הכדורגלנית הישראלית טליה זומר עושה היסטוריה ותהיה השחקנית הישראלית הראשונה אי פעם שתשחק בליגת הכדורגל האמריקנית לנשים, ה-NWSL, המקבילה ל-MLS של הגברים. זומר חתמה בקבוצת Gotham FC לקראת העונה הבאה שתחל במרץ, ותשחק לצד השחקניות הטובות בעולם כגון רוז לאבל, אמילי סונט, אן קטרין ברגר, וברוניניה.
זומר, בת 21 מתל אביב, היא קשרית אמצע התקפית ומשחקת בנבחרת ישראל. טליה החלה לשחק כבר בגיל 4 במועדון במכבי תל אביב בקבוצת הבנים. בגיל 12, המשפחה עברה לניו יורק וזומר החלה לשחק ב-Manhattan Soccer Club בקבוצת הנשים. בגיל 14, היא הצטרפה לאסא תל אביב בליגת העל לנשים. כבר בגיל 16, היא עשתה את הופעת הבכורה בנבחרת ישראל הבוגרת.
בזכות יכולותיה יוצאות הדופן בגיל 18, זומר קיבלה מעמד יוצא דופן של ספורטאית עילוי בצה"ל והחלה לשחק באוניברסיטת באטלר שבליגת המכללות האמריקנית. לצד האימונים, טליה סיימה תואר ראשון במדעי המוח והמחשב.
טליה זומר אמרה: "אני מגשימה היום חלום ענק וזו התרגשות שלא מרפה. מאז שאני זוכרת את עצמי אני חולמת לשחק על הבמה הגדולה בעולם והיום החלום הגדול שלי מתגשם. אני גאה להיות הישראלית הראשונה שנבחרת לשחק בליגה הטובה בעולם ומבטיחה שבכל יום שאעלה למגרש אייצג לא רק את עצמי ומשפחתי שמלווה אותי תמיד באהבה גדולה, אלא גם את המדינה והדגל שאני כל כך אוהבת".
כבר בחודש ינואר הקרוב תחל טליה את האימונים הרשמיים עם הקבוצה, ובמרץ 2026 תתחיל העונה הרשמית. בסוף ינואר תצטרף זומרל לגותהאם לטורניר הראשון של FIFA Women’s Champions - המשחקים יהיו בלונדון מול הקבוצות הכי טובות מכל העולם, כולל ארסנל.