זה אפשרי? לפי דיווח באל-צ`ירנגיטו, יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן, נערך להגשת הצעה דמיונית בסך 10 מיליארד יורו לרכישתה של ברצלונה.
המדינה מהמזרח התיכון הפכה בשנים האחרונות לכוח משמעותי בספורט העולמי, ולמרות שנראה כי פיצחה את השיטה בפורמולה 1 ובאיגרוף, הכדורגל נותר עדיין מעט מחוץ להישג ידה. הענקים מקטלוניה מדורגים כמועדון השלישי בשוויו בעולם, עם הערכת שווי של כ-4.7 מיליארד יורו.
נתון זה מתגמד לעומת עושרו של הבעלים הפוטנציאלי החדש. הונו האישי של בן סלמאן מוערך בכ-21.3 מיליארד יורו, בעוד שהונה הכולל של משפחתו – הכולל אחזקות עצומות בחברת הנפט הסעודית "ארמקו" – מוערך בסכום המגיע עד לכ-1.15 טריליון יורו.
אבל, זה לא כל כך פשוט
בניגוד למועדונים אחרים, ברצלונה נמצאת בבעלות חברי המועדון (ה"סוסיוס") ומנוהלת על ידם, כאשר הנשיא ז`ואן לאפורטה מחזיק בהון עצמי של מיליוני יורו בודדים. כתוצאה מכך, המועדון נהנה לעיתים רחוקות מהעוצמה הכלכלית המאפיינת יריבות כמו ריאל מדריד, פ.ס.ז` ומנצ`סטר סיטי. אם בן סלמאן יחליט להיכנס לתמונה, ברצלונה תהפוך כמעט מיידית למועדון העשיר בעולם, ותאפיל אפילו על הבעלים המגה-עשירים של פ.ס.ז` וניוקאסל.
אומנם ברצלונה מייצרת את אחת ההכנסות השנתיות הגבוהות בכדורגל העולמי, אך נתונים אלו מתקזזים מול גודל החוב של המועדון. הענקית הקטאלונית חייבת כיום למעלה מ-2.5 מיליארד יורו, גורם משמעותי שיורש העצר ייאלץ לקחת בחשבון לפני כל מהלך בקאמפ נואו.
סיבוך משמעותי נוסף טמון במודל הבעלות. הבעלות בידי ה"סוסיוס" מצריכה אישור של השתלטות זרה מלאה, או מתן שליטה יומיומית לגוף חיצוני כמו קרן ההשקעות הציבורית של סעודיה (PIF) – שכבר מחזיקה בניוקאסל – לתרחיש בעל סבירות נמוכה.
כמו כן, חשוב לציין כי הדיווח הגיע עד כה ממקור אחר בלבד - אל צ'ירנגיטו. גופי תקשורת רבים בעולם התייחסו אליו וציטטו אותו, אך הוא טרם פורסם כידיעה בתקשורת הספרדית הממוסדת.
