(getty) (צילום: ספורט 5)
(getty) | צילום: ספורט 5
הכדורגל האנגלי עבר עוד שבת מסעירה: ליברפול הפסידה, מנצ'סטר סיטי ניצחה וטוטנהאם יצאה מהמשבר. אבל עם כל הכבוד לפרמייר ליג, יש נושא אחד שהעסיק את הבריטים בסוף השבוע הזה - אפילו יותר מהמשחק האהוב. וזה מה ששידר, או לא שידר אותו: סערת גארי לינקר, כדורגלן העבר ומגיש ההווה שהושעה שלשום (שישי) מרשת הבי.בי.סי בעקבות ציוץ בחשבון הטוויטר, שהשווה את מדיניות ההגירה באנגליה לזו של גרמניה בשנות ה-30.

אי לכך, לינקר לא הגיש אמש את תכנית סיכום המחזור הפופולרית "Match Of The Day", ששודרה במתכונת מקוצרת במיוחד: התכנית שבד"כ אורכת יותר משעה, שודרה הפעם במשך 20 דקות בלבד - וכללה רק את תקצירי המשחקים, ללא הגשה באולפן או פרשנות; זאת לאור העובדה שמיד לאחר ההשעייה, שני הפרשנים שלצידו בדרך כלל - שחקני העבר איאן רייט ואלן שירר - סירבו לשדר בלעדיו, וכך גם כל מגיש אחר בתחנה.

היעדרותו של לינקר, אחת הדמויות הטלוויזיוניות האהובות באנגליה, גררה לא מעט תגובות - כולל קמפיין ציבורי להחזרתו לשידור, ממאמרי מערכת ועד המוזיקאי "פטבוי סלים" (נורמן קוק) שערך הצדעה ללינקר במהלך הופעה שלו בשבת. גורם במפלגת ה"לייבור" אף כינה את השעיית לינקר כ"התקפה על חופש הביטוי". "מאץ' אוף דה דיי ללא לינקר היא 20 דקות של טלוויזיה מבישה וחסרת הנאה", כך נכתב ב"גארדיאן" על השידור אמש.

מי שעוד הוסיף את דעתו בנושא היה מאמן ליברפול, יורגן קלופ, שהתייחס להשעייתו של לינקר לאחר המשחק אתמול נגד בורנמות': "אני אמנם לא מכאן, אבל אני לא מבין איך מבקשים ממישהו להתפטר אחרי שאמר דבר כזה. זה לא העולם שאנחנו חיים בו. זהו מסר שקרא לזכויות אדם, ומותר להגיד את זה".
לינקר צופה במשחק בין לסטר לצ'לסי (getty) (צילום: ספורט 5)
לינקר צופה במשחק בין לסטר לצ'לסי (getty) | צילום: ספורט 5

ומה הלאה? ההתבטאות המעניינת בנושא הגיעה מכיוונו של מנהל ה-BBC, טים דייבי, שהביע תמיכה בלתי מתפשרת בלינקר בהודעה שפרסם: "יש לנו את שדר הספורט הטוב בעולם", ציין דייבי, "אנחנו רוצים לוודא שהוא יוכל לחזור לשדר, נעבוד יחד כדי שזה יקרה וכולם רוצים לראות פיתרון הגיוני למצב. כאוהד ספורט, אני יודע כמה החמצת שידור היא מכה ואני מצר על כך. אנו עובדים מאוד קשה כדי לפתור את המצב ולוודא שאנחנו מצליחים".

בינתיים, לינקר עצמו סירב להתנצל על התבטאותו בגנות הממשלה האנגלית, למרות שב"דיילי מייל" כבר צוטטו כמה מחבריו שטוענים שהציוץ "הלך רחוק מדי" (כמו גם אישי ציבור אחרים). בינתיים, ההשעייה ממשיכה להעסיק את בריטניה כולה - והסערה בעיצומה.