N12
פרסומת

קפטן נבחרת נורווגיה לפני המפגש מול ישראל: "מה שקורה בעזה הוא נורא"

אחד מהכוכבים הגדולים בסגל, מרטין אודגור, דיבר לקראת המשחק במוקדמות המונדיאל ביום שלישי • "ההחלטה של אופ"א זה משהו שאנחנו מדברים עליו וצריכים להתמודד איתו", אמר • שחקני נבחרת ישראל החליטו: "לא נחליף איתם חולצות, זאת מדינה שמתעבת אותנו"

בן גולדפריינד
פורסם: | עודכן:
מרטין אודגור נורבגיה
מרטין אודגור נורווגיה | צילום: רויטרס
הקישור הועתק

אחד הכוכבים הגדולים של נבחרת נורווגיה בכדורגל, הקפטן מרטין אודגור, דיבר לקראת המשחק מול ישראל (שלישי, 21:45) וכמו לא מעט מחבריו תפס את הצד הפלסטיני בסכסוך מול ישראל. בניגוד להתבטאויות קודמות של חבריו, הפעם הדברים שלו צפויים לעשות לא מעט גלים, שכן הוא משחק בארסנל ויש לו לא מעט עוקבים ברשתות החברתיות שמצטטים את דבריו.

"מה שקורה בעזה הוא נורא. נורא עבור כולם. כל הצדדים", אמר אודגור בסיום האימון המסכם לקראת המשחק מול מולדובה בשבת, המשחק שיקדים את המפגש מול ישראל. "אופ"א החליטה שהמשחקים יתקיימו וזו החלטה שאנחנו צריכים להתמודד איתה, אבל כולם יודעים שמה שקורה זה נורא. זה נושא לשיחה אצלנו, כי אנחנו קוראים חדשות ורואים מה קורה, זה טבעי שנדבר על זה, אבל אנחנו בעיקר מתמקדים במשחק הראשון. אחר כך יהיה יותר פוקוס על המשחק נגד ישראל".

נבחרת ישראל
נבחרת ישראל | צילום: ספורט 5

מאמן הנבחרת, סטולה סולבאקן, ענה גם הוא על שאלות בנוגע למשחק נגד ישראל: "זה דבר שאי אפשר להתעלם ממנו". הדברים האלה נוספים לאמירות של שחקנים נוספים בסגל שהתבטאו וחשפו ששקלו להחרים את המשחק מול ישראל בעקבות המלחמה בעזה, אך "החליטו שזו לא דרך להתמודד".

ללא קשר לאמירות הללו, שחקני נבחרת ישראל כבר החליטו באופן עקרוני כי בעקבות "לקיחת הצד" של שחקני נורווגיה - הם לא יחליפו איתם חולצות בסיום המשחק: "מי שייקח חולצה מארלינג האלאנד, מרטין אודגור ואלכסנדר סורלות צריך להתבייש", אמרו גורמים בנבחרת. "לא מדובר פה בחולצה של ארסנל, אתלטיקו מדריד או מנצ'סטר סיטי, אלא בחולצת נבחרת של מדינה שמתעבת אותנו".