רונלד אראוחו במהלך ביקורו בישראל (התמונה באדיבות בארסה מאניה) (צילום: ספורט 5)
רונלד אראוחו במהלך ביקורו בישראל (התמונה באדיבות בארסה מאניה) | צילום: ספורט 5

פרטים חדשים נחשפים אודות הסיבות שהובילו להפסקה שלקח רונאלד אראוחו מפעילות בברצלונה. על פי דיווח ב"רדיו קטלוניה", המצב המנטלי המורכב של הבלם לא היה סוד בחדר ההלבשה, ושחקני הקבוצה היו מודעים למצבו השברירי שבועות ארוכים לפני המפגש מול צ`לסי, מה שמעיד על התמודדות מתמשכת בתוך המועדון עוד בטרם הדברים יצאו החוצה.

לאחר שאראוחו קיבל את האישור מהצוות המקצועי לקחת פסק זמן ולהתמקד בהחלמה, חבריו לקבוצה לא נשארו אדישים. מספר שחקנים בכירים פנו למאמן האנזי פליק וביקשו לדעת כיצד הם יכולים לסייע ולתמוך בקבוצה בהיעדרו של הבלם, מתוך רצון לחפות על החיסרון המקצועי והחברתי שנוצר.

תגובתו של פליק לשחקנים הייתה חד משמעית. המאמן הגרמני התעקש בפני חניכיו שהדרך הטובה ביותר לתמוך באראוחו כרגע היא פשוט להמשיך לנצח. המסר של פליק היה ברור: רצף ניצחונות יבטיח לבלם את השקט הנפשי שהוא זקוק לו ויבהיר לו שאין עליו שום לחץ לחזור למגרשים לפני שיחלים לחלוטין.

כזכור, במהלך השבוע שעבר לקח אראוחו את הליך ההחלמה שלו צעד אחד קדימה, כאשר עלה על מטוס ונחת בישראל ביום בו קבוצתו שיחקה נגד איינטרכט פרנקפורט בליגת האלופות. הבלם הגיע לבקר בירושלים ובמקומות הקדושים לנצרות, זאת על מנת לייצר קצת שקט עבור עצמו, כאדם מאוד מאמין.

בתוך כך, ההתגייסות בחדר ההלבשה באה לידי ביטוי גם בהיבט הטקטי. ז`ול קונדה ופרנקי דה יונג הפגינו מנהיגות והציעו את עצמם לאייש את עמדת הבלם במידת הצורך. פליק הביע הערכה רבה לגישה של שחקניו ולרצון העז שלהם לעזור לאראוחו ולקבוצה, וראה בכך מפגן מרשים של אחדות וחמלה בתוך הסגל.