(Photo by Bradley Collyer/PA Images via Getty Images) (צילום: ספורט 5)
(Photo by Bradley Collyer/PA Images via Getty Images) | צילום: ספורט 5

אחרי שדרסה כל יריבה בשלב הליגה וכשהיא עדיין ניצבת בראש הפרמיירליג, ארסנל נחשבה על ידי רבים כפייבוריטית הגדולה ללכת כל הדרך בליגת האלופות, והערב (שלישי) היא הוכיחה למה. אחרי שבמשחק הראשון בשמינית זה בכלל לא היה משכנע, החבורה של מיקל ארטטה העלתה הילוך בגומלין באצטדיון האמירויות, ועם 0:2 משערים אדירים של אברצ'י אזה ודקלן רייס, חגגה 1:3 בסיכום על באייר לברקוזן, בדרך לרבע הגמר, תוך שהיא שומרת על חלום הקוואדרופל חי ובגדול. בשלב הבא מחכה לה ספורטינג ליסבון, שהשלימה רמונטדה חלומית על בודה/גלימט.

ארסנל כאמור הגיעה ללונדון לאחר תצוגה מאכזבת במפגש הראשון, בו ספגה דווקא בקרן ונמנעה מהפסד ראשון העונה במפעל הודות לפנדל שנוי במחלוקת, אותו קאי האברץ שלח לרשת בדקה ה-89. הערב, זה היה נראה אחרת לגמרי, ארסנל שבקושי הצליחה ליצור הזדמנויות בבאייר ארנה, השתלטה על הקצב בגומלין די במהרה, ולא הפסיקה לאיים. 

התותחנים איימו ללא הפסקה מהפתיחה (צילום: ספורט 5)
התותחנים איימו ללא הפסקה מהפתיחה | צילום: ספורט 5

החניכים של מיקל ארטטה העלו הילוך ככל שחלפו הדקות, כשהמשחק הלך והפך לחד צדדי לחלוטין. למרות זאת, עד הדקה ה-36 התוצאה לא השתנתה בגלל מופע הצלות אדיר של יאניס בלאסביץ'. 

לברקוזן שוב באה ערוכה ומוכנה לתרגילי הנייחים, ולשוער הגרמני הייתה תשובה לכל סוג של איום אנגלי, אבל אז הגיע אברצ'י אזה שסיפק ביצוע בלתי עציר. לאנדרו טרוסאר, שנעדר מהמשחק הראשון עקב פציעה וחזר הערב ישר להרכב והיה מצוין, העביר את הכדור לקשר האנגלי שהשתלט בסיבוב נהדר, שלח את הכדור לחיבורים בוולה פנטסטי וחגג שער בכורה מושלם בליגת האלופות. 

גם המחצית השנייה לא הייתה שונה בהרבה, ארסנל המשיכה לשלוט ביד רמה, כשבהגנה היא מציגה את החומה הקבועה והכה מרשימה. חיל התותחנים של ארטטה, שספג רק 4 שערים בשלב הליגה, ידע לשלב בחוכמה בין צפיפות בלתי חדירה ללחץ יעיל, שגם הוביל לשער השני. 

זה הגיע בדקה ה-63, אז דקלן רייס, יש שיגידו השחקן המצטיין העונה של המארחת, השתלט על הכדור אחרי הרחקה, דהר קדימה ומרחוק סובב באומנות בבעיטה שטוחה. מבצע סולו משובח למדי, כמו שהוא כבר הראה לנו שהוא יודע לעשות באלופות. 

התוצאה אולי לא יוצאת דופן, אבל אי אפשר שלא להגיד שזו הייתה תצוגה מרשימה במיוחד של ארסנל, בעליונות מוחלטת. 21 איומים רשמו התותחנים, כולל 12 בעיטות למסגרת, מול 2 בלבד שהלכו לשער של דויד ראיה, שכרגיל סיפק הצלת ענק לקראת הסיום (לבעיטה של כריסטיאן קופאנה בדקה ה-87).

ערב שענה לחלוטין על הציפיות של אוהדי הגאנרס, שיודעים שזכייה ב-4 תארים זה יעד בהחלט אפשרי עבור המכונה של ארטטה. לפני המשך הליגה והמפגש מול ספורטינג, הדרך לשם תעבור ביום ראשון, אז ארסנל תפגוש את את מנצ'סטר סיטי בגמר גביע הליגה לקרב על התואר הראשון של העונה באנגליה, אליו היא תגיע במומנטום הפוך לחלוטין מהחבורה של פפ גווארדיולה שהודחה לריאל מדריד.