נשיא טורקיה ארדואן
ארדואן | צילום: TUR Presidency/ Mustafa Kamaci/Anadolu via Getty Images, Getty Images

קאנטה היה חלק מרכזי בזכייה של צרפת בגביע העולם השנת 2018 כששיחק בכל המשחקים של צרפת בטורניר ופתח בהרכב בניצחון 2:4 על קרואטיה בגמר. הוא זכה בכל התארים החשובים עם צ'לסי (אליפות, ליגת האלופות, גביע העולם למועדונים והליגה האירופית), לפני שעבר לסעודיה ושם זכה בדאבל בשנה שעברה. כעת הוא מגיע לפנרבחצ'ה שמדורגת 2 בטורקיה וינסה לעזור לה לזכות בתואר השנה.