במהלך תקיפה של חיל האוויר אתמול (שני) בחאן יונס הותקף בית בו שהו מספר מחבלים, ואיתם גם שחקן הכדורגל לשעבר ומי שבמהלך הקריירה שלו קיבל את הכינוי "האגדה של חאן יונס", מוחמד ברכאת. בדומה למקרים נוספים מאז ה-7 באוקטובר, ברשות הפלסטינית משתמשים בדיווחים הללו בכדי לנסות ולשכנע את העולם שישראל צריכה להיות מורחקת מאירועי ספורט בינלאומיים.

הקריירה הבינלאומית של ברכאת בן ה-39 אומנם לא המריאה, והוא הופיע רק 3 פעמים במדי הנבחרת, אבל כבר במדי קבוצת הנוער של חאן יונס הוא הבקיע 114 שערים וקיבל את הכינוי המחייב. במהלך קריירת הבוגרים הוא שיחק במדי מספר קבוצות בגדה ואפילו יצא לקריירה בינאלומית בקבוצות בירדן וערב הסעודית.

 צפו בהריסות ביתו של ברכאת

 

התקיפה של חיל האוויר על ביתו של ברכאת התבצעה על פי דיווח מודיעיני והוא חוסל יחד עם עוד מספר מחבלים. אלא שהפלסטינים מציגים את האירוע באור מעט שונה: "זה עוד פשע של ישראל ביום הראשון של רמאדן", נכתב באל-ג'זירה. "זו אבידה גדולה לכדורגל ולכל הספורט הפלסטיני. צריך לדרוש מכל הגופים הבינלאומיים, כולל אופ"א, פיפ"א והוועד האולימפי להדיח את ישראל שמבצעת כיבוש ורצח עם".

במהלך המלחמה הפלסטינים כבר דיווחו על מספר ספורטאים שחוסלו. הכדורסלן באסים אל-נבאהין, בן 27, הכדורגלן ראשיד דאבור, בן 28, ששיחק באל-אהלי בית חנון ואחמד עוואד, בן 21, שייצג את נבחרת פלסטין. אבל הספורטאי הבכיר ביותר שחוסל היה האני אל-מסדר, אחד מגדולי הכדורגלנים הפלסטיניים ומאמן הנבחרת האולימפית, שנהרג בינואר. אל-מסדר נפגע מרסיסים מטיל שנחת ליד ביתו במרכז עזה.