(Judit Cartiel/Getty Images) (צילום: ספורט 5)
(Judit Cartiel/Getty Images) | צילום: ספורט 5
כשחושבים על ליאו מסי ולאמין ימאל, זכורה בעיקר התמונה האייקונית מ-2007, שבה  גדול שחקני ברצלונה בכל הזמנים מחזיק בידיו את הכוכב הנוכחי של הקבוצה שהיה תינוק, אלא שיכול להיות שהקשר בין שני מספרי 10 קצת יותר מרוחק.

בספרד עוסקים בימים האחרונים במערכת היחסים המרוחקת בין השניים, כאשר בין מסי לבין מי שנחשב כיום לפנים של הדור הבא במועדון כמעט ואין קשר פומבי. לא נרשמו מחוות הדדיות, מסרים פומביים או סימנים לקרבה מיוחדת, והמרחק בין השניים בולט יותר ככל שמעמדו של לאמין ימאל מתחזק בברצלונה ובכדורגל האירופי.

אחד האירועים שזכו להדגשה הוא הצבעות פרס "The Best” של פיפ"א השבוע. כקפטן נבחרת ארגנטינה, מסי העניק שלוש נקודות לקיליאן אמבפה ונקודה אחת בלבד לימאל. בספרד ציינו כי הבחירה הזו, שבה הועדף כוכב ריאל מדריד על פני כוכבה הצעיר של ברצלונה, עוררה ביקורת בקרב חלק מהאוהדים ופורשה כסימן נוסף לריחוק.

גם ברשתות החברתיות אין ממש חיבור בין השניים. לפי הדיווח, מסי ולאמין ימאל אינם עוקבים זה אחר זה באינסטגרם, זאת למרות שהכוכב הצעיר עוקב אחרי שחקנים בולטים רבים המזוהים עם מסי, בהם לואיס סוארס, ניימאר וג’ורדי אלבה. בספרד ציינו כי בעידן שבו אינטראקציות דיגיטליות נתפסות כסוג של הצהרה, היעדר הקשר בולט במיוחד.

אירוע נוסף שמשך תשומת לב היה ביקורו של מסי בקאמפ נואו המתחדש, אז הוא פרסם תמונה מהאצטדיון, שזכתה לתגובות רבות מצד שחקני ושחקניות ברצלונה מכל שכבות המועדון - אך ימאל לא הגיב לפוסט ולא שיתף אותו. גם סביב קבלת החולצה מספר 10, שעברה לימאל, לא נרשמה תגובה פומבית מצד מסי, בעוד השחקן הצעיר בחר לפרסם תמונה של דייגו מראדונה ולא של הקפטן לשעבר.

בסיקור צוין גם כי סביבתו של מסי לא מחבבת את ההשוואות התקשורתיות שמציגות את ימאל כ"מסי הבא”, עמדה שזכתה להדהוד גם מצדו של השחקן עצמו, שאמר לאחרונה: "אני לא רוצה להיות מסי, ומסי יודע שאני לא רוצה להיות הוא”. עם זאת, אפשר בהחלט להבין את הרצון של הכוכב הצעיר לבנות זהות ומורשת משלו.

במועדון ובסביבת שני הצדדים נמנעים מלהתייחס באופן ישיר לנושא, ובספרד מדגישים כי אין עימות גלוי או חילופי דברים פומביים, אך גם לא קיימת אותה תחושת חיבור שלה ציפו אוהדי ברצלונה בעקבות התמונה המפורסמת מלפני כמעט שני עשורים.