(Getty) (צילום: ספורט 5)
(Getty) | צילום: ספורט 5

אחרי שש שנים, פורטוגל חוזרת לגמר ליגת האומות. כריסטיאנו רונאלדו וחבריו חזרו מפיגור באליאנץ ארנה בדרך ל-1:2 גדול על גרמניה, ויפגשו בגמר את אחת מבין ספרד או צרפת.

המחצית הראשונה אומנם הייתה בקצב טוב, אך בלי הזדמנויות רבות מדי ואת רוב האקשן קיבלנו אחרי ההפסקה. כבר בדקה ה-48 חילופי מסירות בין פלוריאן וירץ ליוזואה קימיך הסתיימו בנגיחה של היהלום הצעיר לרשת של דיוגו קוסטה.

פורטוגל לא נבהלה, ואחרי חילוף משולש של רוברטו מרטינס, השוויון הגיע בדקה ה־63. המחליף פרנסיסקו קונסייסאו חתך את ההגנה וסובב בעיטה נהדרת מצד ימין של הרחבה לחיבורים של מארק-אנדרה טר שטגן. חמש דקות בלבד לאחר מכן הגיע המהפך – נונו מנדש פרץ מצד שמאל ומצא את רונאלדו, שדחק מקרוב את המהפך שהיה גם שערו ה-138 בנבחרת וה-937 בקריירה כולה.

גרמניה לחצה לקראת הסיום, אך הבעיטה של קארים אדיימי פגשה רק את הקורה, בעוד הפורטוגלים היו קרובים בעצמם להשיג את השלישי, אך יסתפקו ב-1:2 בדרך לגמר ביום ראשון בתקווה לשחזור ההישג מ-2019, אז הפכו לזוכים הראשונים אי פעם. מנגד, הם יפגשו את אחת משתי הזוכות האחרונות - ספרד או צרפת.