N12
פרסומת

הקאמבק המרגש של השנה: כריסטיאן אריקסן חתם בברנטפורד

הקשר שהתמוטט במהלך משחק נבחרתו, דנמרק, ביורו 2020 חתם בקבוצה מתחתית הליגה האנגלית וינסה לעזור לה לשרוד בליגה • השחקן ישחק עם קוצב לב, דבר שהתאפשר אחרי אישור הנהלת הליגה • החוזה תקף עד לסיום העונה עם אופציה להארכה

בן גולדפריינד
פורסם:
כריסטיאן אריקסן ברנטפורד
כריסטיאן אריקסן | צילום: טוויטר
הקישור הועתק

הקאמבק המרגש של השנה. כריסטיאן אריקסן, שחקן נבחרת דנמרק שהתמוטט במהלך משחק נבחרתו ביום השני של יורו 2020, חתם בברנטפורד מהליגה האנגלית ולמעשה חוזר לכדורגל מקצועני לראשונה אחרי יותר מ-7 חודשים בחוץ. הקבוצה הודיעה על החתמתו היום (שני) והלהיבה את אוהדיה בפרט ואוהדי הליגה האנגלית בכלל.

אריקסן, שנשאר בחיים הרבה בזכות התושיה של חבריו לנבחרת שביצעו בו החייאה מיידית על כר הדשא, עבר השתלת קוצב לב ובחודשים הראשונים לאחר ההתמוטטות לא התאמן כלל. לאט לאט הוא חזר לאימונים סדירים ולכושר, בעיקר עם קבוצות קטנות בדנמרק ובאנגליה, וכעת הוא מבצע את הקאמבק הרשמי עם חתימתו בקבוצה שנמצאת במקום ה-14 בליגה האנגלית.

כריסטיאן אריקסן נבחרת דנמרק
ההתמוטטות של אריקסן ביורו 2020 | צילום: רויטרס

אריקסן התראיין בחודש שעבר ואמר כי הוא שם לעצמו למטרה לשחק עם דנמרק במונדיאל 2022 בסוף השנה הנוכחית. להזכירכם, דנמרק העפילה למונדיאל מהבית "הישראלי". לפני ההתמוטטות היה שייך אריקסן לאינטר מהליגה האיטלקית, אך לפי החוקים שם אסור לשחקן לשחק עם קוצב לב והוא שוחרר. למזל באנגליה אין תקנה כזאת.

ברנטפורד תהיה הקבוצה השניה של אריקסן באנגליה, אחרי שהעביר 7 עונות בטוטנהאם - עימה העפיל לגמר ליגת האלופות ב-2019, אך הפסיד לליברפול. קבוצת הבוגרים הראשונה של הדני הייתה איאקס, לשם הצהיר שהוא שואף לחזור ולסיים בה את הקריירה.