(GETTY) (צילום: ספורט 5)
(GETTY) | צילום: ספורט 5
הקשתות לא יוארו (GETTY) (צילום: ספורט 5)
הקשתות לא יוארו (GETTY) | צילום: ספורט 5

ההודעה המבישה של ההתאחדות האנגלית לצד ההחלטה שלא להאיר את קשת וומבלי בצבעי דגל ישראל עוררה לא מעט תגובות ברחבי עולם. טובי יאנג, המזכיר הכללי של איגוד חופש הביטוי באנגליה, אמר: "העלמת עין מרצח של 1,200 אנשים ע"י גזענים רצחניים כי זה עלול להעיר כמה גזענים ב'קהילה' שלנו. זה מעורר רחמים".

"ביום שישי בערב אנחנו נזכור את הקורבנות החפים מפשע מהאירועים ההרסניים בישראל ובפלסטין", נכתב בפתיחת ההודעה של ההתאחדות האנגלית.

בנוסף, כחלק מההודעה נכתב שתתקיים דקת דומייה בפתיחת המשחק בין אנגליה לאוסטרליה בוומבלי והשחקנים יענדו סרטים שחורים, אך כאמור, נורות וומבלי לא יוארו בכחול לבן בין היתר בגלל "חשש לתגובה מצד קהילות מסוימות".

במקרי עבר, ההתאחדות האנגלית קיבלה החלטה לצבוע את קשת וומבלי בצבעי מדינות איתן הביעה סולידריות: אוקראינה, לאחר פרוץ המלחמה עם רוסיה, צרפת, בלגיה וטורקיה לאחר מתקפות טרור במדינותן. גם קהילת הלהט"ב קיבלה הבעת סולידריות בדמות הארת קשת וומבלי.

אוליבר בראון, עורך ראשי באתר "טלגרף" הבריטי שפירסם לראשונה על ההחלטה, הביע ביקורת: "בשמונה השנים האחרונות קשת וומבלי הוארה בצבעים הלאומיים של צרפת, בלגיה וטורקיה, הכל כדי להביע הזדהות עם אותן מדינות לאחר פיגועי טרור. אבל לישראל, אחרי הזוועות של חמאס? שום דבר. בכלל לא בטוח שההחלטה הזו נכונה".

אנטונלו גארה, עיתונאי באתר "רפובליקה" האיטלקי: "במהלך השנים הוארה קשת וומבלי בצבעי דגלי מדינות, בהן צרפת, טורקיה ואוקראינה, בימים של פיגועים. אבל אם זה יקרה לישראל... אוי, אין מה לראות כאן, בלתי ייאמן".

ניק פרארי מה-LBC הבריטי: "אז בגלל פחד מעבריינים פורעי חוק קשת וומבלי לא תואר בצבעיה הלאומיים של ישראל? המינימום זה להראות סולידריות, בדיוק כפי שנעשה עם אוקראינה".