(אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
(אלן שיבר) | צילום: ספורט 5
דרך קשה (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
דרך קשה (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

בפעם השלישית בתולדותיה, מכבי חיפה בליגת האלופות, והיא עשתה זאת אחרי דרך מרשימה במיוחד, שכללה כבר בסיבוב הראשון את אולימפיאקוס, המשיכה עם אפולון לימסול הקפריסאית, והגיעה לשיאה עם ביקור בהר הגעש הסרבי.

לכבוד העליה, חזרנו לחמש הפעמים הקודמות בהן קבוצות ישראליות העפילו למפעל היוקרתי ביותר ביבשת, וניסינו לבחון, איזו דרך הייתה הקשה מכולן?

מכבי חיפה - 2022/23
יריבות:
אולימפיאקוס (יוון), לימסול (קפריסין), הכוכב האדום (סרביה)

חיפה אמנם טרם עלתה, אך עברה מסלול מרשים עד עכשיו. הירוקים פגשו בסיבוב השני את אולימפיאקוס, הגרלה לא פשוטה מול קבוצה שנחשבה לפייבוריטית גדולה. אולימפיאקוס ב-2021/22 הודחה בשלב המוקדמות השלישי של האלופות ואז עברה את שלב הבתים בפלייאוף הליגה האירופית, לפני שהודחה בנוקאאוט מול אטאלנטה.

לימסול, אלופת קפריסין, הודחה בשלב הראשון בו שיחקה במוקדמות הקונפרנס ליג ב-2021/22. הכוכב האדום, אלופת סרביה חמש שנים ברציפות, הודחה גם היא מהאלופות בסיבוב השלישי והגיעה לשלב 16 האחרונות בליגה האירופית, שלב אחד רחוק יותר מאולימפיאקוס.

היריבות של חיפה מהעונה הקודמת פגשו את האדומים (האתר הרשמי של הפועל (צילום: ספורט 5)
היריבות של חיפה מהעונה הקודמת פגשו את האדומים (האתר הרשמי של הפועל ת"א) | צילום: ספורט 5

מכבי תל אביב - 2015/16
יריבות:
היברניאן (מלטה), ויקטוריה פלזן (צ'כיה), באזל (שווייץ).

הצהובים התחילו בסיבוב המוקדמות השני ופגשו בשלב הראשון את אלופת מלטה, בשני מפגשים בהם לא התקשו וניצחו 3:6 במצטבר.

הדרך הפכה לקשה לאחר מכן. הם פגשו את פלזן, אלופת צ'כיה, שנה לאחר שהצ'כים הודחו בשלב המוקדמות השלישי של הליגה האירופית. המפגשים הסתיימו ב-2:3 צהוב, עם צמד של ערן זהבי בגומלין.

היריבה הקשה מכולן הייתה באזל המיתולוגית שפגשה את מכבי ת"א מספר פעמים באותן השנים. השווייצרים הדיחו בעונה הקודמת, 2014/15, את ליברפול בשלב הבתים של הצ'מפיונס והודחו בשמינית. הצהובים של זהבי הצליחו לעלות על חשבונם למפעל הגדול מכולם.

הפועל תל אביב - 2010/11
יריבות:
ז'לייזניצ'אר (סרביה), אקטובה (קזחסטן), זלצבורג (אוסטריה)

האדומים פגשו בסיבוב הראשון את ז'לייניצ'אר הבוסנית, האלופה המקומית חסרת הניסיון האירופי, ולא התקשו עם 0:6.

בסיבוב השני הם פגשו את אקטובה, אלופת קזחסטן שלוש שנים ברציפות. אותה קבוצה, אגב, הודחה שנה לפני כן מול מכבי חיפה. האדומים לא התקשו עם 2:3 בסיכום שני המפגשים.

בפלייאוף הפועל ת"א פגשה יריבה מוכרת נוספת של חיפה, רד בול זלצבורג אלופת אוסטריה. זלצבורג הגיעה בשנה הקודמת לשלב הנוק-אאוט הראשון של הליגה האירופית לאחר שהפסידה לחיפה בפלייאוף, והפועל ת"א עלתה לאלופות אחרי 3:4 על האוסטרים.

2009/10 - מכבי חיפה
יריבות:
גלנטוראן (צפון אירלנד), אקטובה (קזחסטן), זלצבורג (אוסטריה).

למכבי חיפה היה מסלול כמעט זהה לזה של הפועל ת"א, להוציא סיבוב המוקדמות השני בו הביסו 0:10 את גלנטוראן הצפון אירית.

בסיבובים העוקבים הם פגשו את אקטובה - שבעונה הקודמת הודחה בסיבוב המוקדמות הראשון - ואת זלצבורג שנה אחרי שהודחה מול סביליה בסיבוב הראשון של גביע אופ"א, שקדם לשלב הבתים במתכונתו דאז.

2004/05 - מכבי תל אביב
יריבות:
ה.י.ק הלסיניקי (פינלנד), פאוק סלוניקי (יוון)

הצהובים פגשו את אלופת פינלנד, עונה לאחר שהודחה בסיבוב הראשון של מוקדמות גביע אופ"א, בסיבוב השני.

בסיבוב השלישי והאחרון דאז הם שיחקו מול פאוק סלוניקי שסיימה במקום השלישי בליגה היוונית ועלתה ישירות לשלב המוקדמות השלישי, בשנים בהן הליגה היוונית קיבלה שתי נציגות ישירות באלופות. הקבוצה הגיעה בעונה הקודמת לסיבוב השני של גביע אופ"א.

2002/03 - מכבי חיפה
יריבות:
בלשינה בוברויסק (בלארוס), שטורם גראץ (אוסטריה)

בוברויסק הגיעה כאלופת בלארוס בפעם הראשונה והיחידה בתולדותיה, ובלי ניסיון אירופי משמעותי. הירוקים לא התקשו מולם ופגשו את שטורם גראץ בסיבוב העוקב.

גראץ סיימה את העונה הקודמת במקום השני באוסטריה, אך קיבלה כרטיס לאלופות אחרי שטירול אינסברוק לא עמדה בתנאי הרישיון והודחה מהליגות המקצועניות. הקבוצה הגיעה לשלב הבתים השני של האלופות ב-2000/01, שתי עונות לפני שפגשה את מכבי חיפה באלופות.