(Photo by Baptiste Fernandez/Icon Sport via Getty Images) (צילום: ספורט 5)
(Photo by Baptiste Fernandez/Icon Sport via Getty Images) | צילום: ספורט 5

הביקורות מגיעות. אמש (שלישי) נערך טקס פרסי `דה בסט` של פיפ"א, בו חולקו מספר תארים, ביניהם שוער השנה, שחקן השנה, הרכב השנה ועוד. מי שזכה בתואר השחקן הוא עוסמאן דמבלה שכמובן נכנס להרכב המצטיינים, אך שם אחד שלא הופיע שם באופן די מפתיע, היה ראפיניה, כשבהתקפה נבחרו לאמין ימאל וקול פאלמר, לצד הצרפתי.

מי שלא אהבה את ההחלטה הזו הייתה אשתו של הברזילאי, נטליה בלולי, שהעלתה מספר פוסטים ברשתות על כך. בתוכן היא כתבה: "62 שערים ובישולים לא מספיקים כדי להיכנס להרכב השנה? הוא שחקן כדורסל? הם (ברמיזה לפיפ"א) לא מסתירים את זה".

ראפיניה דורג רק במקום החמישי בין שחקני ההתקפה, אחרי עוסמאן דמבלה - שנכלל בהרכב באופן אוטומטי בזכות זכייתו בתואר שחקן השנה - לאמין ימאל , ארלינג הולאנד וקיליאן אמבפה.

מדובר כאמור בבחירה די מפתיעה, משום שבעונה שעברה הוא היה הרבה יותר דומיננטי מלאמין ימאל, וסיים במקום החמישי בדירוג כדור הזהב בפער גדול מהספרדי הצעיר. כזכור, זה הפתיע גם את מאמן אתלטיקו מדריד שאמר: "ראפיניה עשה הכול. הוא כובש, לוחץ... אני לא מבין איך הוא לא זכה בכדור הזהב".