בחודש יוני שעבר עשתה נבחרת הנוער של ישראל היסטוריה והעפילה לראשונה אי פעם למונדיאל עד גיל 20, בזכות ההגעה לגמר אליפות אירופה עד גיל 19. אלא שההיסטוריה הפרטית הזו יצרה בעיה למארחת הטורניר העולמי, אינדונזיה, לה אין יחסים דיפלוטיים עם ישראל. בשבוע שעבר התקיימה במדינה הפגנה נגד ההשתתפות של ישראל במונדיאל, הפגנה שגרמה לביטול הגרלת שלב הבתים ולספקולציות האם אכן האירוע יתקיים במדינה המוסלמית הגדולה בעולם.

כעת זה הזמן לבחון מי הוא האיש החזק בכדורגל האינדונזי, האיש שהביא בכלל את המונדיאל עד גיל 20 למדינה - שבה כדורגל הוא ממש לא ענף הספורט המוביל. יושב ראש התאחדות הכדורגל של אינדונזיה הוא אריק טוהיר, אחד מהאנשים העשירים במדינה. הוא פוליטיקאי ואיש עסקים בכיר, אך אם שמו מעט מוכר לכם זה כנראה בזכות העובדה שעד שנת 2019 הוא היה הבעלים של אינטר, ועוד קודם לכן, עד שנת 2013, היה הבעלים של פילדלפיה 76' מה-NBA.

אריק טוהיר אינדונזיה (צילום: רויטרס)
טוהיר בימיו כבעלי אינטר | צילום: רויטרס

טוהיר אומנם נכנס לתפקידו כראש התאחדות הכדורגל של אינדונזיה רק בראשית השנה, אלא שהוא פעל למען הכדורגל במדינה הרבה לפני כן, בזכות הקשרים שיצר עם מי שלימים הפך לאחד מחבריו הטובים, נשיא פיפ"א ג'יאני אינפנטינו. הקרבה בין השניים מתבטאת באיחולים שהם מוסרים אחד לשני ובמפגשים, אך כיום הקרבה ביניהם היא זו שככל הנראה שומרת בינתיים על המונדיאל עד גיל 20 במדינה, למרות היחס לישראל.

לתקשורת אמר לאחרונה טוהיר כי הוא "יכבד כל נבחרת שתגיע לשחק במונדיאל עד גיל 20, כולל ישראל, למרות שזו מדינה איתה אין לנו יחסים דיפלומטיים", אך מאחורי הקלעים הוא פועל ביחד עם אינפנטינו להעביר את הבית שבו תשחק ישראל לסינגפור.

בינתיים, על רקע ביטול הגרלת שלב הבתים, שתי מדינות כבר הביעו עניין באירוח המונדיאל, אם הוא אכן יועבר מאינדונזיה. הראשונה היא ארגנטינה, שתוכל להמשיך ולחגוג את הגביע בו זכתה הנבחרת הבוגרת, והשנייה היא קטאר, שבנובמבר אירחה בהצלחה את מונדיאל הבוגרים. אם פיפ"א תאלץ להזיז את האירוע מהאינדוזיה, המדינה עשויה לספוג סנקציות מהארגון.