אדרסון, די מריה ופליקס (Getty) (צילום: ספורט 5)
אדרסון, די מריה ופליקס (Getty) | צילום: ספורט 5
די מריה. זכה בליגת האלופות כשחקן המצטיין (Getty) (צילום: ספורט 5)
די מריה. זכה בליגת האלופות כשחקן המצטיין (Getty) | צילום: ספורט 5

לאורך השנים, בנפיקה ליסבון הצליחה למתג את עצמה כאחת מחממות הכשרונות הכי גדולות בכדורגל האירופי. כשהיא רשמה עוד אקזיט מוצלח, של דרווין נונייס לליברפול בעלות כוללת של 100 מיליון יורו, זה הזמן להיזכר ב-10 העסקאות הכי גדולות של מועדון הפאר הפורטוגלי.

10. אנחל די מריה - ריאל מדריד, 33 מיליון יורו (2010) - אחרי עונת בכורה כושלת בפרויקט הגלאקטיקוס השני של פלורנטינו פרס, ריאל מדריד מינתה את ז'וזה מוריניו למאמן, וצירפה איתו כמה צעירים מבטיחים כמו מסוט אוזיל, סמי חדירה וגם את די מריה.לצד 36 שערים ו-84 בישולים, הקדנציה של האטרייה במדריד ידעה עליות ומורדות, אך אף אחד לא ישכח לו את 2013/14 בה היה שותף לזכייה בליגת האלופות, ואף נבחר למצטיין בגמר שנערך באצטדיון האור של בנפיקה. אחריוף הוא עזב בטריקת דלת למנצ'סטר יונייטד ב-75 מיליון יורו.

9. רנאטו סאנצ'ס - באיירן מינכן, 35 מיליון יורו (2016) - בגיל 18 בלבד, אחרי עונת פריצה שהסתיימה בזכייה היסטורית עם נבחרת פורטוגל ביורו, באיירן מינכן פתחה את הארנק והחתימה את מי שנחשב אז לאחד הכשרונות הכי מבטיחים בעולם. אלא שהכישרון הפורטוגלי קרס תחת הציפיות, ואחרי שלוש שנים לא מוצלחות והשאלה אחת לסוונזי, הקשר נמכר ב-2019 לליל שבה התחיל לממש את הציפיות ואף זכה איתה באליפות בעונה שעברה.

8. ויקטור לינדלוף - מנצ'סטר יונייטד, 35 מיליון יורו (2017) - כמו בכל קבוצה שבה אימן, מוריניו שאף לחזק גם את ההגנה של השדים האדומים, והנהלת המועדון נעתרה לבקשתו והחתימה את הבלם השבדי שהיה מוערך מאוד בתקופתו בליסבון. חמש שנים מאוחר יותר, לינדלוף אומנם עדיין ביונייטד ורשם במדיה 139 הופעות, אך קשה להגיד שעמד בציפיות.

אחד פרח בסיטי, השני נכשל בברצלונה (Getty) (צילום: ספורט 5)
אחד פרח בסיטי, השני נכשל בברצלונה (Getty) | צילום: ספורט 5

7. נלסון סמדו - ברצלונה, 36 מיליון יורו (2017) - אחרי עונה שבה התקשו למצוא יורש ראוי לדני אלבס, הקטלאנים צירפו את סמדו שנחשב לאחד המגנים המבטיחים בכדורגל העולמי. אלא שכמו שחקנים רבים שבארסה צירפה באותם שנים, גם סמדו התברר כאכזבה ועבר אחרי שלוש שנים למושבה הפורטוגלית בוולבס תמורת 32 מיליון יורו.

6. ראול חימנס - וולבס, 38 מיליון יורו (2019) - מי שהגיע לבנפיקה ב-2015 מאתלטיקו מדריד, כרכש היקר בתולדות הליגה הפורטוגלית (20 מיליון יורו), הושאל לזאבים ב-2018 ואחרי עונת בכורה מוצלחת עם 13 שערי פרמייר-ליג, עבר באופן קבוע בקיץ 2019 והפך לשחקן ההתקפה הבולט שלהם עם עוד 27 שערים בשלוש העונות שהגיעו לאחר מכן.

5. אקסל ויטסל - זניט, 40 מיליון יורו (2012) - עונה אחת בלבד בליסבון הספיקה לקבוצה הרוסית כדי לממש את סעיף השחרור של הקשר האחורי של נבחרת בלגיה. את רוב הקריירה הוא בילה הרחק מאור הזרקורים עם חמש שנים ברוסיה ועוד תקופה בסין, ובארבע השנים האחרונות שיחק בבורוסיה דורטמונד שאותה עזב הקיץ.

4. אדרסון - מנצ'סטר סיטי, 40 מיליון יורו (2017) - בתום עונה שהסתיימה במקום השלישי, עם יכולת רעה בין הקורות של קלאודיו בראבו ו-ווילי קבאז'רו, לפפ גווארדיולה נמאס והסיטיזנס רכשו את השוער המבטיח של בנפיקה, והוא הפך לשוער השני הכי יקר בכל הזמנים. אחרי שזכה בשתי אליפויות בפורטוגל, בפרמייר-ליג הוא הפך לאחד השוערים הטובים בעולם ושותף בכיר לכך שארבע מחמש האליפויות האחרונות באנגליה נצבעו בתכלת.

פליקס. אליפות עם אתלטיקו מדריד (Getty) (צילום: ספורט 5)
פליקס. אליפות עם אתלטיקו מדריד (Getty) | צילום: ספורט 5

3. רובן דיאס - מנצ'סטר סיטי, 68 מיליון יורו (2020) - בהמשך ישיר לשם הקודם ברשימה, סיטי איבדה את האליפות לליברפול הנפלאה של יורגן קלופ ב-2020, גם בגלל שהיא עצמה מפציעות רבות בחלק האחורי. לכן, היא צירפה אז את מי שנחשב לאחד הבלמים הכי טובים בליגה הפורטוגלית, שגם זכה בליגת האומות עם נבחרתו. דיאס השתלב במנצ'סטר מהרגע הראשון והפך למנהיג ההגנה של גווארדיולה, ובשתי עונותיו בקבוצה היא זכתה פעמיים באליפות והגיעה לגמר ליגת האלופות.

2. דרווין נונייס - ליברפול, 100 מיליון יורו (2022) - רק בשנה שעברה האורוגוואי הגיע מאלמריה תמורת 24 מיליון יורו, וניפץ את שיא הליגה של ראול חימנס. 41 הופעות ו-34 שערים לאחר מכן, הוא בדרך להיות המכירה השנייה בגודלה של בנפיקה. האם מול ההיחלשות של רוברטו פירמינו והעזיבה המסתמנת של סאדיו מאנה, נונייס יצליח להשתלב כ-9 החדש של קלופ?

1. ז'ואאו פליקס - אתלטיקו מדריד, 127 מיליון יורו (2019) - לא מדובר כאן רק באקזיט הגדול ביותר בתולדות בנפיקה, אלא גם בשחקן שהפך בגיל 19 בלבד להעברה הרביעית הכי יקרה בתולדות הענף. מאז, פליקס לא תמיד הצליח לעמוד בציפיות ולא תמיד הסתדר בסגנון ההגנתי של דייגו סימאונה, אך בכל זאת היה שותף לאליפות ב-2020/21 ונבחר העונה לשחקן המצטיין של הקולצ'ונרוס עם 10 שערים ו-6 בישולים. בגיל 22, נראה שליהלום הפורטוגלי יש עוד לא מעט פונציאל לממש.