המחזור השישי של ליגת האלופות מאחורינו. נותרו שני מחזורים בלבד, שניהם יתקיימו בסוף ינואר, וכבר עכשיו אפשר לזהות את תמונת המצב לקראת השלב הבא של ליגת האלופות. בשלב זה עוד מוקדם לדבר על מה שתצטרך כל קבוצה, אבל כבר עכשיו אנחנו יודעים לא מעט.
מקום בשמינייה
לפי ההערכות, 16 נקודות יספיקו למקום בשמינייה. ארסנל היחידה שחצתה את הרף הזה עם 18 נקודות, כשאחריה באיירן מינכן (15), פריז סן ז`רמן, מנצ`סטר סיטי ואטאלנטה (13 כל אחת). כולן כבר הבטיחו מקום ב-24 הגדולות.
אינטר, ריאל מדריד, אתלטיקו מדריד וליברפול עם 12 נקודות כל אחת ובמקומות 6-9 עם סיכוי טוב מאוד. לפי התחזית של אופטה ושל פוטבול מיטס דאטה כאחד אינטר צפוייה להישאר בחוץ, כשיש לה משחקים מול ארסנל (בית) ודורטמונד (חוץ), שתי יריבות ישירות.
ריאל מדריד גם לא הבטיחה מקום בשמינייה כשהיא עם 12 נקודות, אך לפני משחקים מול מונאקו (בית) ובנפיקה ליסבון (חוץ). ז`וזה מוריניו עלול לסבך בענק את העונה של ריאל מדריד. מי היה מאמין.
כידוע, כל מי שעולות לשמינייה הראשונה עולות ישר לשמינית הגמר ולא תשחקנה אחת מול השנייה בשלב הנוקאאוט של מקומות 9-24. הן יפגשו בפלייאוף, כשמקומות 9-16 יהיו עם יתרון ביתיות מול מקומות 17-24.
מקום ב-24 הגדולות
בשלב זה, 10 נקודות אמורות להספיק ל-24 הגדולות ו-13 נקודות ליתרון ביתיות בפלייאוף. הקבוצות הגדולות ביותר שכרגע מחוץ ל-24 הראשונות הן בנפיקה ליסבון, אתלטיק בילבאו, אייאקס ו-ויאריאל, כשבמקרה של שתי האחרונות הסיכוי לשלב הבא קלוש. לפי התחזית של FMData, ברצלונה תסיים במקום התשיעי, אינטר בעשירי ובנפיקה תעלה לשלב הבא. אייאקס, ויאריאל, קייראט אלמטי וסן ז`ילואז` יישארו בחוץ.
הבעיה של ברצלונה
הקטאלנים עם 10 נקודות משישה משחקים, אך נשארו להם משחקים קלים מול סלביה פראג וקופנהאגן. בסבירות גבוהה ניצחונות בשניהם יובילו ל-16 נקודות, אך כאן הפרש השערים עשוי להכריע.
השינוי מהשנה שעברההמפגשים בשלב הנוקאאוט הראשון יתקיימו בחצי הגרלה, בין מקומות 9-10 ל-23-24 וכן הלאה (במה שהוביל למפגש בין ליברפול הראשונה לפריז סן ז`רמן ה-15 בשמינית והדחתה של מוליכת הליגה).
שתי הקבוצות שיסיימו במקום הראשון יזכו ליתרון ביתיות בנוקאאוט עד חצי הגמר, כשקבוצות שסיימו במקום נמוך יותר "יגנבו" את יתרון הביתיות בשלב הבא, כך שלמשל המקום ה-17 יוכל לארח חצי גמר, אך המקום השלישי לא יוכל לעשות כן.
המחזור האחרון
גם השנה, כל המשחקים של המחזור האחרון יתקיימו במקביל ב-22:00 שעון ישראל. שובר השוויון הוא כידוע הפרש השערים, מה שעלול להוביל למשחקים חד צדדיים במיוחד.
[ UCL race for Top 8/24 - as of 10 Dec]
— Football Meets Data (@fmeetsdata) December 10, 2025
Change in Top 8:
no change
Change in Top 24:
IN: Benfica
OUT: Club Brugge
Full probabilities and scenarios available in our FMD Simulator pic.twitter.com/PxunyttIrh
