(Photo by Craig Williamson/SNS Group via Getty Images) (צילום: ספורט 5)
(Photo by Craig Williamson/SNS Group via Getty Images) | צילום: ספורט 5

עפרי ארד ודן גלזר נמצאים כעת בתוך חלום. צמד הישראלים של קייראט חגגו הערב (שלישי) עם קבוצתם הקזחית העפלה היסטורית לשלב הבתים של ליגת האלופות לאחר 0:0 נגד סלטיק בסיום שני המשחקים ו-2:3 בדו קרב המכריע מהנקודה הלבנה.

"ארד השכיב את קספר שמייכל", כתבו ב-BBC על הישראלי שכבש את בעיטת הפנדל שלו. הפרשן איידן מקגיידי הוסיף ואמר: "סלטיק כל כך לא איכותית ולא אינטנסיבית. זו דרך נוראית להיות מודחים, קייראט היא לא קבוצה ברמה גבוהה - גם לא בדמיון. זה יהיה מעניין לראות איך ילך להם בשלב הבתים".

ג`ון קולינס הלך בקו דומה, ואמר: "זו האכזבה הכי גדולה שהייתה לאוהדי סלטיק, הם הודחו על ידי קבוצה בינונית מאוד. קייראט היא לא קבוצת ליגת אלופות. סלטיק חשבה שהיא מספיק טובה כדי לעבור, לצערה זה לא מה שקרה".

בקזחסטן, כצפוי, חגגו ובענק. "איזה הישג היסטורי", התלהבו בתקשורת המקומית מההעפלה הראשונה בתולדות הקבוצה לשלב הבתים באלופות, "הבחורים עשו את זה, כמה רחוק הם יכולים ללכת? מסתבר שלחלומות שלנו אין גבול. זה יום של חגיגה אמיתית".

מאמן סלטיק, ברנדן רוג'רס, התייחס להפסד בסיום ומצא בעיקר תירוצים: "זה היה משחק ברמה נמוכה, אבל המגרש היה רע מאוד - דיברנו על זה עוד לפני המשחק. זה היה בולט במשחק עצמו, בגלל זה זה מה שקרה. כמובן שאנחנו מאוכזבים, אבל אני מברך את קייראט על ההעפלה לשלב הבתים".