(Photo by Shaun Botterill/Getty Images) (צילום: ספורט 5)
(Photo by Shaun Botterill/Getty Images) | צילום: ספורט 5

שער אחד בלבלד ב-10 הופעותיו הראשונות העונה בפרמייליג כבר גרם לרבים לתהות האם ימיו היפים של דומיניק קלברט לווין מאחוריו. אך ארבעה שבועות בלבד לאחר מכן, שחקנה של לידס הוא החלוץ המדובר ביותר באנגליה, עם שבעה שערים בששת המשחקים האחרונים.

השער שכבר אמש (ראשון) ב-1:1 נגד סנרדלנד העלה את מאזנו ל-8 שערים העונה, מה שהציב אותו בראש טבלת מלכי השערים האנגלים בפרמיירליג העונה. 

ההצלחה הזו מגיעה לאחר שבן ה-28 חתם בשורות העולה החדשה בקיץ האחרון, לאחר קדנציה של 9 שנים באברטון, בה התמודד עם לא מעט פציעות בשנים האחרונות. "ואחרי כל זה, תחת השיטה של דניאל פארקה במערך 3-5-2, הוא מספק מספרים מרשימים במיוחד", שיבחו ב-BBC. 

קלברט לווין הוא השחקן האנגלי ה-11 בלבד בהיסטוריה שכבר ב-6 משחקי פרמיירליג או יותר ברציפות, כשאפילו קפטן הנבחרת הארי קיין לא הצליח להגיע לרצף כזה (נעצר פעמיים ב-5 משחקים).

האחרון שעשה זאת הוא ג`יימי וארדי, שמחזיק בשיא לשחקן אנגלי בליגה של 11 לאחר שב-2019 כבש בשמונה מחזורים ברציפות. 

אז מה הפך את קלברט לווין לכל כך קשה לעצירה בשבועות האחרונים? מאמן סנדרלנד רז`י לה בריס סיכם זאת נהדר אמש. "יש לו תזמון מושלם, הוא יצא מהגב של נורדי מוקיילה כדי להבקיע. הוא חכם וחלוץ ממש טוב והוא מצא את התזמון להגיע בדיוק בזמן.

"השינוי של לידס למערך 3-5-2 עזר גם להכניס יותר שחקנים לרחבה כדי להעסיק את המגנים של היריבה, מה שנתן לקלברט לווין קצת יותר מרחב", אמר קשר ליברפול לשעבר דני מרפי, המשמש כפרשן בתוכנית Match of the Day.

שיא השערים של החלוץ עומד על 21 כיבושים, שקבע בעונת 2021 תחת קרלו אנצ`לוטי באברטון. "עברתי הרבה מאז, הרבה עליות וירידות, מבחן אופי, החזקתי מעמד והמשכתי לעבוד. האמנתי בעצמי והנה אני כאן עכשיו", אמר קלברט לווין אמש. "זו תמיד הרגשה טובה להבקיע באופן קבוע. אני בתקופה טובה כרגע, התזמון שלי טוב. אני מרגיש טוב וחזק ונהנה".

"מגיעים לו כל השבחים" החמיא מאמנו פארקה. "הוא בכושר שיא, זו העבודה שלו, הוא צריך להבקיע את השערים, אבל אני תמיד סומך עליו שהוא יהיה במקום הנכון. לא הופתעתי מהרצף הזה כי עבורי הוא אחד החלוצים הטובים בליגה הזו והוא מראה את האיכות הזו פחות או יותר בכל משחק".

 

 

 

 

 

וכיאה להצלחה הזו, באנגליה הנרגשת כבר החלו לתהות האם קלברט לווין בדרך לסגל נבחרת שלושת האריות במונדיאל. למעשה, לחלוץ לידס כבר 11 הופעות ו-4 שערים במדי אנגליה, אך הוא לא שיחק במדי הנבחרת מאז יורו 2020. 

דני מרפי, פרשן ה-BBC, הוסיף וטען: "הוא נראה בכושר גופני טוב כפי שלא נראה מזה זמן רב, אף אחד מעולם לא פקפק ביכולת או בתכונות שלו. "אם הוא ישמור על רמת הכושר הזו עד סוף העונה, אז הוא הולך להיות בשיחה על מקום במונדיאל, כי הרמה שלו כרגע גבוהה מאוד והוא מציע משהו שונה. הוא פנטסטי באוויר ויכול ליצור ליריבות בעיות אמיתיות כשהוא עולה מהספסל".

כרגע במירוץ לתפקיד המחליף של קיין מוביל אולי ווטקינס, יש לו יתרון במהירות על לווין, אבל חלוץ לידס מכיר ומחובר לשחקני הסגל, אני חושב שזה עשוי להסתכם בשאלה האם טוכל ייקח שניים או שלושה חלוצים מרכזיים. אם ההחלטה תהיה שלושה, בהחלט יש לו סיכוי".