(getty) (צילום: ספורט 5)
(getty) | צילום: ספורט 5

ניוקאסל יונייטד חווה את אחת העונות הטובות ביותר שלה אחרי שנים ארוכות. הקבוצה של אדי האו נמצאת במקום השלישי בטבלת הפרמייר ליג, כאשר קיימת אפשרות סבירה שהמועדון יחזור לליגת האלופות - אחרי 21 שנה. אבל מעבר להאו, ולהצלחות של שחקנים כמו קאלום ווילסון או ז'ואלינטון - הסיפור של ניוקאסל מתחיל מהשינוי הניהולי שנעשה שם. זה שקרה באוקטובר 2021.

כזכור, ב-7 באוקטובר נעשתה היסטוריה: הבעלים מייק אשלי מכר את המועדון לקבוצת אנשי עסקים מסעודיה, במה שפתח עידן חדש עבור המועדון מצפון מזרח אנגליה. אבל רכישת ניוקאסל על ידי המדינה השנויה במחלוקת עוררה לא מעט ביקורות; בעיקר על הקשר בין המשטר הסעודי, שנודע בשל הפרת זכויות אדם שיטתית, לבין מועדון בפרמייר ליג ובכדורגל האנגלי.

מי שניסתה למנוע את רכישת ניוקאסל היתה אלמנתו של העיתונאי ג'מאל חאשוקג'י, שנרצח בשגרירות הסעודית, שפנתה להנהלת הפרמייר ליג במטרה לעצור את המהלך. זה קרה באפריל 2020, והמהלך הושלם אמנם שנה וחצי לאחר מכן. איך זה קרה? על פי תחקיר ה"אתלטיק" - לממשלת בריטניה היתה יד בעניין.

לטענת התחקיר, בשנת 2020 ראש הממשלה תרזה מיי נפגשה עם הנסיך מוחמד בן סלמן, במטרה לייצר שיתוף פעולה בין המדינות. על פי מסמכים ומיילים שנשלחו, הממשלה חששה כי הכשלת עסקת ניוקאסל "תפגע באופן ישיר" ביחסים עם מדינת המפרץ.

אחד מעוזריו של ראש הממשלה בוריס ג'ונסון פעל על מנת "לדאוג לאינטרסים של הממשלה" גם בתוך הדיונים בפרמייר ליג על העסקה, כאשר למשרד החוץ הבריטי היה חשוב לשפר את תדמיתה של סעודיה, בשל הקשר הכלכלי בין המדינות.